MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρυξέλλες: Επισκέψεις σε μουσεία με… συνταγή γιατρού

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Γιατροί στις Βρυξέλλες προτείνουν λύσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν από στρες, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Photo by Pauline Loroy on Unsplash
Photo by Pauline Loroy on Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Καθώς κοντεύουμε να συμπληρώσουμε δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί από εμάς έχουν αρχίσει να αισθάνονται κόπωση ή άγχος που σχετίζονται με τη καθημερινότητα που έχει καταλήξει να αποτελεί πλέον η πανδημία.

Για να το αντιμετωπίσουν αυτό, οι γιατροί στις Βρυξέλλες άρχισαν τώρα να συνταγογραφούν… επισκέψεις σε μουσεία για όσους αισθάνονται αγχωμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο λόγω του COVID-19.

Σε αυτό το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζουν γιατροί στο νοσοκομείο Brugmann, τόσο οι νοσηλευόμενοι όσο και άλλα άτομα που πάσχουν από άγχος που σχετίζεται με τον κορονοϊό, θα συμμετάσχουν σε μια τρίμηνη δοκιμή όπου οι επιλεγόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται και τα πέντε δημόσια ιδρύματα τέχνης της πόλης εντελώς δωρεάν.

Ορισμένα από αυτά τα ιδρύματα περιλαμβάνουν το Μουσείο Ύδρευσης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στις Βρυξέλλες.

Το νοσοκομείο φαίνεται να εμπνεύστηκε από μια πρωτοβουλία του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ το 2018, το οποίο προσέφερε στους ασθενείς, τους φροντιστές και τα μέλη της οικογένειας δωρεάν είσοδο στο μουσείο αφού η Επιτροπή Τέχνης και Υγείας του ιδρύματος μελέτησε τις θετικές επιδράσεις της τέχνης σε μια σειρά από ασθένειες ή παθήσεις, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την ίασή τους.

Συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών ασθενειών, των διατροφικών διαταραχών, της νόσου Αλτσχάιμερ, ακόμη και του καρκίνου του μαστού, η έρευνα αυτή έδειξε πως η λύση, ίσως να βρίσκεται ακόμα και στην τέχνη.

«Η κρίση του κορονοϊού, που φέρνει στο προσκήνιο το άγχος, την εξουθένωση και άλλες παθολογικές ασθένειες, επιβεβαίωσε τη σημασία ενός τέτοιου έργου», δήλωσε η Delphine Houma, υπεύθυνη πολιτισμού στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»: Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
PCAI x British Council: Οι Black Female in Architecture στο φετινό Tilos Artist Residency
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Αυλαία στην Κορσική για το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κεραμική
Εικαστικά
To EMΣΤ στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μουσείων – Μεταξύ των 6 κορυφαίων Μουσείων της Ευρώπης
Εικαστικά
Art Gallery Miranda: Γιορτάζει 50 χρόνια τέχνης στην Ύδρα
Εικαστικά
«Ίχνη του Αιγαίου»: Αφιερωματική έκθεση στον Κώστα Γραμματόπουλο στην Ύδρα
Art & Culture
«Nurturing Mechanisms: Συνυφάνσεις στις Καμπόνες»: Έκθεση σύγχρονης τέχνης σε έναν ιστορικό ελαιώνα της Νάξου
Αφιέρωμα
Η Yayoi Kusama μέσα από τα λόγια της για την τέχνη, τη ζωή και τον θάνατο
Εικαστικά
Πέθανε η Yayoi Kusama, η εμβληματική Γιαπωνέζα καλλιτέχνις
Art & Culture
H 1η Cycladic Biennale στη Νάξο αναζητά όσα αφήνει πίσω η μνήμη
Εικαστικά
Ο William Kentridge στο ΕΜΣΤ με περισσότερα από 100 έργα
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Μια τελευταία ευκαιρία να ανακαλύψεις την έκθεση «Έμπνευση. Αρχαία Ελληνική Τέχνη στην Ιταλία»
Art & Culture
Από τη Φρίντα Κάλο στον Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Μια εικαστική περιδιάβαση στο καλοκαιρινό Λονδίνο