MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
03
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

Έρωτας και ψυχή: Ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία του Γιώργου Χιώνη για το ArtWalk 6 στην Πάτρα

Ο διάσημος εγχώριος καλλιτέχνης της street art, Γιώργος Χιώνης παρέδωσε το «Έρωτας και Ψυχή» ως την 4η τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

Έρωτας και Ψυχη, George Chionis
Έρωτας και Ψυχη, George Chionis
Monopoli Team

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με την προσπάθεια των εθελοντών και την συμβολή των χορηγών για τη διεξαγωγή αυτής της αξιοζήλευτης, όχι μόνο για τα εγχώρια δεδομένα, διοργάνωσης», αναφέρει ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της street art, Γιώργος Χιώνης, o οποίος ήρθε από την Αθήνα και παρέδωσε την τέταρτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtWalk 6: Ο street artist Γιώργος Χιώνης αναλαμβάνει τη δημιουργία της 4ης τοιχογραφίας στην Πάτρα12.09.2018

Η έμπνευση και η καλλιτεχνική οπτική του Γιώργου Χιώνη

Τα βασικά συστατικά που πρωταγωνιστούν στην καλλιτεχνική οπτική του Γιώργου Χιώνη, αποτελούν η αποδόμηση και ο επαναπροσδιορισμός διάσημων έργων τέχνης του παρελθόντος. Το ανθρώπινο σώμα στην πιο καθαρή μορφή του, βρίσκεται στο επίκεντρο, δημιουργώντας ρυθμικά σχήματα και χαοτικές συνθέσεις που προσφέρουν μία αρμονία στο μάτι του θεατή.

Για την 4η τοιχογραφία του φετινού ArtWalk, εμπνέεται από τον πίνακα «Έρωτας και Ψυχή, παιδιά» του 1889, του Γάλλου ακαδημαϊκού ζωγράφου William-Adolphe Bouguereau και προβαίνει στην δική του αναπαράσταση. Πριν από κάθε δημιουργία, λαμβάνει υπόψη του την περιοχή στην οποία ζωγραφίζει και φροντίζει να προσαρμόσει το στυλ του, αν όχι θεματικά, τουλάχιστον χρωματικά.

Woman at the Window, George Chionis

Γιατί επιλέγει την αποδόμηση σύγχρονων έργων τέχνης;

Ο George Chionis εξηγεί ότι έχει βρει την κατεύθυνση που τον αντιπροσωπεύει και το καλλιτεχνικό του στυλ. Εξάλλου, η μελέτη διάσημων έργων τέχνης, η μίξη του ρεαλισμού με την ελεύθερη έκφραση που απαιτείται, προσφέρει μία αίσθηση απελευθέρωσης και ενδυνάμωσης στον ίδιο, ως καλλιτέχνη.

Madonna with Child, George Chionis

Madonna with Child, George Chionis

Δείτε από κοντά το έργο «Έρωτας και Ψυχή», στο πλαίσιο του ArtWalk 6, στην οδό Γυθείου 12, στην Πλατεία Επτανήσου στην Πάτρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Γιώργο Χιώνη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtWalk 6: Ο street artist Γιώργος Χιώνης αναλαμβάνει τη δημιουργία της 4ης τοιχογραφίας στην Πάτρα12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
«Άγιον Όρος – Πέρα από το Ορατό»: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Γιάννη Γιαννάτου ταξιδεύει
Εικαστικά
Ίδρυμα Μαμιδάκη: παράταση αιτήσεων για το νέο residency πρόγραμμα
Εικαστικά
Takis: 100 χρόνια ζωής και 6 χρόνια μνήμης σε ένα επετειακό βίντεο
Εικαστικά
Ανάβασις: Μια έκθεση-εγκατάσταση του Νάκη Παναγιωτίδη στο 4ο Φεστιβάλ Χίου
Εικαστικά
Cycladic Whispers: Η αύρα των Κυκλάδων και του Αιγαίου σε μια έκθεση στη Νάξο
Εικαστικά
Η Μπιενάλε της Γάζας: Η ανθεκτικότητα της παλαιστινιακής τέχνης απέναντι στη Γενοκτονία στον Λόφο art project
Εικαστικά
In the same pool: Ζωγραφική και κεραμική συναντώνται σε μια νέα έκθεση στη Λήμνο
Εικαστικά
Μια έκθεση στην Πάρο "ξεδιπλώνει" τα γυναικεία εσώρουχα της παριανής φορεσιάς
Εικαστικά
Όταν ο Robert Wilson έφερε τη Lady Gaga στην Αθήνα (video)
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εικαστικά
ΜΚΤ: Ολοκληρώθηκαν τα δύο νέα προγράμματα του Cycladic Identity στη Σίκινο
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης