MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 13 παραστάσεις για την Πέμπτη 29 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου.

παραστάσεις
Το Γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου από το Θέατρο Τέχνης
Monopoli Team

1. Το Γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου από το Θέατρο Τέχνης

Η ομάδα του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν συμμετέχει στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός» και παρουσιάζει την παράσταση «Το Γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου » με την πρώτη παράσταση να κάνει πρεμιέρα στον φυσικό της χώρο, στο Γεφύρι της Άρτας. Τη σκηνοθεσία αλλά και τη δραματουργία της παράστασης υπογράφει η καλλιτεχνική διευθυντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλπμαρη.
Πέμπτη 29/7 21:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κολωνού, Αθήνα 104 44, Τηλέφωνο: 21 0528 4800

2. «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Πέμπτη 29/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», &, Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45, Τηλέφωνο: 21 0992 3840

3. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά» του Ανέστη Αζά στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδάυρου, ο Ανέστης Αζάς παρουσιάζει, 26-29 Ιουλίου, το έργο του «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά», στην Πειραιώς 260.  Με πρωταγωνιστές ένα μεικτό ζευγάρι, έναν Έλληνα και μία Τουρκάλα, οι οποίοι αποφασίζουν να ιδρύσουν το δικό τους έθνος-κράτος, με βάση το σπίτι τους και την ιδιωτική τους επιχείρηση, η παράσταση αναδιατυπώνει θεατρικά συγκρούσεις που παραμένουν ενεργές από την εποχή της Επανάστασης ως σήμερα.
Πέμπτη 29/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ | Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ | Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

4. «Χορός με τη σκιά μου»: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκη στο Ηρώδειο

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 27 και τις 29 Ιουλίου 2021 στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού με την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή Χορός με τη σκιά μου, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Στον Χορό με τη σκιά μου – παραγωγή, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ τον Νοέμβριο του 2019 – ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τέσσερα μοναδικά έργα του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Πέμπτη 29/7 21:00
Εισιτήριο: Από 1o€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

5. «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο Χυτήριο Θέατρο – Σημείο Πολιτισμού

Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού, κάθε Πέμπτη από τις 15 Ιουλίου, με την παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν, σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη. Η σκηνική δράση συνδυάζει διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, την παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται σε κωφούς και σε ακούοντες θεατές.
Πέμπτη 29/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

6. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ο «Αίαντας» του Σίμου Κακάλα στον Κήπο της Πειριαώς 260

Ύστερα από την αναβολή των πρώτων προγραμματισμένων παραστάσεων λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών ζητημάτων, ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, θα ανέβει τελικά, στον κήπο της Πειραιώς 260, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Πέμπτη 29/7 21:00
Εισιτήριο: Από 10€, Αμεα: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
http://aefestival.gr/ | Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0928 2900

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Walking Dead: Η αρχή του επικού τέλους έρχεται αποκλειστικά στο FOX12.09.2018

7. «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Ν. Ιωνίας παραστάσεις

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Πέμπτη 29/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου, Νέα Ιωνία 384 46, Τηλέφωνο: 2421 091150

8. «Life in Ruins» -Παράσταση στο β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας

Τι υπάρχει μετά την καταστροφή; Πώς αλλάζει η ζωή όταν οι βεβαιότητες καταλύονται; Όταν η πραγματικότητα, όπως την ξέραμε, διαλύεται; Τότε που οι σταθερές παύουν να υπάρχουν; Πόλεμος, Επανάσταση, Μετανάστευση, Έρωτας, Πανδημία. Η συνθήκη της πανδημίας που βιώνουμε, μας καλεί να συλλογιστούμε. Να ανατρέξουμε σε τραγικές αλλά και κομβικές συγκυρίες στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Άλλωστε η Ιστορία έχει στοιχεία επανάληψης. Οι όψεις της Μνήμης διακρίνονται από συνέχειες και ασυνέχειες. Κάθε φορά που εξωγενείς παράγοντες ανατρέπουν την καθημερινότητα ατόμων, κοινωνιών, εθνών, κρατών, αναγκαστικά προσαρμοζόμαστε. Τις στιγμές που ο κόσμος γύρω αλλά και μέσα μας γκρεμίζεται, ο απολογισμός είναι αναπόφευκτος. Όπως και το μεγάλο Ναι. Η κατάφαση στη Zωή. Γιατί πάντα, μέσα στα ερείπια, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, βρίσκουμε το θάρρος να ξαναγεννηθούμε, να επαναπροσδιοριστούμε, να δούμε τον κόσμο με νέα μάτια. Αμυνόμενοι, εξελισσόμαστε.
Πέμπτη 29/7 21:00
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, Εργατικής Πρωτομαγιάς 13, Λάρισα 412 22

9. Περί Χρείας Αναπνοής, Μετά Πανδημικά Μέλλοντα στο Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης παραστάσεις

H καλλιτεχνική δράση «Περί Χρείας Αναπνοής, Μετά Πανδημικά Μέλλοντα» παρουσιάζει δύο διαφορετικές παραστάσεις στις 28 και 29 Ιουλίου. Η πρώτη τιτλοφορείται «Τα Ερείπια εντός μου…» και πρόκειται για την εικαστική performance του Άγγελου Σκούρτη, ενώ η δεύτερη ονομάζεται «Asymptote», είναι χορευτική παράσταση και παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη. Ταυτοχρόνως, οι δύο αυτές παραστάσεις πλαισιώνονται από τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις: «Το Κατώφλι» της Μαίρης Ρουσιώτη, τα «Αναθήματα» της Νάντιας Σκορδοπούλου και τις «Στήλες Ίασης» της Βιβέτας Χριστούλη, που θα εκτίθενται στο Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Πέμπτη 29/7 20:30
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

10. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θέατρο Κήπου

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Πέμπτη 29/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη 546 21, Τηλέφωνο: 231 025 6775

11. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Βεάκειο Θέατρο παραστάσεις

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο ρόλο του Ορέστη ο Άρης Σερβετάλης. Συμμετέχουν: η Μαίρη Μηνά, ο Πάνος Βλάχος, ο Γιώργος Ψυχογιός, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου , ο Ζερόμ Καλουτά.
Πέμπτη 29/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλέφωνο: 21 0422 6330 https://festival.dpapxol.gov.gr/.

12. Παιδικό Θέατρο: Ο μικρός πρίγκιπας στο θέατρο Πορφυριάδα παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών,  ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι! Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα, σε όλη την Ελλάδα! Στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης.
Πέμπτη 29/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Πορφυριάδα Σχολή, Νέο Καρλόβασι 832 00

13. Παιδικό Θέατρο: Ο Πέτρος και ο Λύκος στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει από τα μέσα του Ιουνίου 2021, σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, τοδιασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του  Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.
Πέμπτη 29/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μακρής, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας 190 05, Τηλέφωνο: 2294 058900

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦοίνισσες, του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b