MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 6 πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Τρίτη 8 Ιουνίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2021.

Προτάσεις
«Clear Midnight» - Πειραιώς 260
Monopoli Team

Θέατρο

«Οι κάτω από τα αστέρια» – Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

«Οι κάτω από τα αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, παρουσιάζουν με ασφάλεια και για 3η χρονιά στο ελληνικό κοινό, τον μεγάλο, αγνό και εφηβικό τους έρωτα, από τις 29 Μαΐου και μόνο για 7 παραστάσεις. Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας. Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής.
Τρίτη 8/6 στις 21:30
Εισιτήριο: 15€ | Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Συκιές. Τηλ. 21 0646 3685.

«Ναπολεοντία» – Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια

Ο Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια παρουσιάζει, από τις 7 έως τις 30 Ιουνίου, την ψευδοϊστορική, κωμωδία του νεοέλληνα συγγραφέα Ανδρέα Στάικου, «Ναπολεοντία». Ένας Φαναριώτης μεγαλοαστός γιατρός, η σύζυγός του και η κόρη τους Ναπολεοντία, προσφέρουν φιλοξενία σε παλαίμαχο αγωνιστή της Επανάστασης του 1821. Ο γιατρός αποφασίζει να «συγγράψει» τα απομνημονεύματα του αγωνιστή, αντλώντας ατυχώς την έμπνευσή του από την προσωπική του εξευρωπαϊσμένη αντίληψη περί αγώνων και ηρωισμού. Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά.
Τρίτη 8/6 στις 21:15
Εισιτήριο: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο: φοιτητικό, συνταξιούχων, ομαδικό άνω των 6 ατόμων) | Προπώληση: viva.gr
Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 2100 7079.

Χορός

«Clear Midnight» – Πειραιώς 260

Η παράσταση χορού «Clear Midnight» της χορογράφου Μαρίας Κολιοπούλου και της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα παρουσιάζεται, 7-9 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260 (Χώρος Ε), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μεσάνυχτα σ’ ένα μπαρ, με τους περφόρμερ ως θαμώνες να κατακτούν τον χώρο, και να μας οδηγούν, πέρα από φραγμούς και συμβάσεις, σε έναν τόπο όπου κυριαρχεί η εκστατικότητα του σώματος. Εννέα χορεύτριες με και χωρίς κινητική αναπηρία και προβλήματα όρασης συνθέτουν ένα έργο στα όρια μιας χορευτικής επιδημίας.
Τρίτη 8/6 στις 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 20€ / Ζώνη Α΄ 15€ / Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ / ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστών Καλλ. Σχολών 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

Σινεμά

«7 Λεπτά Ψυχής» – Σινέ Φλερύ Προτάσεις

Το Cinobo σε συνεργασία με τον Πάνο Βλάχο διοργανώνει 3 ειδικές προβολές της ταινίας «7 Λεπτά Ψυχής» στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο «Σινέ Φλερύ». Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία; Με τη φράση αυτή, ο Πάνος Βλάχος συνοψίζει μια πρωτότυπη προσέγγιση πάνω στο αθλητικό ντοκιμαντέρ, ενώνοντας την έρευνα για ένα ιστορικό γεγονός (τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο του 1896) με μια υπαρξιακή αναζήτηση για την έννοια του δρομέα στον σύγχρονο κόσμο.
Τρίτη 8/6 στις 21:00
Εισιτήρια μόνο στην είσοδο του κινηματογράφου και μόνο για την ημέρα προβολής. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Σινέ Φλερύ», Σκίπη 5-7 Καλλιθέα Αττικής. Τηλ: 21 0958 5774

Εκθέσεις

«Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη» – Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Προτάσεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων δραστήριας και δημιουργικής ζωής του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, που από το 1997 διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες αρχείο του συνθέτη που ο ίδιος της έχει εμπιστευθεί, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών διοργανώνει την επετειακή έκθεση «Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη», η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 8 Ιουνίου θα διαρκέσει έως 31 Ιουλίου.
Τρίτη 8/6 | 11:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης στο www.megaron.gr
Εκθεσιακός χώρος Συλλόγου «Οι Φίλοι Της Μουσικής» και φουαγιέ ισογείου Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλαξίας Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής12.09.2018

«Φάντασμα στη Μηχανή» – Εικαστικός Κύκλος ΔΛ

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Ιουνίου τη διατομική έκθεση «Φάντασμα στη Μηχανή» των Δημήτρη Αντωνίτση και Απόστολου Καρακατσάνη. Ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής των δύο καλλιτεχνών είναι ότι και οι δύο ασχολούνται με τη διαμόρφωση του Νου. Αποδέχονται την αλήθεια του «φαντάσματος» αλλά και τη δυνατότητα αφύπνισης της «μηχανής». Τα έργα τους αντικρούουν προκαταλήψεις που αποκρύπτουν το προφανές. Μας ξυπνούν από τον αρχέγονο ύπνο και ταυτόχρονα μας υπνωτίζουν στο να «δούμε» την πραγματικότητα του αληθινού.
Εγκαίνια: Τρίτη 8/6 | 12:00 – 19:00
Διάρκεια έως 3/7
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα. Τηλ: 210.36.46.818. Email: [email protected]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b