MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Στίβεν Κινγκ: Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Billy Summers» μόλις κυκλοφόρησε

Το νέο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, με τίτλο «Billy Summers», για έναν πληρωμένο δολοφόνο, πρώην στρατιωτικό, ο οποίος πρέπει να εκτελέσει ένα τελευταίο συμβόλαιο πριν τη συνταξιοδότηση, μόλις κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στίβεν Κινγκ
Monopoli Team

Στο μυαλό των αναγνωστών ο Στίβεν Κινγκ έχει περάσει ως ο κατεξοχήν συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου, καθώς θεωρείτε υπεύθυνος για μερικούς από τους τρομακτικότερους εφιάλτες στην pop κουλτούρα. Ωστόσο, στο τελευταίο του λογοτεχνικό έργο με τίτλο «Billy Summers» που μόλις κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτει το εξαιρετικό αφηγηματικό ταλέντο του σε μια νέα πορεία, καθώς εδώ οι μεταφυσικές προεκτάσεις δίνουν τη θέση τους στο noir, με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για ένα καλό παιδί σε μια κακή δουλειά.

Υπόθεση

Ο Billy, ένας πρώην στρατιωτικός-σκοπευτής που κατέληξε να δουλεύει ως πληρωμένος δολοφόνος, σκοτώνει μόνο όταν ο στόχος είναι πραγματικά κακός άνθρωπος. Θεωρείτε ο καλύτερος στην πιάτσα: Βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους σκοπευτές στον κόσμο, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, ένας Χουντίνι όταν εξαφανίζεται μετά την ολοκλήρωση μιας δουλειάς. Τώρα επιθυμεί να αποχωρήσει, αλλά πριν πρέπει να χτυπήσει έναν τελευταίο στόχο. Τι μπορεί να πάει λάθος;

Μετακομίζει σε μια επαρχιακή πόλη σε κάποια πολιτεία του νότου, όπου πρέπει να διεξάγει μια διπλή ζωή ανάμεσα στους κατοίκους της κοινότητας, καθώς περιμένει να χτυπήσει. Όπως αρκετοί πρωταγωνιστές του Κινγκ, ο Billy περνάει τον καιρό του γράφοντας την ιστορία της ζωής του. Μια ιστορία για τα βίαια νεανικά του χρόνια και την τραγωδία σε καιρό πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25+1 σπουδαία βιβλία για να πάρετε μαζί σας στις διακοπές12.09.2018

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το «Billy Summers» αποτελεί ένα μυθιστόρημα, εν μέρει πολεμική ιστορία, εν μέρει ερωτικό γράμμα σε μια μικρή αμερικανική πόλη και τους κατοίκους της και περιλαμβάνει ένα από τα πιο αναπάντεχα «ντουέτα» στη μυθοπλασία του Στίβεν Κινγκ, το οποίο ξεκινάει να εκδικηθεί τα εγκλήματα ενός εξαιρετικά μοχθηρού άντρα. Ένα έργο για την αγάπη, την τύχη, τη μοίρα, με έναν πολύπλοκο ήρωα που έχει μια τελευταία ευκαιρία εξιλέωσης.

Η ιδέα για το νέο μυθιστόρημα προέκυψε στον Στίβεν Κινγκ, καθώς αφηγούταν στον εαυτό του «ιστορίες καληνύχτας». Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone Magazine, ο συγγραφέας των best seller δήλωσε: «Ξεκίνησα να σκέφτομαι ένα πρόβλημα, για έναν σκοπευτή ο οποίος πρέπει να πυροβολήσει και μετά να ξεφύγει από τον 5ο όροφο ή από τον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου. Άρχισα να αναρωτιέμαι, “Πως θα το κάνει;”. Και για πολλές νύχτες με έπαιρνε ο ύπνος σκεπτόμενος διαφορετικές πιθανότητες, διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό. Και σιγά σιγά από αυτό ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται η ιστορία». 

Με πληροφορίες από: Rolling Stone Magazine, Guardian, Hachette

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b