MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 10 συναυλίες για την Παρασκευή 23 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα μεγάλων δημιουργών στον Κολωνό
Monopoli Team

1. Ύμνος εις την Ελευθερίαν, του Διονύσιου Σολωμού, στο Κάστρο Μυτιλήνης

Ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» ταξιδεύει στην Μυτιλήνη, και συγκεκριμένα στο Κάστρο Μυτιλήνης, για μία μοναδική παράσταση την Παρασκευή 23 Ιουλίου. Όλα τα σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης συμπυκνώνονται στους 158 στίχους του έργου «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» που έγραψε ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός το 1823 και τους οποίους μελοποίησε μοναδικά ο Νικόλαος Μάντζαρος. Αυτοί είναι ο πυρήνας μιας πολύ ιδιαίτερης δουλειάς που συνδυάζει τη μουσική με την αφήγηση και θα αποτελέσει την κεντρική εκδήλωση του φετινού φεστιβάλ «Λεσβιακό Καλοκαίρι», ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, Θεόδωρος Λεμπέσης. Σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ενώ ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης κρατά το ρόλο του αφηγητή.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Προπώληση: Είσοδος Ελεύθερη με προσκλήσεις από το Δημοτικό Θέατρο
Κάστρο Μυτιλήνης

2. Νέα σελήνη: Μια μουσική παράσταση με τους Απόστολο Κίτσο και Θοδωρή Νικολάου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Μικρή Άρκτος παρουσιάζει σε μια μοναδική μουσική παράσταση, την Παρασκευή 23 Ιουλίου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στις 21:00, ένα μουσικό ταξίδι στη στιχουργική δουλειά του Παρασκευά Καρασούλου με τίτλο «Νέα σελήνη», σε επιμέλεια του ίδιου του στιχουργού, με δύο νέους εξαιρετικούς ερμηνευτές τον Απόστολο Κίτσο και τον Θοδωρή Νικολάου.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα 118 10, Τηλέφωνο: 21 0349 0000

3. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Τεχνόπολη για μια «διαφορετική» μουσική σκυταλοδρομία

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη συμμετέχει σε μια «διαφορετική» μουσική εκδήλωση και μάς υποδέχεται, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζοντας την επέτειο της ελληνικής επανάστασης. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση ολοκληρώνεται, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, στην Αθήνα και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρέα με μία σπουδαία ερμηνεύτρια. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που ξέρει καλά τον τρόπο να μας ξεσηκώνει και να μας ταξιδεύει μέσα από τη μαγεία των ζωντανών της εμφανίσεων και των μεγάλων της τραγουδιών.”
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνόπολις, Αθήνα 118 54, Τηλέφωνο: 21 0346 1589

4. Ο Γιάννης Κότσιρας φέρνει «Όλο το μπλε του χάρτη» στο CT Garden Festival

Μετά το περσινό του sold out ο Γιάννης Κότσιρας επανέρχεται στο CΤ Garden Festival με το αγαπημένο του χρώμα, το μπλε. Το χρώμα του ουρανού, της θάλασσας και του αέρα. Το χρώμα που συμβολίζει τη γλυκύτητα και την καθαρή σκέψη. Ένα υψηλής αισθητικής, συγκίνησης και δυναμικής πρόγραμμα με ταξιδιάρικα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Vip: 25 ευρώ, Α Ζώνη: 20 ευρώ, Β Ζώνη: 15 ευρώ, Φοιτητικό – Aμέα: 10 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700). Προπώληση: viva.gr.
CT Garden Festival by Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι 111 46, τηλ: 21 1770 1700

5. O Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Δάσους

Ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Ιουλίου για να ζήσουμε μια βραδιά γεμάτη τραγούδια και συναίσθημα. Το Θέατρο Δάσους έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια μερικές από τις πιο συγκινητικές συναυλίες του Μίλτου. Και αυτή τη χρονιά θα μας χαρίσει μια απολαυστική βραδιά γεμάτη συναίσθημα, αγαπημένα τραγούδια, εμπνεύσεις της στιγμής και τον χαρακτηριστικό δυναμισμό και αυθορμητισμό του Μίλτου. Ο Μίλτος είναι ευαίσθητος, επικοινωνιακός, εκρηκτικός και αυθόρμητος και κυρίως χαρισματικός τραγουδοποιός με 26 χρόνια πορείας, μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

6. Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα μεγάλων δημιουργών στον Κολωνό

