MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μουσείο Ακρόπολης: Με μειωμένο εισιτήριο και νέα θεματική παρουσίαση γιορτάζει τα 12 χρόνια λειτουργίας του

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 12 χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει με μειωμένη γενική είσοδο, ενώ παράλληλα θα εγκαινιάσει μία νέα θεματική παρουσίαση.

Ναός Αθηνάς Νίκης. Νότια ζωφόρος. Γωνιαίος λίθος α (Ακρ. 18135 νότια όψη) Θέμα της νότιας ζωφόρου του ναού της Αθηνάς Νίκης είναι πιθανότατα η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα το 490 π.Χ., στην οποία πρωτοστάτησαν οι Αθηναίοι. Στη νότια πλευρά ένας έλληνας οπλίτης, στα αριστερά, βοηθά έναν συμπολεμιστή του, ο οποίος καταρρέει από το χτύπημα του βέλους ενός πέρση τοξότη που εικονίζεται στα δεξιά, στο άλλο άκρο του λίθου. Στο κέντρο ένας Έλληνας με ασπίδα στο αριστερό χέρι καταδιώκει έναν πέρση ιππέα, τη στιγμή που ένας ακόμα Πέρσης κείτεται στο έδαφος νεκρός.
Monopoli Team

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 12 χρόνια λειτουργίας του έχοντας διανύσει την πιο δύσκολη χρονιά του, αφού παρέμεινε κλειστό για περισσότερους από έξι μήνες λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19. Σήμερα το Μουσείο συνεχίζει τη λειτουργία του ανανεωμένο και την ημέρα των γενεθλίων του θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με μειωμένη γενική είσοδο (5 ευρώ). Παράλληλα θα εγκαινιάσει μία νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέοι φωτισμοί στα αθηναϊκά μνημεία ανανεώνουν τη σχέση μας με την πόλη12.09.2018

Στην παρουσίαση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους του Μουσείου για τους Περσικούς πολέμους και τη σημασία τους για τον δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών, για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, για το τίμημα που πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία, καθώς και για το πώς οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Ελληνικά: 12 μεσημ., 4 μ.μ. & 6 μ.μ.
Αγγλικά: 10 π.μ. & 2 μ.μ.

Συμμετοχή: Έως 8 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική.

Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου.

Μετά την ημέρα των γενεθλίων του (20/6) το Μουσείο θα συνεχίσει να προσφέρει την παρουσίαση στους επισκέπτες του κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

 

 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b