MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 15 παραστάσεις για την Πέμπτη 22 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου.

«Η Κληρονομιά» του Πιερ ντε Μαριβώ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
Monopoli Team

1. Παλιγγενεσία, του Δημήτρη Μαραμή στο Φρούριο Καράμπαμπα

Το λαϊκό ορατόριο «Παλιγγενεσία», σε σύλληψη και σύνθεση Δημήτρη Μαραμή, μια μία σύγχρονη ματιά του δράματος της Επανάστασης του 1821, με τους Κώστα Μακεδόνα, Γρηγόρη Βαλτινό και το φωνητικό σύνολο «8tetto», μετά τη συγκινητική πρεμιέρα στη Λαμία, συνεχίζει την πορεία του στην Χαλκίδα, στο Φρούριο Καράμπαμπα, την Πέμπτη 22 Ιουλίου. Το δρώμενο αποτελεί φόρο τιμής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Πέμπτη 22/7, 21:00
Εισιτήρια: Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Προκειμένου, όμως, να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός «δελτίων εισόδου» από την Ticket Services. Προπώληση: ticketservices.gr.
Κάστρο Καράμπαμπα,  Νικηταρά, Ξηρόβρυση 341 00

2. «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο Χυτήριο Θέατρο – Σημείο Πολιτισμού

Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού, κάθε Πέμπτη από τις 15 Ιουλίου, με την παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν, σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη. Η σκηνική δράση συνδυάζει διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, την παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται σε κωφούς και σε ακούοντες θεατές.
Πέμπτη 22/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

3. «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Πέμπτη 22/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης »,  Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

4. «H Θηλιά» στο Θέατρο Αθηνά

Η παράδοση των θερινών παραγωγών του θεάτρου της Δεριγνύ συνεχίζεται με τη νέα σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν πάνω στο θρίλερ δωματίου του Πάτρικ Χάμιλτον. Το έργο που έγινε διάσημο από την κινηματογραφική μεταφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ παρακολουθεί το χρονικό ενός «τέλειου» φόνου. Ο Αργύρης Αγγέλου εμφανίζεται στο ρόλο του Τζέιμς Στιούαρτ και μαζί του οι Γωγώ Μπρέμπου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Πέμπτη 22/7 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αθηνα: Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλ: 21 0823 7330

5.«Η Πόρνη από Πάνω» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Πέμπτη 22/7 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου Κορυτσάς), Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλέφωνο: 21 3202 7185

6.«Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Βεάκειο Θέατρο

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Πέμπτη 22/7 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλέφωνο: 21 0422 6330

7. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Πέμπτη 22/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ, Ιωάννινα 453 33

8. Η Ρένα στο Faliro Summer Theater

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ στον ρόλο της Ρένας, επιστρέφει για 9 μόνο παραστάσεις στο Faliro Summer Theater, το νέο καλοκαιρινό θέατρο, δίπλα στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο προαύλιο του Τάε Κβο Ντο.
Πέμπτη 22/7 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Faliro Summer Theater, Παλαιό Φάληρο 175 61

9. «Αντιγόνη», του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής)

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, από τις 16 Ιουλίου. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2021, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Πέμπτη 22/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»,  &, Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45, Τηλέφωνο: 21 0992 3840

10. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Στις 21 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Πέμπτη 22/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Ακτή Ενώσεως & Πλατεία Κατεχάκη, Τ.Κ. 73132 – Χανιά, Τηλέφωνο: 28210 34200

11. «Η Κληρονομιά» του Πιερ ντε Μαριβώ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

«Η Κληρονομιά», η κωμωδία του Πιερ ντε Μαριβώ, σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, μεταφέρεται από την Πάνω Σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου στα ανοιχτά θέατρα, σε καλοκαιρινή περιοδεία. Το έργο αποτελεί μια δοκιμασία, ένα ισχυρό crash test του έρωτα. Ένας έρωτας που στον κόσμο του Μαριβώ δυσκολεύεται πάντα να εκφραστεί απερίφραστα γιατί εκτός από τα όποια εξωτερικά εμπόδια, υψώνεται μπροστά του ο εγωισμός, η δειλία, και ο φόβος να ξανοιχτούμε στον ωκεανό των συναισθημάτων.
Πέμπτη 22/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσης – Νίκαια. nikaia-rentis.gov.gr

12. Χορός: «Κοίτα, ανθρωπάκο!» από την ομάδα A(r)CT στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ

Η ομάδα A(r)CT παρουσιάζει την performance χορού «Κοίτα, Ανθρωπάκο», σε χορογραφία της Ελένης Παπαϊωάννου, στη σκηνή του θερινού κινηματογράφου ΑΒ, μόνο για 1 παράσταση την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021. Με έναυσμα το έργο του «αιρετικού» ψυχαναλυτή Βίλχελμ Ράιχ «Άκου, ανθρωπάκο» η ομάδα A(r)CT ξεκινά μία διαδρομή στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου που συχνά νομίζει πως είναι κυρίαρχος του εαυτού του αλλά εν τω μεταξύ έχει υποταχθεί.
Πέμπτη 22/7, 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκόπουλου 36, Αθήνα.

13. 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

31 συνολικά παραγωγές, 18 ξένες ομάδες, τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες, ισχυρές νέες συνεργασίες και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες αλλά και για τους κατοίκους της Καλαμάτας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 25 Ιουλίου. Παρακολουθήστε την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 19:30, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, την παράσταση «Nadja – Who Am I?» της Αθανασίας Κανελλοπούλου, στις 21:00, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, την παράσταση «Bowling Ball» του Alexander Vantournhout και την παράσταση της Λαμπρινής Γκόλια «Ορλάντο».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας: Επιστρέφει για οκτώ μουσικές βραδιές τον Αύγουστο12.09.2018

14. Παράσταση κουκλοθεάτρου: «Ο οδοντοχαλάστρας» στο Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας

Η νέα παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Οδοντοχαλάστρας και η Γλυκοσυμμορία του» έρχεται από την ομάδα ΑΦΟΥ για να μας χαρίσει απλόχερα το γέλιο και τη διασκέδαση μέσα από μια πρωτότυπη και αστεία ιστορία με εντυπωσιακά εναλλασσόμενα σκηνικά, πολλή μουσική και χειροποίητες κούκλες φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι.
Πέμπτη 22/7 21:00
Εισιτήριο: Από 7€. Προπώληση: viva.gr.
Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60,Γαλάτσι, Τηλέφωνο.: 2102011151

15. Παιδικό θέατρο: «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης» στο Cine Φλοίσβος

To Θέατρο του Βορρά φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη. Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης.
Πέμπτη 22/7 19:30
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θερινός Κινηματογράφος “Cine Φλοίσβος”, Πάρκο Φλοίσβου (πλησίον Μαρίνας Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο 175 61, Τηλέφωνο: 21 0982 1256

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b