MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 11 παραστάσεις για την Τρίτη 24 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Mute, του Γιώργου Χρυσοστόμου στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Η χειροποίητη, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία παράσταση «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, βγαίνει ξανά από την παύση ή μάλλον την καλοκαιρινή ραστώνη κι επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις σε επιλεγμένα ανοιχτά θέατρα της Αττικής – και όχι μόνο.
Τρίτη 24/8  21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας 190 05, Τηλέφωνο: 2294 058900

2. Ιφιγένεια η εν Ταύροις στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο με την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τρίτη 24/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Θέατρο Λόφου Κιλκίς, Κιλκίς 611 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧορείες Χώρων, του Georges Perec, στην Αρχαία Κόρινθο12.09.2018

3.Η Μήδεια του Μποστ στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People Entertainment Group, παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά, σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια» που έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει η Monika.
Τρίτη 24/8 21:15
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Σωτηριάδου και, Πάτρα 262 25, Τηλέφωνο: 261 022 3587

4. Ανθισμένες Μανόλιες του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ παρουσιάζεται στο καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Τρίτη 24/8, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313.

5. Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες του Leonard Gershe στο Θέατρο Αλσους Μελίνα Μερκούρη

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe, «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τρίτη 24/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», Άλσος Παπάγου, Βέροια 591 32, Τηλέφωνο: 2331 078140

6. Η πόρνη από πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η πόρνη από πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία.
Τρίτη 24/8 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, Κατερίνη, Πιερία

7. Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στην Αρχαία Ήλιδα 

Μετά από sold out παραστάσεις του στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Προμηθέας Δεσμώτης συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία.Το Θέατρο Πορεία επέλεξε το συγκεκριμένο έργο, ένα αριστούργημα του Αισχύλου όπως το θεωρούν πολλοί και το ενέταξε στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη.
Τρίτη 24/8 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαία Ήλιδα, Αμαλιάδα, Ηλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτη Σκιά του Ομήρου, της Πένυς Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στην Ίο12.09.2018

8. Αντιγόνη, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Κήπου

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Τρίτη 24/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου,  Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη 546 21, Τηλέφωνο: 231 025 6775

9. Ορέστης του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Ν. Ιωνίας

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό μέσα από το νήμα του μύθου των δύο αδερφών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας, αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας.
Τρίτη 24/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, Νέα Ιωνία 384 46, Τηλέφωνο: 2421 091150

10. Ο Κάτω Εαυτός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Μενίδι – Κολωνάκι: ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος. Φαντάσου ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο που λειτουργεί ακόμη χίλια εννιακόσια χρόνια μετά την κατασκευή του… Ένα τεχνητό ποτάμι που κυλάει αθέατο στο υπέδαφος της πόλης… Ένας άνθρωπος διασχίζει το Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας, σε μια υπόγεια διαδρομή είκοσι χιλιομέτρων. Η σκληρή δοκιμασία του στην υπόγεια στοά θα δώσει φωνή στο μνημείο, θα το φέρει ξανά στο φως. Ακολουθώντας με γεωγραφική ακρίβεια τη γεωμετρία και τα χαρακτηριστικά του μνημείου, ο Κάτω Εαυτός επιχειρεί μια βουτιά στον κατακόρυφο άξονα, ένα ταξίδι στα άδηλα βάθη, στον Κάτω Εαυτό της πόλης, αλλά και τον δικό μας. Ο Θάνος Κοσμίδης στα συνθεσάιζερ και άλλα όργανα, η Ειρήνη Αλεξίου στον χορό και η Φένια Σχοινά στο μικρόφωνο, μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας.
Τρίτη 24/8 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, Θρεψιάδου 1, Θήβα 322 00, Τηλέφωνο: 2262 023559

11. Παιδικό θέατρο: Ανθρωπόμορφα Τέρατα στο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας

Πρόκειται για μια παράσταση διακαλλιτεχνικής σύνθεσης που με σημείο αφετηρίας τη μυθολογία επιχειρεί να αναδιατυπώσει και να αφηγηθεί στο σήμερα την άλλη πλευρά των κραταιών μύθων που τη διέπουν. Μια μεταφορά του μυθολογικού κόσμου στο ορθολογικό μας σήμερα. Ένα μουσικό ταξίδι στην ανθρώπινη φαντασία αιώνων, μια σκηνική διαδρομή που θέλει να βγάλει στο φως το σκοτάδι που είναι συνυφασμένο με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Να το αποδεχτεί. Να το τραγουδήσει, να το ξεγελάσει, να το μεταμορφώσει, να το αφηγηθεί, να το αμφισβητήσει. Να παρακινήσει τους νεαρούς θεατές της να το επισκεφτούν με μια καινούρια, καθαρή ματιά. Η Σκύλλα, η Χάρυβδη, η Μέδουσα, η Αράχνη, ο Τυφώνας, ο Μινώταυρος κι οι Σειρήνες επανασυστήνονται στο εδώ και τώρα του μνημειακού χώρου της Γόρτυνας, στο τότε και πάντα της ανθρώπινης μυθιστορίας.
Τρίτη 24/8 21:15
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: digitalculture.gr.
Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας, ΤΚ, Άγιοι Δέκα 700 12, Τηλέφωνο: 2892 031144

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b