MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 16 παραστάσεις για την Τετάρτη 28 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Φαίδρα, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Βράχων
Monopoli Team

1. Μία χώρα δύο αιώνες μετά, του Ανδρέα Φλουράκη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Το Φεστιβάλ Δωδώνης (για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima παρουσιάζουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η έναρξη της περιοδείας θα γίνει με την πρεμιέρα στο  Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, στις 28 Ιουλίου.
Τετάρτη 28/7 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση:https://www.culturenow.gr/mia-xora-dyo-aiones-meta-toy-andrea-floyraki/
Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης, Δωδώνη 455 00

2. «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Βράχων

Μετά από την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Θέατρο Πέτρας και την συγκινητική εξάντληση όλων των δελτίων εισόδου μέσα σε 24 ώρες για το Θέατρο της Ρεματιάς, η «Φαίδρα» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, ετοιμάζεται να ανέβει στο Θέατρο Βράχων για το τελευταίο ραντεβού με το θεατρόφιλο αθηναϊκό κοινό, την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Ταυτόχρονα ξεκινά την προετοιμασία για το ταξίδι της στην Σουηδία στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά θέατρα της περιφέρειας, το Östgötateatern.
Τετάρτη 28/7 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλ: 21 0760 9350. https://www.festivalvraxon.gr/

3. Η Σοφία Κουρτίδου…«Εξών Φρεξών» στο Lunar Space

Η Σοφία Κουρτίδου είναι «Εξών Φρεξών» και μάς καλωσορίζει στον πλανήτη της. Έναν φανταστικό κόσμο, όπου όλα τα απίθανα είναι… πιθανά. Σε αυτό τον κόσμο, ο βήχας γίνεται μελωδία, το αντισηπτικό είναι μουσικό όργανο και μια φωνή μετατρέπεται ζωντανά σε ολόκληρη ορχήστρα. Είναι stand up comedy; Είναι μουσική παράσταση; Είναι ό,τι πρέπει ή ό,τι να ‘ναι; Σίγουρα είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί! Την Τετάρτη 28 Ιουλίου στην ανοιχτή σκηνή του Lunar Space.
Τετάρτη 28/7 21:30
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Lunar Space, Πολυκράτους 6, Ταύρος (είσοδος από ιδιωτικό δρόμο)

4. «Φαέθων Λυόμενος» στην Αρχαία Πέλλα

Μια υψιστρεφής πορεία βίαιης ενηλικίωσης. Μια καταβύθιση στα σκοτάδια του μυθικού «εγώ». Με αφορμή την αποσπασματικά σωζόμενη τραγωδία «Φαέθων», ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος καταθέτει ένα μεταδραματικό παραστασιακό εγχείρημα όπου το σπαραγμένο έργο του Ευριπίδη, θραύσμα ενός ευρύτερου διακειμενικού ψηφιδωτού Λόγου και Μουσικής, είναι μόνο η πρώτη συλλαβή μιας πολυσυλλεκτικής Χορικής επιτέλεσης με άξονές της την επιθυμία για το ανέφικτο και το πιθανό κόστος της υπέρβασης.
Τετάρτη 28/7 19:15
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Αρχαίο θέατρο Πέλλας, Αρχαία Πέλλα

5. «Life in Ruins» -Παράσταση στο β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας

Τι υπάρχει μετά την καταστροφή; Πώς αλλάζει η ζωή όταν οι βεβαιότητες καταλύονται; Όταν η πραγματικότητα, όπως την ξέραμε, διαλύεται; Τότε που οι σταθερές παύουν να υπάρχουν; Πόλεμος, Επανάσταση, Μετανάστευση, Έρωτας, Πανδημία. Η συνθήκη της πανδημίας που βιώνουμε, μας καλεί να συλλογιστούμε. Να ανατρέξουμε σε τραγικές αλλά και κομβικές συγκυρίες στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Άλλωστε η Ιστορία έχει στοιχεία επανάληψης. Οι όψεις της Μνήμης διακρίνονται από συνέχειες και ασυνέχειες. Κάθε φορά που εξωγενείς παράγοντες ανατρέπουν την καθημερινότητα ατόμων, κοινωνιών, εθνών, κρατών, αναγκαστικά προσαρμοζόμαστε. Τις στιγμές που ο κόσμος γύρω αλλά και μέσα μας γκρεμίζεται, ο απολογισμός είναι αναπόφευκτος. Όπως και το μεγάλο Ναι. Η κατάφαση στη Zωή. Γιατί πάντα, μέσα στα ερείπια, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, βρίσκουμε το θάρρος να ξαναγεννηθούμε, να επαναπροσδιοριστούμε, να δούμε τον κόσμο με νέα μάτια. Αμυνόμενοι, εξελισσόμαστε.
Τετάρτη 28/7 21:00
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, Εργατικής Πρωτομαγιάς 13, Λάρισα 412 22

