MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τo 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

7o Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
7o Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Helix Action Theatre, έχοντας μία μακρά παράδοση στα θεάματα δημόσιου χώρου, γιορτάζει 35 χρόνια της δημιουργικής της παρουσίας και ανακοινώνει την επαναλειτουργία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFaliro Summer Theater: Επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο με πλούσιο θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα12.09.2018

Οι δηλώσεις συμμετοχής παρατείνονται έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι από την  Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν στο e-mail του φεστιβάλ.

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Το Θέατρο Δρόμου χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό και πολυμορφία και στοχεύει στην ανάδειξη του δημόσιου χώρου σε χώρο έκφρασης και επικοινωνίας του καλλιτεχνικού έργου με το ευρύ κοινό. Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, το οποίο υλοποιείται για 7η χρονιά, επιτυγχάνει την παρέμβαση και μεταμόρφωση του χώρου της πόλης σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις από όλες τις μορφές τέχνης. Θέατρο Δρόμου, Κουκλοθέατρο, Χοροθέατρο, Παιδικό Θέατρο, Κλόουν, Ζογκλέρ, Ακροβάτες,  Happening, workshops, Θέατρο Σκιών καθώς και μουσικές μπάντες και εικαστικές δράσεις, πάντα με αφετηρία τον δημόσιο χώρο.

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στην τελετή λήξης, θα απονεμηθούν 4 βραβεία.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στα ελληνικά ή τα αγγλικά.

Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Λίγα λόγια για την Helix Action Theatre

Η Helix Action Theatre αποτελεί πρωτοπόρο και μοναδικό οργανισμό για τα ελληνικά δεδομένα στο θέατρο δρόμου αλλά και για το σύνολο της έρευνάς του στις σύγχρονες και πρωτότυπες μορφές θεατρικής έκφρασης. Πρωταρχικός του σκοπός η προώθηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πολιτισμού μέσω του θεάτρου δρόμου, του θεάματος σε δημόσιο χώρο αλλά και των άλλων τεχνών. Εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια η εταιρεία αποτελεί σημείο σταθμό στην ελληνική θεατρική ιστορία καθώς καθιέρωσε το θέατρο δρόμου στην Ελλάδα. Οι παραστάσεις της έχουν ισχυρό περιεχόμενο, που βασίζεται σε ελληνικούς ή παγκόσμιους μύθους.

Έχει περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε διοργανώσεις και φεστιβάλ. Στο εξωτερικό έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Αγγλίας, της Ινδίας, της Λευκορωσίας, της Πολωνίας, Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Κύπρου της Βουλγαρίας και Κίνας. Από το 2009 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και από το 2015 το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτα έργα ρεπερτορίου όπως «Ο Ζιλ και η Νύχτα» του H.Claus, «Ο Αλχημιστής» του B.Jonson, «Ω! Τι κόσμος Μπαμπά» του Κ.Μουρσελά, την παράσταση για παιδιά «Ταξίδι στον ήλιο» κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου: Μαγικές βραδιές μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου12.09.2018

Έχει υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Helidra (leader), το πρόγραμμα Circus as way of life (partner) και πρόσφατα το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μηχανή Κάσπαρ» (leader). Οι δραστηριότητές της υποστηρίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Νίκος Χατζηπαπάς.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
SNF Nostos 2026: Λίγα ακόμα εισιτήρια διαθέσιμα για τον Εχθρό του Λαού με τον Willem Dafoe
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Cine News
Όταν οι ιστορίες βρίσκουν φωνή: Προβολή ταινίας & συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Voices in Motion
Μουσικά Νέα
8ο Φεστιβάλ Δελφών: “Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο” – Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας
Επίκαιρα
Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα
Μουσικά Νέα
Η Λίνα Νικολακοπούλου ξανά στον Πόρο για μια δωρεάν συναυλία
Θεατρικά Νέα
Ο Ανδρέας Στάικος και η Εμμανουέλα Κοντογιώργου παραδίδουν μαθήματα προετοιμασίας για δραματικές σχολές
Θεατρικά Νέα
Μένγκελε, του Θανάση Τριαρίδη για δεύτερη χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
Cine News
Δύο μαύρα πουκάμισα: Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του MEGA
Μουσικά Νέα
Οι Villagers Of Ioannina City ανακοίνωσαν νέο δίσκο – Ακούστε το πρώτο single
Cine News
Το The Bear επιστρέφει για μια τελευταία φορά – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Μουσικά Νέα
Jean Michel Jarre: Το επίκαιρο κάλεσμα του «Τελευταίου Ραντεβού»