MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Ακόμα πιο κοντά: Οι REC ένωσαν τις δυνάμεις του με 300 παιδιά για ένα συγκινητικό τραγούδι για την πανδημία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ακόμη πιο κοντά. Οι REC μαζί με περισσότερα από 300 παιδιά έγραψαν ένα τραγούδι για την πανδημία μετά από ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος Ωνάση.

REC © Pinelopi Gerasimou
REC © Pinelopi Gerasimou
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Ακόμη πιο κοντά”. Οι REC μαζί με περισσότερα από 300 παιδιά έγραψαν ένα τραγούδι για την πανδημία, μετά από ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος Ωνάση.

Πώς βιώνει ένας έφηβος την πανδημία; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους; Παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών, μαζί με το urban pop συγκρότημα των REC, έκαναν τις σκέψεις τους στίχους, τις ιδέες τους μελωδία και έδωσαν ραντεβού στην καρδιά, δημιουργώντας ένα τραγούδι για την περίοδο της πανδημίας με τίτλο “Ακόμα πιο κοντά”.

Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μουσική αποδείχθηκε θεραπευτική. Τον Δεκέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με τους REC απηύθυναν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, συγκεντρώθηκαν ιδέες, σκέψεις, ακόμη και ζωγραφιές – υλικό ικανό για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του τραγουδιού.

Οι σκέψεις έγιναν στίχοι. Τα παιδιά συναντήθηκαν διαδικτυακά με το συγκρότημα των REC και ήρθαν ακόμη πιο κοντά, συζητώντας τις σκέψεις που έκαναν για την πανδημία, το lockdown, τη χρήση της μάσκας και όποιον άλλο προβληματισμό είχαν. Σε μία από τις διαδικτυακές συναντήσεις ήταν παρούσα η νεφρολόγος και εντατικολόγος Σάντυ Κολοβού, η οποία απάντησε σε απορίες και ερωτήματα των παιδιών.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, οι REC έγραψαν τη μελωδία του τραγουδιού και συγκέντρωσαν όλο το υλικό των παιδιών. Ο συνεργάτης τους, Δημήτρης Παπασταθόπουλος, κατέγραψε τα πάντα σε ένα χαρτί και ξεκίνησε να συνδέει στιχουργικά την κάθε λέξη, δημιουργώντας προτάσεις. Οι λέξεις έγιναν στίχοι και οι στίχοι απέκτησαν νόημα. Έτσι δημιουργήθηκε το τραγούδι «Ακόμη πιο κοντά», μια απόδειξη πως η μουσική έχει τη δύναμη να νικάει κάθε αρνητικό συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«You and AI» από τη Στέγη: Μια δυστοπική φαντασία στο Πεδίον του Άρεως12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική: Άρης REC Λουμάκης
Στίχοι: Δημήτρης Παπασταθόπουλος
Keyboards: Δημήτριος Ανδρεάδης
Κιθάρες: Γιάννης Κούτσικας
Παραγωγή, μίξη, ενορχήστρωση: Άρης REC Λουμάκης
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος | SweetSpot Mastering Studios
Animator: Αντώνης Δημητρόπουλος
Τομέας Εκπαίδευσης Ιδρύματος Ωνάση
Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Λεωνίδας Παναγόπουλος, Κορίνα Δευτεραίου, Τζίνα Παπαμιχαήλ

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο Μουσικής “ανεβαίνει” στον Λόφο της Πνύκας για τη Γιορτή της Μουσικής
Μουσικά Νέα
Live from the Park: To STEGI.RADIO επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως με ένα 16ήμερο, δωρεάν μουσικό φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Einsturzende Neubauten: Επιπλέον εισιτήρια διαθέσιμα για τη συναυλία στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Λουκάς Καρυτινός: Ανανεώνεται η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ
Μουσικά Νέα
Η πρώτη εμφάνιση των Limp Bizkit στην Αθήνα προβλέπεται ιστορική – και δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτό
Μουσικά Νέα
Η Νατάσσα Μποφίλιου ξεκινά το «Μέτρημα» με μια μεγάλη περιοδεία – Μεγάλο φινάλε στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Οι Limp Bizkit έπαιζαν πάντα με τους δικούς τους κανόνες – Το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Μαρίνα Σάττι και Zeyne ενώνουν φωνές στο ατμοσφαιρικό “A’ti”
Μουσικά Νέα
KÄÄRIJÄ: Το “φαινόμενο” της Eurovision για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Gramatik και Saint Etienne μαζί με τους Pet Shop Boys
Μουσικά Νέα
Φ hill Sessions: Ο λόφος Φιλοπάππου παίρνει ζωή και τον Σεπτέμβριο – Το πρόγραμμα των συναυλιών
Μουσικά Νέα
Στον Αιώνα της Σιωπής: Κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Πάνου Ζώη με την υπογραφή της Σοφίας Νάτσιου