MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου στα θέατρα της Αττικής

Που και πότε μπορείτε να δείτε τις παραστάσεις αρχαίου θεάτρου που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Προμηθέας Δεσμώτης ©Πάτροκλος Σκαφιδας
Monopoli Team

“Βάκχες” του Ευριπίδη

@Ελίνα Γιουνανλή

Στις Βάκχες, ο Θεός Διόνυσος είναι ο πρωταγωνιστής. Ο γνωστός αγαθός Θεός του κρασιού, της μέθης και του Θεάτρου, «ενδύεται» το αρχέγονο, και αινιγματικό του πρόσωπο, που είναι εξαιρετικά σύνθετο και σκοτεινό. Η σκηνοθεσία είναι της Νικαίτης Κοντούρη. Ο Άκης Σακελλαρίου αναλαμβάνει τον ρόλο του Διόνυσου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος τον ρόλο του Πενθέα και η Ιωάννα Παππά τον ρόλο του Τειρεσία. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.
Παραστάσεις:
29/8 Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας
1/9 Βριλήσσια -Νταμάρι Βριλησσίων
2/9 Ηλιούπολη – Δημοτικό θέατρο “Δ.Κιντής”
8/ 9 Πειραιάς – Βεάκειο Αμφιθέατρο
9/9 Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”
11/9 Κηποθέατρο Παπάγου

“Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου

@Πάτροκλος Σκαφιδας

Μετά τις sold out παραστάσεις του στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και σε επιλεγμένα φεστιβάλ στην περιφέρεια, ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε συμπαραγωγή του θεάτρου Πορεία και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, παρουσιάζεται έως και τις 26 Σεπτεμβρίου σε θέατρα της Αττικής. Τη μετάφραση υπογράφει ο Γιώργος Μπλάνας, τη σκηνοθεσία ο Άρης Μπινιάρης ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Γιάννης Στάνκογλου. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Ηρώ Μπέζου, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ιωάννης Παπαζήσης.
Παραστάσεις:
30/8 Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας
1/9 Ηλιούπολη – Δημοτικό θέατρο “Δ.Κιντής”
5/9 Faliro Summer Theater 5/9
7/9 Θέατρο Βράχων
15/9 Βριλήσσια -Νταμάρι Βριλησσίων
16/9 Πειραιάς – Βεάκειο Αμφιθέατρο
17-18/9 Κηποθέατρο Παπάγου
19-10/9 Ηρώδειο
26/9 Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

“Ιππείς” του Αριστοφάνη

@Πάτροκλος Σκαφιδας

Με τους “Ιππείς” του Εθνικού Θεάτρου άνοιξε η αυλαία του φετινού φεστιβάλ Επιδαύρου. Πρόκειται για το πρώτο έργο του Αριστοφάνη με ιδιαίτερα έντονες πολιτικές και σατιρικές αιχμές και το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και μια διανομή εκλεκτών πρωταγωνιστών: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Πάνος Μουζουράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.
Παραστάσεις
1/9 Θέατρο Πέτρας
4-5 και 7-10 /9, «Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά»
12 /9 Θέατρο Βράχων
22 /9 Κατράκειο Θέατρο

“Φοίνισσες” του Ευριπίδη

@Ελίνα Γιουνανλή

9.500 θεατές παρακολούθησαν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, “Φοίνισσες“, που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Ο Ευριπίδης δραματοποιεί τον μύθο του θηβαϊκού κύκλου που αναφέρεται στα τραγικά συμβάντα του οίκου των Λαβδακιδών και της έριδας για την εξουσία των Θηβών, για να συνθέσει ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα και να στρέψει το ενδιαφέρον σε αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ισοτιμία. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γλάστρας,
Μαρία Κατσιαδάκη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς
Βασίλης Ντάρμας, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Παραστάσεις:
6-9/9 Αττικό Άλσος
15/9 Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας
18/9 Θέατρο Βράχων
22-26/9 Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Φοίνισσες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

“Βάτραχοι” του Αριστοφάνη

@Πηνελόπη Γερασίμου

Στο τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, με την Αθήνα σε απόλυτη οικονομική, πολιτική και ανθρωπιστική παρακμή, ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα πιο πολιτικά του έργα, τους «Βατράχους». Η Αργυρώ Χιώτη, στην πρώτη της επιδαύρια σκηνοθεσία, προσεγγίζει με μια φρέσκια ματιά την κωμωδία στο σήμερα. Τον Ξανθία ερμηνεύει η Εύη Σαουλίδου, τον ρόλο του Διονύσου η Μαρία Κεχαγιόγλου, ενώ στην κορυφαία σκηνή του αγώνα λόγων μεταξύ Ευριπίδη και Αισχύλου, θα απολαύσουμε τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.
Παραστάσεις
7/9 Ηρώδειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βάτραχοι» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

“Ιφιγένεια η εν Ταύροις” του Ευριπίδη

@Ελίνα Γιουνανλή

Περισσότεροι από 36.000 θεατές, έχουν χειροκροτήσει μέχρι σήμερα την παράσταση του Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο και συνέχισε την περιοδεία της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ο Γιώργος Νανούρης συναντήθηκε και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Πρωταγωνιστούν επίσης: Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου.
Παραστάσεις
4/9 Ηλιούπολη – Δημοτικό θέατρο “Δ.Κιντής”
13/9 Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
16/9 Βριλήσσια -Νταμάρι Βριλησσίων
17/9  Αιγάλεω- Θέατρο Αλέξη Μινωτή

“Ορέστης” του Ευριπίδη

@Σταύρος Χαμπάκης

Η τραγωδία του Ευριπίδη με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, παρουσιάζει ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό. Πρωταγωνιστούν: Μαίρη Μηνά, Πάνος Βλάχος, Γιώργος Ψυχογιός, Αιμιλιανός Σταματάκης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου κα.
Παραστάσεις:
1/ 9 Aιγάλεω – Θέατρο Αλέξης Μινωτής
2/9 Πετρουπολη- Θεατρο Πέτρας
3-4/9 Θέατρο Βράχων
6/9 Βριλλήσια- Νταμάρι Βριλλησίων
8/9 Νίκαια- Κατράκειο Θεατρο
13-14/9 Ηλιούπολη- Ανοιχτο Θέατρο Δ. Κιντής
15/9 Κορυδαλλος- Θέατρο ”Θανάσης Βέγγος’
20/9 Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
24-25/9 Faliro Summer Theater
4-5/10 Hρώδειο

“Ελένη” του Ευριπίδη

Οι προγραμματισμένες επιδαύρειες παραστάσεις της «Ελένης» του Ευριπίδη, ακυρώθηκαν λόγω των πυρκαγιών ωστόσο μπορούμε ν’ απολαύσουμε την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, σ έναν  σταθμό της περιοδείας της στην Αττική. Η μετάφραση είναι του Παντελή Μπουκάλα και η σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου. Πρωταγωνιστούν: Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Έφη Σταμούλη κα.
Παραστάσεις
2/ 9 Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
4/9 Χαλκίδα – Ανοιχτό Θέατρο «Ορέστης Μακρής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ «Ελένη» του ΚΘΒΕ και ο κωμικός θεός του Βασίλη Παπαβασιλείου12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b