MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

I’m Positive: Μία συζήτηση στη Στέγη που όλοι πρέπει να ακούσουν, διαθέσιμη στο ERTflix

Δείτε το I’m Positive στο Ertflix, τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων που μιλούν για όσα θα έπρεπε να είναι τελικά αυτονόητα σε μια συζήτηση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ο Γιώργος Καρκάς με τους γονείς του για την καμπάνια I'm Positive
Ο Γιώργος Καρκάς με τους γονείς του για την καμπάνια I'm Positive
Monopoli Team

Ορατότητα, συμβίωση, διαφορετικότητα, αποδοχή. Δείτε το I’m Positive στο Ertflix, τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων που μιλούν για όσα θα έπρεπε να είναι τελικά αυτονόητα σε μια συζήτηση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αγκαλιά ενός πατέρα και μιας μητέρας. Από το χαμόγελο ενός περήφανου μωρού. Από την κατανόηση και την αγάπη-δίχως όρια και προϋποθέσεις-ενός συντρόφου. Στο Ι’m Positive, και στην τρίτη του διοργάνωση που έγινε από τη Στέγη για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, ο Μάριος Ατζέμης, οροθετικός και πρώην χρήστης ουσιών, αναδεικνύει τις δυσκολίες που συνάντησε για την αποδοχή του από την κοινωνία. Ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, εμφανίζεται μαζί με τους γονείς του και μιλούν για τη δύναμη της αποδοχής από την οικογένεια.

Μάριος Ατζέμης

Μάριος Ατζέμης

Ο Γιώργος Καρκάς με τους γονείς του

Ο Γιώργος Καρκάς με τους γονείς του

Η Ερωφίλη Κόκκαλη εξηγεί πόσες μάχες χρειάζονται για να γκρεμιστούν στερεότυπα και διακρίσεις. Οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής μιλούν για το παιδί που μεγαλώνουν μαζί. Και ο Ogundimu Olamide Olatunde, ένας Νιγηριανός που διώχθηκε από τη χώρα του επειδή εργαζόταν για την υποστήριξη ατόμων με HIV, μιλάει για το στίγμα στη δική του κοινωνία.

Ερωφίλη Κόκκαλη

Ερωφίλη Κόκκαλη

Στη συζήτηση συμμετέχει και o Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιόδρας. Η εμπειρία του με τον HIV ξεκινάει με την ειδίκευση του σε νοσοκομεία στην Αμερική, ακολουθεί με τη μεταδιδακτορική του εργασία για τις μεταβολικές διαταραχές που σχετίζονται με τη θεραπεία του HIV και συνεχίζει με την επαγγελματική του διαδρομή ως καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και Ειδικός Σύμβουλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΟΔΥ.

Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής

Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής

Ogundimu Olamide Olatunde

Ogundimu Olamide Olatunde

Η συζήτηση στο Ertflix

Αποδέχομαι σημαίνει αγαπώ, ακούω, αντιλαμβάνομαι, συναισθάνομαι και κατανοώ. Ας εστιάσουμε το βλέμμα μας σε πέντε ιστορίες που συμβαίνουν δίπλα μας και ας μιλήσουμε ανοιχτά ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη που κουβαλάει μαζί του κάθε ιός και κάθε κοινωνία. Πέντε ιστορίες που πρέπει να ακουστούν και θα ακουστούν, στο Ertflix. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Αντώνης  Καρκάς, Γιώργος Καρκάς, Μαρία Κανταρτζόγλου, Μάριος Ατζέμης, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Μακρής, Ερωφίλη Κόκκαλη, Ogundimu Olamide Olatunde και ο καθηγητής Παθολογίας–Λοιμωξιολογίας Σωτήριος Τσιόδρας.

Συντονισμός συζήτησης: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Λυδία Παπαϊωάννου

Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»

Η συζήτηση θα είναι διαθέσιμη στο Ertflix έως τις 15 Αυγούστου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα «πάρκα τσέπης» επεκτείνονται: Μια νέα «όαση» πρασίνου στο Μεταξουργείο12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Από την Wednesday στο Joker: Η Lady Gaga κατακτά την οθόνη – και τις καρδιές μας
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Kabul: Νέα διεθνής διάκριση για τη συμπαραγωγή της COSMOTE TV στο Montréal Séries Festival
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Το αναλυτικό πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εβδομάδας
Cine News
Guillermo del Toro: Σε δημοπρασία η τεράστια συλλογή «θησαυρών τρόμου» του
Cine News
Ζωντανή μουσική για βωβό σινεμά: Το Guitarte Ensemble "συνομιλεί" με την "Κοινωνική Σαπίλα"
Cine News
Chad Powers: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά με τον Glen Powell στο Disney+
Cine News
“Η φωνή της Hind Rajab” συγκλόνισε τη Βενετία – Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί 22 λεπτά
Cine News
Animasyros 2025: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του φετινού διεθνούς φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων
Cine News
Το Κάλεσμα 4: Τελευταία Τελετουργία – Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Smurl
Cine News
Ανταπόκριση από το Καστελλόριζο και το Beyond Borders του!
Cine News
Τι θα δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας;