MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
Monopoli Team

1.«Η Τρικυμία», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα Ρόδα στο Φεστιβάλ Βριλησσίων

Η μαγεία του θέατρου υπάρχει και εμφανίζεται με την Τρικυμία του Σαίξπηρ, όπως την έχει ανεβάσει η Ομάδα Ρόδα. Η αριστοτεχνική πένα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ υφαίνει έναν ιστό γεμάτο χαρά, αγωνία αλλά κι εκδίκηση, απρόσμενες ανατροπές και συνομωσίες, κόσμους φανταστικούς, παιχνιδιάρικα ξωτικά και πνεύματα μυστηριώδη. Και όλα αυτά ανάλαφρα, με τη συγχώρεση, σαν μαγικό ραβδί, να γλυκαίνει και να λυτρώνει την ψυχή.
Κυριακή 5/9, στις 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό 15€ | Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Παιδιά έως 12 ετών | Συνταξιούχοι άνω των 65 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Νταμάρι «Αλίκη Βουγιουκλάκη», Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια

2.«Ιστορία χωρίς όνομα» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Η «Ιστορία χωρίς όνομα», ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, συνεχίζει τις παραστάσεις και τον Σεπτέμβριο στην Αττική. Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις Αχαρνές, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη. Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου «Ιστορία χωρίς όνομα» (εκδ. Ψυχογιός), εξελίχθηκε σε μία δημοφιλή παράσταση μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη.
Κυριακή 5/9, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλέφωνο: 21 3202 7185

3. «Οιδίποδας», σε σκηνοθεσία Τόμας Όστερμαϊερ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Για τρεις μοναδικές βραδιές (3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου), ο εξαιρετικά δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Τόμας Όστερμαϊερ θα σκηνοθετήσει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου έναν νέο «Οιδίποδα», σε μια παγκόσμια πρεμιέρα που αποτελεί συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την Γερμανική Σαουμπύνε. Το αρχαίο δράμα υπήρχε εδώ και χρόνια στο μυαλό του Τόμας Όστερμαϊερ, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Βερολινέζικης Σαουμπύνε. Φαίνεται πως η κατάλληλη στιγμή έφτασε φέτος το καλοκαίρι μετά από ειδική ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Κυριακή 5/9, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 75€ | Ζώνη Α’ 55€ | Ζώνη Β’ 30€, ΑΜΕΑ 5€ | Άνω διάζωμα 20€, 15€, 10€, 8€, Φοιτητικό, 65+, Καλλ. Σωματείων 12€ | Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.

4. Μουσικό θέατρο: «Η φωνή των Βακχών στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας

Μια παράσταση που συνδυάζει τη σύγχρονη πειραματική μουσική με το μουσικό θέατρο. Με τη διαρκή χρήση ακαθόριστων φωνημάτων οι μουσικοί της παράστασης αποκαλύπτουν την ανθρώπινη φωνή ως ένα πρωτόλειο μέσο μη γλωσσικής επικοινωνίας, δημιουργώντας μια αίσθηση αρχέγονης τελετουργίας. Η ωμότητα των φωνών και των οργάνων είναι ηχητικά συμβάντα που οριοθετούν την βία, όπως αυτή ξεκλειδώνεται μέσα από το έργο του Ευριπίδη: μεταξύ Πενθέα και Διονύσου, μεταξύ των αντίθετων δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης, μεταξύ της παράδοσης και της θηριώδους επιθυμίας για το καινούριο.
Κυριακή 5/9 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, Λευκάδια 590 35, Τηλέφωνο: 2332 041121

5. «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών

Μια performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές». Σε Σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου και του Χρήστου Καπενή.
Κυριακή 5/9 21:15
Εισιτήριο: Από 10-15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών, Κορυτσάς 39, 104 47, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦορώντας χρώματα ανοιχτά: Μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη στο Ηρώδειο12.09.2018

6. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Κυριακή 5/9, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

7. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Αμφιθέατρο Αχαρνών – Mίκης Θεοδωράκης

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Κυριακή 5/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αμφιθέατρο Αχαρνών – Μίκης Θεοδωράκης – Αχαρνές, Αττική

8. «Πάμε γι΄ άλλα…ολοταχώς»: Ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος

Ο χαρισματικός performer Τάκης Ζαχαράτος μετά την μεγάλη επιτυχία της υπερπαραγωγής «Πάμε γι’ άλλα … ολοταχώς», της παράστασης του καλοκαιριού, ξαναρχίζει από την Παρασκευή 27 Αυγούστου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Άλσος.
Κυριακή 5/9, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

9. «1821 – η επιθεώρηση», των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Δάσους

Η παράσταση «1821 – η επιθεώρηση», θα συνεχίσει τη διαδρομή της σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.
Κυριακή 5/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

10. Ο «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Faliro Summer Theater

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, επιχειρώντας την πρώτη του κάθοδο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και την συνέχισή της παράστασης σε άλλα επιλεγμένα θέατρα.
Κυριακή 5/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Faliro Summer Theater, Παλαιό Φάληρο 175 61

11. «Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Βεάκειο Θέατρο

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Κυριακή 5/9 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλέφωνο: 21 0422 6330

12. Παιδικό θέατρο: «Η Μάγια η μέλισσα» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη; Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. Μια διαδραστική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής. Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο.
Κυριακή 5/9 20:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Γρ. Λαμπράκη 15, Λάρισα 414 47

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHumanism: Pop up έκθεση της γκαλερί The Holy Art στο Ρομάντσο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b