MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Ακόμα πιο κοντά: Οι REC ένωσαν τις δυνάμεις του με 300 παιδιά για ένα συγκινητικό τραγούδι για την πανδημία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ακόμη πιο κοντά. Οι REC μαζί με περισσότερα από 300 παιδιά έγραψαν ένα τραγούδι για την πανδημία μετά από ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος Ωνάση.

REC © Pinelopi Gerasimou
REC © Pinelopi Gerasimou
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Ακόμη πιο κοντά”. Οι REC μαζί με περισσότερα από 300 παιδιά έγραψαν ένα τραγούδι για την πανδημία, μετά από ανοιχτό κάλεσμα του Ιδρύματος Ωνάση.

Πώς βιώνει ένας έφηβος την πανδημία; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους; Παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών, μαζί με το urban pop συγκρότημα των REC, έκαναν τις σκέψεις τους στίχους, τις ιδέες τους μελωδία και έδωσαν ραντεβού στην καρδιά, δημιουργώντας ένα τραγούδι για την περίοδο της πανδημίας με τίτλο “Ακόμα πιο κοντά”.

Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μουσική αποδείχθηκε θεραπευτική. Τον Δεκέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με τους REC απηύθυναν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, συγκεντρώθηκαν ιδέες, σκέψεις, ακόμη και ζωγραφιές – υλικό ικανό για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του τραγουδιού.

Οι σκέψεις έγιναν στίχοι. Τα παιδιά συναντήθηκαν διαδικτυακά με το συγκρότημα των REC και ήρθαν ακόμη πιο κοντά, συζητώντας τις σκέψεις που έκαναν για την πανδημία, το lockdown, τη χρήση της μάσκας και όποιον άλλο προβληματισμό είχαν. Σε μία από τις διαδικτυακές συναντήσεις ήταν παρούσα η νεφρολόγος και εντατικολόγος Σάντυ Κολοβού, η οποία απάντησε σε απορίες και ερωτήματα των παιδιών.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, οι REC έγραψαν τη μελωδία του τραγουδιού και συγκέντρωσαν όλο το υλικό των παιδιών. Ο συνεργάτης τους, Δημήτρης Παπασταθόπουλος, κατέγραψε τα πάντα σε ένα χαρτί και ξεκίνησε να συνδέει στιχουργικά την κάθε λέξη, δημιουργώντας προτάσεις. Οι λέξεις έγιναν στίχοι και οι στίχοι απέκτησαν νόημα. Έτσι δημιουργήθηκε το τραγούδι «Ακόμη πιο κοντά», μια απόδειξη πως η μουσική έχει τη δύναμη να νικάει κάθε αρνητικό συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«You and AI» από τη Στέγη: Μια δυστοπική φαντασία στο Πεδίον του Άρεως12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική: Άρης REC Λουμάκης
Στίχοι: Δημήτρης Παπασταθόπουλος
Keyboards: Δημήτριος Ανδρεάδης
Κιθάρες: Γιάννης Κούτσικας
Παραγωγή, μίξη, ενορχήστρωση: Άρης REC Λουμάκης
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος | SweetSpot Mastering Studios
Animator: Αντώνης Δημητρόπουλος
Τομέας Εκπαίδευσης Ιδρύματος Ωνάση
Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Λεωνίδας Παναγόπουλος, Κορίνα Δευτεραίου, Τζίνα Παπαμιχαήλ

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Όλες οι μεγάλες προσφορές του φετινού επετειακού φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Τα Υπόγεια Ρεύματα μελοποιούν Καρυωτάκη, Βάρναλη, Παλαμά σε έναν δίσκο – «παρέμβαση»
Μουσικά Νέα
Όσα πρέπει να ξέρεις πριν τη (sold out) συναυλία της Patti Smith στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Αποδοκιμασίες για το Ισραήλ στον Α’ Ημιτελικό – Παρενέβη η ασφάλεια
Μουσικά Νέα
Το BBC “βλέπει” τον Akyla στον τελικό της Eurovision – Όσα είπε για την εμφάνιση της Ελλάδας
Μουσικά Νέα
Grammy 2027: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και η νέα τηλεοπτική στέγη
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Όλα όσα είπε ο Akylas μετά την πρόκριση στον τελικό
Μουσικά Νέα
Eurovision 2026: Ο Akylas στον μεγάλο τελικό – Ποιες χώρες πήραν το “εισιτήριο”
Μουσικά Νέα
Πάνω από 90.000 θεατές στη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ με αποκλειστικό χορηγό την COSMOTE TELEKOM
Μουσικά Νέα
Ο Εθισμός θα δώσει τη μεγαλύτερη συναυλία του στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Με συναυλία, ξεναγήσεις και εργαστήρια πλαισιώνεται η έκθεση «Αναδρομικά»
Μουσικά Νέα
Blade Runner: Όταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπέγραψε ένα από τα πιο επιδραστικά film scores του σινεμά