MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 9 παραστάσεις για την Πέμπτη 5 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου.

παραστάσεις
Νικήρατος… ο δρόμος για την Ελευθερία στο Θέατρο Χυτήριο
Monopoli Team

1. «Νικήρατος… ο δρόμος για την Ελευθερία» στο Θέατρο Χυτήριο παραστάσεις

Η Θεατρική Εταιρεία Theartes, των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη, θέλοντας να τιμήσει την 200ή Επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει την παράσταση «Νικήρατος… ο δρόμος για την Ελευθερία», βασισμένη στο εμβληματικό θεατρικό έργο «Νικήρατος» της Ευανθίας Καΐρη. Ένα μαχητικό έργο που έχει θεωρηθείορόσημο για τη νεοελληνική δραματουργία, καθώς ήταν το πρώτο τυπωμένο θεατρικό έργο που ασχολήθηκε με ήρωες ή γεγονότα του 1821 και το οποίο εκδόθηκε το 1826.
Πέμπτη 5/8, 21:15
Εισιτήριο: Από 10€. Κρατήσεις: Τηλ: 2103412313
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Γκάζι

2.«Ρίζωμα – Ρέκβιεμ για τον μη-τόπο», του Σπύρου Κουβαρά στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών παραστάσεις

Αντλώντας υλικό από το δοκίμιο Νομαδική σκέψη του Gilles Delleuze, την θεωρία του περί αποεδαφικοποίησης (deterritorialization) και με αναφορές στον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων, ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς, με το νέο του έργο, «Ρίζωμα [Ρέκβιεμ για τον μη-τόπο]», δημιουργεί έναν ενδιάμεσο μη-τόπο, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, 4-5 Αυγούστου, ένα διάτρητο χωροχρονικό παλίμψηστο. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Πέμπτη 5/8 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δελφοί 330 54

3. «Lemon», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη στο θέατρο Ναυάγιο “Δημήτριος” παραστάσεις

Aυτό το καλοκαίρι, το «Lemon»βασισμένο στο «Novecento» του Alessandro Baricco, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη, ταξιδεύει μ’ ένα βανάκι από τα Σφακιά έως τη Θεσσαλονίκη κι απ’ το ναυάγιο στο Γύθειο μέχρι τις μαγευτικές Οινούσσες. Το θέατρο γίνεται ταξίδι και το ταξίδι θέατρο φέρνοντας κοντά μας όλα εκείνα που μας έχουν λείψει.
Πέμπτη 5/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ναυάγιο “Δημήτριος” – Γύθειο, Λακωνία

4. Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Η παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ» αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαμπίρη. Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου παρατηρούν και συμμετέχουν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου. Η Μίνα Τσάμου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.
Πέμπτη 5/8, 21:15
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα 105 56, Τηλέφωνο: 21 0368 9510

5. «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Ορέστης Μακρής

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Πέμπτη 5/8, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ορέστη Μακρή, Χαλκίδα 341 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαγευτική εικόνα από τον διαστημικό σταθμό της NASA δείχνει τον έναστρο ουρανό από ψηλά12.09.2018

6.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Πέμπτη 5/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας 190 05, Τηλέφωνο: 2294 058900

7. «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Πέμπτη 5/6, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

8. Παιδικό Θέατρο: «Ο μικρός πρίγκιπας» στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Πέμπτη 5/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό θέατρο καβασιλων – Κυλλήνη, Ηλεία

9.Θέατρο σκιών:Ο Καραγκιόζης και οι 7 γαμπροί στο κιούπι

Το καλοκαίρι έφτασε και ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους στο Θερινό κινηματογράφο Αριάν στην Γλυφάδα, Αττική στις 5 Αυγούστου 2021.
Πέμπτη 5/8, 19:00
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr.
Θερινός κινηματογράφος Αριάν – Γλυφάδα, Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b