6. Περί Χρείας Αναπνοής, Μετά Πανδημικά Μέλλοντα στο Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

H καλλιτεχνική δράση «Περί Χρείας Αναπνοής, Μετά Πανδημικά Μέλλοντα» παρουσιάζει δύο διαφορετικές παραστάσεις στις 28 και 29 Ιουλίου. Η πρώτη τιτλοφορείται «Τα Ερείπια εντός μου…» και πρόκειται για την εικαστική performance του Άγγελου Σκούρτη, ενώ η δεύτερη ονομάζεται «Asymptote», είναι χορευτική παράσταση και παρουσιάζεται σε πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη. Ταυτοχρόνως, οι δύο αυτές παραστάσεις πλαισιώνονται από τρεις εικαστικές εγκαταστάσεις: «Το Κατώφλι» της Μαίρης Ρουσιώτη, τα «Αναθήματα» της Νάντιας Σκορδοπούλου και τις «Στήλες Ίασης» της Βιβέτας Χριστούλη, που θα εκτίθενται στο Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης από τις 15 Ιουλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Τετάρτη 28/7 20:30
Προπώληση: https://digitalculture.gov.gr/
Γαλεριανό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Photo World 2021: Με δύο σημαντικές εκθέσεις και ένα πρόγραμμα ψηφιακών προβολών επανέρχεται στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

7. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο Δάσους

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Τετάρτη 28/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

8.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θέατρο Κήπου

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 28/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Τσιμισκή 153, Θεσσαλονίκη 546 21, Τηλέφωνο: 231 025 6775

9. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος»

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τετάρτη 28/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”, Πρέβεζα 481 00

10. «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο «Ερωφίλη»

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τετάρτη 28/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, Χαιρώνειας 15, Ρέθυμνο 741 00

11. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στην Πειραιώς 260

Ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, ανεβαίνει , στον κήπο της Πειραιώς 260, από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ένας ηττημένος αντιήρωας παίζει τάβλι. Ο «Αίαντας» του Σοφοκλή, εμβληματική μορφή διαψευσμένου αρσενικού, μεταφέρεται σε ένα υπαίθριο αναψυκτήριο, παρακμιακή αντανάκλαση μιας χώρας που έχει μείνει κολλημένη στο παρελθόν, ενώ γύρω όλα έχουν καταρρεύσει.
Τετάρτη 28/7, 22:30
Εισιτήριο: 10€ (Γενική Είσοδος). Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

13. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά» του Ανέστη Αζά στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδάυρου, ο Ανέστης Αζάς παρουσιάζει, 26-29 Ιουλίου, το έργο του «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά», στην Πειραιώς 260.  Με πρωταγωνιστές ένα μεικτό ζευγάρι, έναν Έλληνα και μία Τουρκάλα, οι οποίοι αποφασίζουν να ιδρύσουν το δικό τους έθνος-κράτος, με βάση το σπίτι τους και την ιδιωτική τους επιχείρηση, η παράσταση αναδιατυπώνει θεατρικά συγκρούσεις που παραμένουν ενεργές από την εποχή της Επανάστασης ως σήμερα.
Τετάρτη 28/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ | Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ | Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

14. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Ο Γιάννης Κακλέας καταθέτει την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα θέατρα της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο ρόλο του Ορέστη Άρης Σερβετάλης. Συμμετέχουν: η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη, ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.
Τετάρτη 28/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

15. «Η Πόρνη από Πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη  στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής»

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η Πόρνη από Πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκινάει μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 18 Ιουνίου. Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…..
Τετάρτη 28/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 12€, Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

16. Παιδικό Θέατρο: Ο Πέτρος και ο Λύκος στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων 

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει από τα μέσα του Ιουνίου 2021, σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, τοδιασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του  Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.
Τετάρτη 28/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό θέατρο καβασιλων, Ag. Nikolaou, Pinios 273 00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το 62o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b