MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 12 παραστάσεις για την Πέμπτη 15 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου.

παράσταση
«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο Χυτήριο Θέατρο
Monopoli Team

1. «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο Χυτήριο Θέατρο – Σημείο Πολιτισμού

Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού, κάθε Πέμπτη από τις 15 Ιουλίου, με την παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν, σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη. Η σκηνική δράση συνδυάζει διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, την παντομίμα και περιέχει στοιχεία του παραδοσιακού ιαπωνικού Θεάτρου Νο και Καμπούκι. Ένα καλλιτεχνικό έργο που απευθύνεται σε κωφούς και σε ακούοντες θεατές.
Πέμπτη 15/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 5€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected]

2. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Η Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Γης (Θεσσαλονίκη)

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια αστυνομική κωμωδία που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Όλα και όλοι είναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία. Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης Γιώργος Κωνσταντίνου Έφη Μουρίκη Μαρία Αντουλινάκη Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος Τάκης Παπαματθαίου.
Πέμπτη 15/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Γης, Τριανδρία 553 37, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

3. Φεστιβάλ Επταπυργίου: «Tosca» του Giacomo Puccini

Σας προσκαλούμε στο Φρούριο του Επταπυργίου για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2021 για να απολαύσουμε ζωντανό θέαμα μέσα σε έναν εμβληματικό χώρο. Στην εσωτερική αυλή του Επταπυργίου – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – θα τοποθετηθούν και πάλι αριθμημένες κερκίδες, σκηνή, ηχoφωτιστική κάλυψη για ένα σχεδόν μήνα μοναδικών εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική αυτού του μνημείου.
Πέμπτη 15/7 21:00
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, Επταπύργιο, Θεσσαλονίκη 546 34, Τηλ: 231 331 0400

4. «H Θηλιά» στο Θέατρο Αθηνά

Η παράδοση των θερινών παραγωγών του θεάτρου της Δεριγνύ συνεχίζεται με τη νέα σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν πάνω στο θρίλερ δωματίου του Πάτρικ Χάμιλτον. Το έργο που έγινε διάσημο από την κινηματογραφική μεταφορά του Άλφρεντ Χίτσκοκ παρακολουθεί το χρονικό ενός «τέλειου» φόνου. Ο Αργύρης Αγγέλου εμφανίζεται στο ρόλο του Τζέιμς Στιούαρτ και μαζί του οι Γωγώ Μπρέμπου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Πέμπτη 15/7 21:30
Εισιτήριο: Από 14€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αθηνα: Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλ: 21 0823 7330

5. «Ναπολεοντία», του Ανδρέα Στάικου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η «Ναπολεοντία» είναι μία κομψή, ψευδοϊστορική, ξεκαρδιστική κωμωδία του νεοέλληνα συγγραφέα Ανδρέα Στάικου. Εξελίσσεται στην μετεπαναστατική Ελλάδα, συγκεκριμένα το 1833, την ημέρα έλευσης του Όθωνα, στο Ναύπλιο. Εμπνευσμένη από κάποιο απαρατήρητο καταγεγραμμένο συμβάν, τον ξυλοδαρμό ενός αγωνιστή του ’21 επειδή δεν μπορούσε να χορέψει βαλς, αποτελεί ένα επίκαιρο σχόλιο για την αιώνια ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, που ανέκαθεν βασανίζονταν και ευλογούνταν από την διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
Πέμπτη 15/7 21:15
Εισιτήριο: Από 1o€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κολωνού, Αθήνα 104 44, Τηλ: 21 0528 4800

6. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Του Έρωτα και της Ψυχής» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Liminal – Πρόσβαση στον Πολιτισμό» παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία «Του Έρωτα και της Ψυχής», σε σκηνοθεσία-δραματουργία Γιάννη Παναγόπουλου, συγγραφή Οδυσσέα Κωνσταντίνου, 15 και 16 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας. Μια παράσταση φτιαγμένη από μια πολυμορφική ομάδα επαγγελματιών, με και χωρίς αναπηρία, καθολικά προσβάσιμη για όλους. Ένα έργο που φωτίζει την κωμική πλευρά του αρχαιοελληνικού μύθου αλλά και την εκρηκτική, περιπετειώδη συνάντηση της «Ψυχής και του Έρωτα».
Πέμπτη 15/7, 21:15
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/
Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σωτηριάδου, Πάτρα. 

7. Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2021: «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» από το ΚΘΒΕ

Φωτογραφία: Θώμογλου, Τάσος

Το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’ Νηλ, μια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με την Βέρα Κρούσκα και τον Πέρη Μιχαηλιδη, τον Θανάση Σαράντο, τον Χρήστο Διαμαντούδη και την Σταυριάνα Παπαδάκη, ανεβαίνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη). Η Μαίρη, ο Τάϊρον, ο Τζέϊμυ, κι ο Έντμοντ… και οι χαμένες ελπίδες τους πασχίζουν για την ένωση οίκου και γένους στην παραλιακή εξοχή.
Πέμπτη 15/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη. www.monilazariston.gr.

8. «Η Πόρνη από Πάνω» στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Πέμπτη 15/7 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο « Ν. Καζαντζάκης », Γεωρ. Γεωργιάδου 1, Ηράκλειο 713 05, Τηλ: 281 024 2977

9. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας παράσταση

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι Πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ παραγωγή της Erofili Productions, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Πέμη Ζούνη, τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Πέμπτη 15/7 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια 184 51, Τηλ: 21 3207 5289

10. «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» στο Βεάκειο θέατρο παράσταση

Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Πέμπτη 15/7 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλ: 21 0422 6330

11. Η Ρένα στο Faliro Summer Theater παράσταση

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ στον ρόλο της Ρένας, επιστρέφει για 9 μόνο παραστάσεις στο Faliro Summer Theater, το νέο καλοκαιρινό θέατρο, δίπλα στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο προαύλιο του Τάε Κβο Ντο.
Πέμπτη 15/7 21:15
Εισιτήριο: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Faliro Summer Theater, Παλαιό Φάληρο 175 61

12. Παιδικό θέατρο: «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης» στο Αττικόν Άλσος

To Θέατρο του Βορρά φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη. Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης.
Πέμπτη 15/7 19:30
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr.
Αττικόν Άλσος (Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου), Τουρκοβούνια, Τηλ.: 2106997755

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦόνος εν ώρα υπηρεσίας: Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο MEGA12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b