MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 13 παραστάσεις για την Δευτέρα 12 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου.

παραστάσεις σήμερα
Ιφιγένεια η εν Ταύροις, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη
Monopoli Team

1.Ιφιγένεια η εν Ταύροις του Ευριπίδη στο θέατρο Βράχων

Η παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, μετά τη μεγάλη επιτυχία στην Επίδαυρο, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία, από 12 Ιουλίου, σε ανοιχτά θέατρα της χώρας. Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις»του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου και τώρα είναι έτοιμος να δείξει την δουλεία του σ’ όλη την Ελλάδα.
Δευτέρα 12/7 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη-Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32, Αττική, τηλ: 21 0760 9350

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Το Δάσος», σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στην Πειραιώς 260
παραστάσεις σήμερα

Φώτο: Konstantinos Zamanis

Η παράσταση «Το Δάσος» από την ομάδα θεάτρου ΑΤΟΝΑλ, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη, παρουσιάζεται την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με νωπές ακόμα τις αποκαρδιωτικές εικόνες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, η Σοφία Μαραθάκη δημιουργεί μια παράσταση με ιδιαίτερη ευαισθησία, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Άνθρωποι του δάσους» της Annie Proulx.
Κυριακή 11/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 25€ | Ζώνη Α΄ 20€ – Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16€ | Ζώνη Β΄ 15€ – Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ | Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

3.Η Πόρνη από Πάνω στο θέατρο Θέατρο «Ερωφίλη»

Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, «Η Πόρνη από Πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ετοιμάζεται να συμπληρώσει δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς θεατρικής παρουσίας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της με μια τελευταία καλοκαιρινή περιοδεία. Για όσους δεν κατάφεραν να την δουν και για όσους θελήσουν να ξαναζήσουν την εμπειρία.
Δευτέρα 12/7 21:15
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Ερωφίλη, Χαιρώνειας 15, Ρέθυμνο 741 00

4.Το Νυφικό Κρεβάτι, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Την αριστουργηματική κωμωδία «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ) παρουσιάζει φέτος σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη, σε διασκευή – απόδοση Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Aποστόλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.
Δευτέρα 12/7 21:15
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr 
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, Βάρδα Καπετάνιου, Κοζάνη 501 00

5. Παράσταση: «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αι. Χειλάκη και Μ. Δούνια στο Βεάκειο Θέατρο

O «Οθέλλος», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.
Δευτέρα 12/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33, Τηλ: 21 0422 6330

6.Η Παγίδα, του Ρομπέρ Τομά στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Η «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 κάνει η «παγίγα» κάνει την στάση της στην Λάρισα. Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.
Δευτέρα 12/7, 21:15
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Γρ. Λαμπράκη 15, Λάρισα 414 47

7.Βάκχες, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Θέατρο Ορέστης Μακρής

Η παράσταση «Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, μια παραγωγή της «Αrs Aeterna» και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, από τις 12 Ιουλίου. Ο Άκης Σακελλαρίου στο ρόλο του Διόνυσου, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στο ρόλο του Πενθέα και η Ιωάννα Παππά στο ρόλο του Τειρεσία, επικεφαλής ενός πολυπληθούς θιάσου εξαιρετικών ηθοποιών, σε μια παράσταση που κυριαρχεί το πάθος, η σύγκρουση, η τελετουργία, οδηγούμενα από την πρωτότυπη μουσική των ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.
Δευτέρα 12/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ορέστη Μακρή, Χαλκίδα 341 00

8.Φιλική εταιρεία Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος στο θέατρο Αθήνα παραστάσεις σήμερα

Οδησσός, 1814. Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό. Αποφασίζουν να ιδρύσουν την Φιλική Εταιρεία. Καταφύγιο τους η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κατάσταση του τόπου του και τιμήθηκε πολλάκις στην Ιστορία. Συζητήσεις, συγκρούσεις, προτάσεις, μυστικοί χαιρετισμοί και ο διάσημος όρκος της Φιλικής Εταιρείας είναι μερικά απ τα πράγματα που γνωρίζουμε για τις μαζώξεις που γίνονταν μυστικά, σε εκείνη την αποθήκη. Αποτέλεσμα εκείνης της ιστορικής βραδιάς; Τα θεμέλια για την επανάσταση του 1821.
Δευτέρα 12/7, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο «Αθηνά», Δεριγνύ 10, Αθήνα 104 34, Τηλ: 21 0823 7330

