MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία που συμμετείχε σε παρέλαση Pride

Το Σάββατο 12 Ιουνίου, η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία αφού για πρώτη φορά ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε μέρος στο Capital Pride, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα πως βρίσκεται στο πλευρό της.

Πηγή: Instagram / @Vice President Kamala Harris
Monopoli Team

Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της αντιπροέδρου στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, η Κάμαλα Χάρις έχει κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελώντας αναμφίβολα τη γυναίκα της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο αθλητισμός διδάσκει πολιτισμό: Ο ΟΦΗ γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που γιορτάζει το Pride12.09.2018

Μάλιστα το Σάββατο 12 Ιουνίου η Χάρις και ο σύζυγός της Νταγκ Έμχοφ παρακολούθησαν το Capital Pride, το φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ουάσιγκτον που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου. Η ίδια επέλεξε να φορέσει ένα μπλουζάκι το οποίο είχε τυπωμένη πάνω του την φάση «love is love» («η αγάπη είναι αγάπη») και συμμετείχε στην παρέλαση, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη εν ενεργεία αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που λαμβάνει μέρος σε Pride εκδήλωση!

Με τον τρόπο αυτό η Κάμαλα Χάρις θέλησε να δώσει στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα το μήνυμα πως η ίδια αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρίσκονται στο πλευρό της. Παίρνοντας τον λόγο στην εκδήλωση η Χάρις αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο περί ισότητας, με το οποίο η ίδια αλλά και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχουν δεσμευτεί να προστατεύσουν τα δικαιώματα των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Πρέπει να βεβαιωθούμε πως η διεμφυλική κοινότητα και η νέα γενιά είναι όλοι προστατευμένοι. Χρειαζόμαστε, επίσης, προστασία γύρω από την εργασία και τη στέγη. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε και γνωρίζουμε πως έχουμε δεσμευτεί με αυτά”, είπε η αντιπρόεδρος σύμφωνα με το NBC Washington.

Επιπλέον η Χάρις έκανε ένα ποστ στον λογαριασμό της στο Twitter με αφορμή την 5η επέτειο από την επίθεση στο gay club “Pulse” στο Orlando, στις 12 Ιουνίου του 2016. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Πριν από 5 χρόνια, 49 ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και σύμμαχοι απολάμβαναν ένα βράδυ στο Pulse Nightclub. Και ξαφνικά, σε μία στιγμή έφυγαν από τη ζωή. Σήμερα, θυμόμαστε εκείνους που πέθαναν και τους αγαπημένους τους και δεσμευόμαστε ξανά να χτίσουμε έναν κόσμο, χωρίς βία με όπλα».

Την ίδια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε δήλωση πως θα υπογράψει σχετική νομοθεσία ώστε το κλαμπ να ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο.

Πηγή: businessinsider.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b