MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 15 παραστάσεις για την Τετάρτη 21 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου.

«Προμηθέας Δεσμώτης», στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Performance: «Danke» από την ομάδα SUM και το σύνολο Latinitas Nostra στην Πειραιώς 260

Πρωταγωνιστές στη σκηνή του Χώρου Ε της Πειραιώς 260 είναι δύο αργαλειοί Jaquard, ένας υπολογιστής, ένας ηθοποιός, αλλά και το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, που μαζί με τη δημιουργική ομάδα SUM παρουσιάζουν την performance «Danke» («Ευχαριστώ»), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 20-21 Ιουλίου. Η παράσταση βασίζεται στο κορυφαίο έργο του μπαρόκ Γερμανού συνθέτη Dietrich Buxtehude (1637-1707), «Μembra Jesu Nostri». Κάθε μία από τις εφτά καντάτες είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό πληγωμένο μέλος του σώματος του Χριστού.
Τετάρτη 21/7, 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη 20€ • Ζώνη Α΄ 15€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

2. 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (Καβάλα)

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Τετάρτη 21/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες. Τηλ: 251 051 6251.

3. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ. Η παράσταση θα ταξιδέψει και σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.
Τετάρτη 21/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

4.Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θέατρο Βράχων

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Τετάρτη 21/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32, Τηλέφωνο: 21 0760 9350

5. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Τετάρτη 21/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Δίου, Αρχαίο Θέατρο, Δίον 601 00

6.«Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Τετάρτη 21/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης », Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλέφωνο: 281 024 2977

7.Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2021:«Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Θέατρο Πέτρας

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Τετάρτη 21/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη 132 31, Τηλέφωνο: 21 0501 2402, https://petroupoli.gov.gr/2021/06/16/petrasfestival-2021/

8. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Βάκχες», του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Θέατρο Δάσους

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2021 την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη σε περιοδεία, σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Άκης Σακελλαρίου στο ρόλο του Διόνυσου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Πενθέα και η Ιωάννα Παππά στο ρόλο του Τειρεσία.
Τετάρτη 21/7, στις 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, 554 37, Τηλέφωνο: 231 520 0200

9. «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου καταθέτοντας την πρώτη του σκηνοθεσία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Στις 21 Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου ένα έργο γεμάτο σφοδρές συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό.
Τετάρτη 21/7, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Ακτή Ενώσεως & Πλατεία Κατεχάκη, Τ.Κ. 73132 – Χανιά, Τηλέφωνο: 28210 34200

10. Η Πόρνη από Πάνω, του Αντώνη Τσιπιανίτη στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Τετάρτη 21/7, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Νίκαια 184 51

11. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Το γεφύρι της Άρτας» της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Γεφύρι της Άρτας

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει, στο πλαίσιο του «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», 20-21 Ιουλίου, την παράσταση «Το Γεφύρι της Άρτας», σε σκηνοθεσία-δραματουργία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική Θοδωρή Αμπαζή. Η παραλογή του «Γιοφυριού της Άρτας» γίνεται όχημα για να μιλήσουμε για τα ήθη που αποτυπώνονται σε όλες τις παραλογές και που θέλουν τη γυναίκα να καταπνίγει και να θυσιάζει τις επιθυμίες της, ακόμα και την ίδια τη ζωή της, στον βωμό της οικογένειας, της κοινωνίας, της «τιμής».
Τρίτη 20/7, 20:15
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/
Γεφύρι της Άρτας, Θειακογιάννη 14, Άρτα. Τηλ: 21 0653 7231

12. Φεστιβάλ Ηλιούπολης: «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής»

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» επαναλαμβάνει, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης, την Ντόρα Μακρυγιάννη, τον Μάνο Καρατζογιάννη, τον Δημήτρη Σαμόλη, τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη, αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή.
Τετάρτη 21/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840.

13. «Ρένα« του Αύγουστου Κορτώ στο Faliro Summer Theater

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιστρέφει για 9 μόνο παραστάσεις στο Faliro Summer Theater, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 14 έως 30 Ιουλίου. «Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα».
Τετάρτη 21/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Faliro Summer Theater: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο. Τηλέφωνο: 2109213310. www.falirosummertheater.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς–Νύχτες Αλληλεγγύης: Προσβάσιμες παραστάσεις για όλους από την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών12.09.2018

14. Η ιστορία ενός μονόφθαλμου έρχεται στον Kολωνό

Μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής και εικαστικών, βασιζόμενη στη ραψωδία ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον “Ερωτικό Πολύφημο” του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου. Μια μουσικο/θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Ταξιδεύουμε στον κόσμο του μύθου με οδηγό την ενδέκατη ραψωδία της Οδύσειας του Ομήρου και τον Ερωτικό Πολύφημο του ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου.
Τετάρτη 21/7, στις 21:15
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κολωνού, Αθήνα 104 44, Τηλέφωνο: 21 0528 4800

15. Παιδικό θέατρο: Το Όνειρο του Σκιάχτρου του Ευγένιου Τριβιζά

Τα παιδαγωγικά μηνύματα του μαγευτικού αυτού έργου είναι πολλά και ουσιαστικά. Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, συνδέοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το θέατρο με την καθημερινή ζωή των παιδιών. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection.
Τετάρτη 21/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 9€. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνόπολις, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Ηράκλειο 714 14, Τηλέφωνο: 281 082 3813

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b