MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για την Τετάρτη 4 Αυγούστου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου.

«Ρίζωμα – Ρέκβιεμ για τον μη-τόπο», του Σπύρου Κουβαρά στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών
Monopoli Team

1. «Μία χώρα δύο αιώνες μετά», του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο Αγίου Γεωργίου

Το Φεστιβάλ Δωδώνης (για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima παρουσιάζουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η έναρξη της περιοδείας θα γίνει με την πρεμιέρα στο  Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, στις 28 Ιουλίου.
Τετάρτη 4/8 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. 
Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, Τρίπολη 221 00

2. «Αντιγόνη του Σοφοκλή», σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή της περιοδεία, η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, στις 21.00, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Η παράσταση, που είναι μια συνδιοργάνωση της Ομάδας Σημείο Μηδέν και της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.), πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Τετάρτη 4/8 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Λυδίας 10, Κρηνίδες 640 03, Καβάλα τηλ: 2510 220876

3. «Ρίζωμα – Ρέκβιεμ για τον μη-τόπο», του Σπύρου Κουβαρά στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών

Αντλώντας υλικό από το δοκίμιο Νομαδική σκέψη του Gilles Delleuze, την θεωρία του περί αποεδαφικοποίησης (deterritorialization) και με αναφορές στον απελευθερωτικό αγώνα των Παλαιστινίων, ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς, με το νέο του έργο, «Ρίζωμα [Ρέκβιεμ για τον μη-τόπο]», δημιουργεί έναν ενδιάμεσο μη-τόπο, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, 4-5 Αυγούστου, ένα διάτρητο χωροχρονικό παλίμψηστο. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Τετάρτη 4/8 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με υποχρεωτική προκράτηση . Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, Δελφοί 330 54

4. Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Η παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: Ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ» αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαμπίρη. Στη σκηνή ο εξαίρετος ηθοποιός Μάνος Βακούσης υποδύεται τον Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων ενώ παράλληλα οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου παρατηρούν και συμμετέχουν ως σύγχρονες ερευνήτριες την εξέλιξη της αφήγησης σε διαρκή κίνηση μέσα στα πολλαπλά επίπεδα του ιστορικού χρόνου. Η Μίνα Τσάμου παίζει ζωντανά κλαρινέτο.
Τετάρτη 4/8, 21:15
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου 5, Αθήνα 105 56, Τηλέφωνο: 21 0368 9510

5. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου: «ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ» του Σοφοκλή στον Αρχαιολογικό  Χώρο Νέας Αγχίαλου παραστάσεις

Οι «Τραχίνιες», του Σοφοκλή, έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο συμπυκνώνουν την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του.  Μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις, οι άλλοτε βροντώδεις δονήσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των Θεών.
Τετάρτη 4/8, 19:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Παλαιοχριστιανικές Φθιώτιδες Θήβες, Ελληνικής Αεροπορίας, Νέα Αγχίαλος 374 00, Τηλέφωνο: 2428 077057

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Φοίνισσες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

6. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου παραστάσεις

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο ρόλο του Ορέστη Άρης Σερβετάλης. Συμμετέχουν: η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη, ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.
Τετάρτη 4/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση:ticketservices.gr.
Ανοιχτό θέατρο Άνδρου, Χώρα Άνδρου Κυκλάδες, 845 00

7.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Alex Cinema παραστάσεις

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τετάρτη 4/8, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Alex Cinema, Λεωφ. Πόρτο Ράφτη, Πόρτο Ράφτη 190 03

8.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 4/8, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, Τηλέφωνο: 2292 025316

9.«Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, από τις 16 Ιουλίου. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Τετάρτη 4/8, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης », Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

10. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Η Βαλκυρία» (Α’ πράξη) του Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Φωτο: Patroklos Skafidas

Ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζει την πρώτη πράξη της «Βαλκυρίας» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, στις 3 και 4 Αυγούστου στις 21:30 στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» . Το έργο συνδυάζει μια διεισδυτική και ιδιαιτέρως συναισθηματική ματιά πάνω στον ηρωισμό, τον έρωτα και την επανάσταση, αλλά και τη βία της οικογένειας, με μια συναρπαστική ιστορία από τη Σκανδιναβική μυθολογία.
Τετάρτη 4/8, 21:30
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/=
Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, Μεγαλόπολη

11. Παιδικό Θέατρο: Ο μικρός πρίγκιπας στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Τετάρτη 4/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης – Ξυλόκαστρο, Κόρινθος

12. Θέατρο σκιών: Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα στο Ανοιχτό Θέατρο Βώλαξ

Το καλοκαίρι έφτασε και ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, δίνει και φέτος ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Τετάρτη 4/8, 19:30
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βώλαξ, Βώλακας 842 00,Τήνος, Κυκλάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κληρονομιά, του Πιερ ντε Μαριβώ στο Κηποθέατρο Παπάγου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b