9.Φεστιβαλ ερασιτεχνικού θεατού: «Η Επιστροφή» στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης

Η Θεατρική Ομάδα «από κοινού» της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων , στο πλαίσιο του φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Φρήντριχ Ντύρρενματ «Η Επιστροφή». Διασκευή, σκηνοθεσία Φώτης Λάζαρης. Δευτέρα 12 Ιουλίου και ώρα 21:15 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό . Θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τον νόμο για ανοιχτά θέατρα.
Δευτέρα 12/7, 21:15
Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδο για το κοινό . Προπώληση: κρατήσεις στo ticketservices.gr
Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, Πάτρα

10.«Οι Μπαμπούλες» του Αλφρέντο Σανθόλ στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης («Μήδεια του Μποστ», «Η Γίδα» κ.α.) υπογράφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ανατρεπτική κωμωδία «Οι Μπαμπούλες» του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Μαδρίτης). Το έργο, αφού σημείωσε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ανεβαίνει για πρώτη στην Ελλάδα με έναν υπέροχο θίασο ισχυρών πρωταγωνιστών της νέας γενιάς. Αυτό το καλοκαίρι η παράσταση θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της χώρας μας και υπόσχεται να σας χαρίσει γέλιο, χαρά και να σας ανεβάσει την διάθεση. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη.
Δευτέρα 12/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου Κορυτσάς), Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλ: 21 3202 7185

11. Παιδικό Θέατρο: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» στο Θέατρο Κάστρου

H παιδική σκηνή της εταιρείας θεατρικών παραγωγών Μέθεξις του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει από τα μέσα του Ιουνίου 2021, σε καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα, το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και πέντε μουσικούς με 7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.
Δευτέρα 12/7, 21:00
Εισιτήριο: 10 € | Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους: 8 € | Group άνω των 20 ατόμων: 7 €/άτομο . Προπώληση: viva.gr.
Φρούριο Καβάλας, Ερμιόνης, Καβάλα 652 01, Τηλ: 251 083 8602

12.Παιδικό θέατρο: Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Royal Theater παραστάσεις σήμερα

Η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη και τον Θανάση Τσαλταμπάση στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τα Αθηναϊκά Θέατρα και οι Μαγικές Σβούρες αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζουν την πιο αγαπημένη ιστορία του κόσμου. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, ξεκινάει ένα καλοκαιρινό ταξίδι. Στη διαδρομή αυτή θα συναντήσει τα παιδιά, κάτω από έναν απέραντο έναστρο ουρανό, στα πιο όμορφα ανοιχτά θέατρα.
Δευτέρα 12/7, 21:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: viva.gr.
Royal Patras. Ακτή Δυμαίων 51, Πάτρα 263 33, Τηλ: 261 031 0120

13.Παιδικό θέατρο:« Ο Κόσμος ανάποδα» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς παραστάσεις σήμερα

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ βάζει και φέτος τα καλοκαιρινά της και έρχεται να ξορκίσει όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με μια νέα, δροσερή παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές – πολλές ανατροπές, ερμηνευμένη από 9μελή θίασο αποτελούμενο από ηθοποιούς, μουσικούς και τραγουδιστές. Πρόκειται για μία παράσταση με θεατρικά και μουσικά μέρη, με τους θεατές να καλούνται να πάρουν μέρος και να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δυο ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά τους – μια μουσική και μια θεατρική – που άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε διαχωρίζονται.
Δευτέρα 12/7, 20:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr.
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 152 33

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊρις βαν Χέρπεν: Η σχεδιάστρια που δημιούργησε μια συλλογή υψηλής ραπτικής από ανακυκλωμένο πλαστικό12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b