MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
18
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παράλληλες Μητέρες: Πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Αλμοδόβαρ με την Πενέλοπε Κρουζ, στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Παράλληλες Μητέρες, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, θα ανοίξει το Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας

Παράλληλες Μητέρες, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Courtesy Venice Film Festival
Παράλληλες Μητέρες, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Courtesy Venice Film Festival
Monopoli Team

Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τίτλο “Παράλληλες Μητέρες” και πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, θα ανοίξει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Αλμοδόβαρ, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Βενετία την 1η Σεπτεμβρίου.

Η ταινία αποτελεί το reunion του Ισπανού σκηνοθέτη με την Πενέλοπε Κρουζ, με την οποία είχε συνεργαστεί πιο πρόσφατα στο «Πόνος και Δόξα», το 2019 με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Η τελευταία ταινία του Αλμοδόβαρ επικεντρώνεται σε τρεις μητέρες – τις οποίες ενσαρκώνουν οι Cruz, Aitana Sánchez Gijón και την Milena Smit. Συνεχίζει έτσι την ενασχόληση του με το κεφάλαιο “γυναίκα”, στρέφοντας αυτή τη φορά την προσοχή του σε “ατελείς” μητέρες, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έργα του για τη μητρότητα, όπως τα «Όλα για τη Μητέρα μου» και «Πόνος και Δόξα».

“Η καριέρα μου ως σκηνοθέτης ξεκίνησε το 1983 στη Βενετία στο τμήμα Mezzogiorno Mezzanotte”, δήλωσε ο Almodóvar. “Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα, καλούμαι να ανοίξω το φεστιβάλ. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη χαρά και την τιμή που νιώθω. Σημαίνει πολλά για μένα αλλά δεν θέλω να εφησυχάζομαι. Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτήν την αναγνώριση και ελπίζω να το έργο μου να είναι αντάξιο των προσδοκιών”, πρόσθεσε.

Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, εκτός από τις “Παράλληλες Μητέρες”, στη Βενετία θα δούμε και το “Dune”, το μεγάλου budget sci-fi έπος του Denis Villeneuve με πρωταγωνιστές τoν Timothée Chalamet και την Zendaya -μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναμενόμενες ταινίες του φεστιβάλ, το οποίο όμως θα είναι εκτός διαγωνισμού. Ανακοινώθηκε επίσης το «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με πρωταγωνίστρια τη Τζέιμι Λι Κέρτις.

Το 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τη 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Cine News
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ είπε “όχι στον πόλεμο” από τη σκηνή των Όσκαρ
Cine News
Oscars 2026: Σάρωσε το «Μια μάχη μετά την άλλη» – Όλοι οι νικητές
Cine News
Δύο ολοκαίνουριες σειρές και συναρπαστικές ταινίες – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV