MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Comicdom CON Athens 2021: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Comicdom CON Athens, το πρώτο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ, αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, επιστρέφει για 15η χρονιά.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τo Comicdom CΟΝ Athens, το πρώτο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του στις 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2021 για την 15η επετειακή διοργάνωσή του. Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στην Πλατεία Κλαυθμώνος, παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων, με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ένα ανεπανάληπτο τριήμερο!

Η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι -όπως πάντα- ελεύθερη, φέτος με την πληρότητα και τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν οι ισχύουσες οδηγίες τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους διεξαγωγής του.

Από το πλούσιο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα παρακάτω highlights.

Μην χάσετε:

Την Κεντρική Διεθνή Έκθεση Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ.

Τα πασίγνωστα μπλε πλασματάκια που μεγάλωσαν γενιές και αγαπήθηκαν μέσα από τα κινούμενα σχέδια, τα comics και τις ταινίες αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην pop κουλτούρα, συστήνονται ξανά μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται την καταπληκτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες comics και συναρπαστικά memorabilia. Η έκθεση παρουσιάζεται στη Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την IMPS, εταιρεία διαχείρισης των δικαιωμάτων των Στρουμφ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.

Τις τσεχικές εκθέσεις 100 Χρόνια Τσέχικα Comics και 12 Κόσμοι.

Στην πρώτη ξεδιπλώνεται η πλούσια ιστορία και ποικιλία των τσεχικών comics και η εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, ενώ στη δεύτερη γνωρίζουμε τους σημαντικότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.

*Για να μπορέσει περισσότερος κόσμος να απολαύσει με ασφάλεια τις εκθέσεις «Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ», «100 Χρόνια Τσέχικα Comics» και «12 Κόσμοι» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, εκτός από το τριήμερο του Comicdom CON Athens, οι γκαλερί είναι επισκέψιμες και 6 – 9 Σεπτεμβρίου, 12:00-20:00.

Την υπαίθρια γιορτή της Πλατείας Κλαυθμώνος.

Με σύσσωμη την ελληνική σκηνή comics. Περισσότεροι από 100 δημιουργοί, εκδοτικές και καταστήματα υποδέχονται το κοινό στο Bazaar και τα Artists και Self-Publishers Alleys, με πολυαναμενόμενες νέες και παλαιότερες εκδόσεις και merchandise.

Τις προβολές δύο από τα πλέον απολαυστικά επεισόδια των Στρουμφ.

Στο επεισόδιο Η Στρουμφίτα (Σάββατο 16:30) την πρώτη εμφάνιση της αγαπημένης ηρωίδας, ο Δρακουμέλ δίνει ζωή στο όπλο που θα καταστρέψει τα Στρουμφάκια κατακτώντας τις καρδιές τους, αλλά και τις δικές μας, ενώ στο επεισόδιο Τα Στρουμφάκια στη Θάλασσα (Κυριακή 14:30), ο Παπαστρούμφ διηγείται στα Στρουμφάκια μια ιστορία, για να τους δώσει να καταλάβουν πως κάθε καινούργια εμπειρία και κάθε νεωτερισμός, δεν οδηγεί απαραίτητα σε μπελάδες.

Την Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Την Παρασκευή στις 20:00, όπου μια Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου θα βραβεύσει Έλληνες δημιουργούς και έργα από την πλούσια πλέον εγχώρια παραγωγή.

Τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay.

Το Σάββατο στις 19:00 με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κατασκευή εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών, καθώς και σε δυναμικές επί σκηνής παρουσιάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑComicdom CΟΝ Athens: Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει12.09.2018

Τις τρεις ψηφιακές εκθέσεις του Φεστιβάλ.

Οι εκθέσεις είναι ήδη διαθέσιμες από την 1η Σεπτεμβρίου στο Ψηφιακό Μουσείο Comics (comicsmuseum.gr), τον νέο online πολυχώρο για τα comics. Μη χάσετε:

  • Την επετειακή έκθεση με τίτλο 15 ΧΡΟΝΙΑ COMICDOM CON ATHENS, όπου διεθνείς αστέρες της 9ης Τέχνης όπως ο Milo Manara, o David Lloyd και ο John Romita Jr., «συναντούν» καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Ηλίας Κυριαζής, ο Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi σε μία ξεχωριστή οπτική εμπειρία με έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ κατά τα 15 χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.
  • Την αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου με περισσότερα από 50 έργα του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη, που φιλοτέχνησε φέτος και την αφίσα του Φεστιβάλ.
  • Την έκθεση COMICS VS. CORONA, όπου ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιούργησε 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου συνέχισαν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 11:00 – 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου), Αθήνα

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες ή δήλωση self-test από γονέα ή κηδεμόνα για τους ανήλικους. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών και τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Πλατεία Κλαυθμώνος: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Είσοδος ελεύθερη

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
5 λόγοι για να μη χάσεις το Cycladic Late Night στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Art & Culture
Η 2η Μπιενάλε Κεραμικής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Art & Culture
Chronotopia: Οι νικητές του Βραβείου Τέχνης Γ. & Α. Μαμιδάκη και η Κρήτη μέσα από χιλιάδες φακούς
Εικαστικά
Για δεύτερη πενταετία στο ΕΜΣΤ η Κατερίνα Γρέγου
Art & Culture
Η Callas αποκαλύπτεται μέσα από τα κουστούμια του «Maria»
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Παρατείνεται η μεγάλη, immersive έκθεση για τη Frida Kahlo
Art & Culture
Το πρώτο ONX Showcase στην Αθήνα ψάχνει τον άνθρωπο μέσα στην ψηφιακή τέχνη
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ αποχαιρετά την Ιδρυτική του Διευθύντρια Άννα Καφέτση
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα
Cine News
Ο The Boy κάνει ένα τριήμερο takeover στο κτίριο της Στέγης
Εικαστικά
ANTRES MEN στο Domatio Art Space
Εικαστικά
«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη»: Το μήνυμα της Tilda Swinton πριν ανοίξει η έκθεσή της στο Onassis Ready (vid)