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου έρχεται η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα των: Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Sergei Prokofiev και Ανδρέα Τσελίκα. Πρόγραμμα: Ludwig van Beethoven: Εισαγωγή «Κοριολανός», op. 62 | Wolfgang Amadeus Mozart: Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε Λα, K. 622
Allegro, Adagio, Rondo: Allegro. Σολίστ: Παναγιώτης Γιαννάκας | Sergei Prokofiev: Εισαγωγή πάνω σε Εβραϊκά θέματα, op. 34 | Ανδρέας Τσελίκας: Εορταστική Εισαγωγή, Op. 6.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος – Δελτία Δωρεάν Εισόδου. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κολωνού, Αθήνα 104 44, Τηλέφωνο: 21 0528 4800

7. Η Ελένη Βιτάλη ζωντανά στο Ακόντισμα

Ελένη Βιτάλη, από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι, δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών και εξαιρετική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής δισκογραφίας, με έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές της σε μουσική του Τάκη Σούκα και στίχους της Ελένης Φωτάκη και με νέα τραγούδια με τον Σταμάτη Κραουνάκη συνεχίζει τις εμφανίσεις της παρέα με τους δυναμικούς και ανατρεπτικούς ΤΖΟΥΜ στις ενορχηστρώσεις. Τραγουδά για τον έρωτα, την αγάπη για τη ζωή, τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών.
Παρασκευή 23/7 20:30
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Ακόντισμα, Παλαιά, ΕΟ Καβάλας Ξάνθης, Νέα Καρβάλη 640 06, Τηλέφωνο: 251 031 6790

8.Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο θέατρο Μυθωδία

Με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός εμφανίζεται έτοιμος να μοιραστεί νέες ιστορίες. Μόνος επί σκηνής, ταυτόχρονα όμως μαζί με όλους και όλες μας, αντανακλά τα όνειρα και τις πραγματικότητες της εποχής και της ζωής μας. Τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε τον Αλκίνοο με την ακουστική κιθάρα και το λαούτο του. Η συγκεκριμένη όμως παράσταση στηρίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα. Η ιδιαίτερη αυτή προσέγγιση, μαζί με τη φωνή του, δίνουν νέα μορφή στα τραγούδια του.
Παρασκευή 23/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θεατρο Μυθωδια – Γερανι Ρεθυμνου, Γεράνι 741 00, Τηλέφωνο: 694 744 1051

9. George Avramidis & The Invented Memories ft. Alexandra Sieti στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο τρομπετίστας Γιώργος Αβραμίδης και η νέα του μπάντα «Invented Memories», ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού του άλμπουμ Invented Memories, παρουσιάζουν αποσπάσματα από τις δύο προηγούμενες προσωπικές δουλειές Protocol και Voyager καθώς και μέρος της νέας. Ο τρομπετίστας από την Θεσσαλονίκη και η μπάντα του κάνουν ένα μακρύ άλλα χαλαρό ταξίδι μέσα σε smoothie μελωδίες και ρυθμούς για ιδιαίτερες στιγμές που σίγουρα θα λατρέψετε κάνοντας τον ακροατή να μετακυλήσει μέσα από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας έως τον ψυχρό κελτικό βορρά σχετικώς με απόλυτη επιτυχία. Τρομπέτα, πλήκτρα, κιθάρες και τύμπανα σε συνδυασμό με την μαγική φωνή της εκπληκτικής Αλεξάνδρας Σιετή αρμονικά δεμένα είναι οι συνοδοιπόροι σε αυτό ταξίδι.
Παρασκευή 23/7 21:30
Εισιτήριο: Α Ζώνη: 10 ευρώ, Β Ζώνη: 5 ευρώ, Φοιτητικό – Aμέα: 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου &, Θεσσαλονίκη 546 46, Τηλέφωνο: 231 089 5800

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Σταμάτης Σπανουδάκης στο Ηρώδειο12.09.2018

 10. Rsn «Motion» Album Release Party στο Gazarte Roof Stage

O Rsn επιστρέφει με το νέο του δίσκο «Motion» και το γιορτάζει στις 23 Ιουλίου μαζί με όλους εσάς σε μια βραδιά στο roof stage του Gazarte. Επί σκηνής φυσικά ο Rsn σε ρόλο μαέστρου και η μπάντα του «The Electric Quartet». Συμμετέχουν οι: Mc Yinka αλλά και 3 εξαιρετικοί guests στο μικρόφωνο, η Irene, ο Virginyah και ο Λευτέρης Samson, σε ένα εκρηκτικό μείγμα ήχων και κουλτουρών που θα ηλεκτρίσουν για άλλη μια φορά την ατμόσφαιρα. Την βραδιά ανοίγει η Kit Kidο με την μπάντα της.
Παρασκευή 23/7, 21:30
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277. gazarte.gr.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b