MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Οικογένεια Ωνάση θα πουλήσει πίνακα του Τσώρτσιλ σε δημοπρασία

Ένας σπάνιος πίνακας, που ο Τσώρτσιλ είχε δωρίσει στον Αριστοτέλη Ωνάση, θα πουληθεί σύντομα σε δημοπρασία.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ με τον Αριστοτέλη Ωνάση στο Μόντε Κάρλο το 1960, πηγή φωτογραφίας: Flickr
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ με τον Αριστοτέλη Ωνάση στο Μόντε Κάρλο το 1960, πηγή φωτογραφίας: Flickr
Monopoli Team

Ένας πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ από το 1921, που εδώ και χρόνια είχε θεωρηθεί εξαφανισμένος, θα βρεθεί τώρα σε δημοπρασία. Ο πίνακας είχε δοθεί ως δώρο στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση από τον ίδιο τον πολιτικό πριν από πέντε δεκαετίες.

Μάλιστα, ο Ωνάσης είχε τοποθετήσει τον πίνακα στην περίφημη θαλαμηγό του «Χριστίνα». Τώρα οι κληρονόμοι του Ωνάση είναι έτοιμοι να αποχωριστούν το σπάνιο έργο, το οποίο διαθέτουν σε δημοπρασία με έργα σύγχρονης τέχνης του οίκου Phillips.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου στην Νέα Υόρκη και το έργο, με τίτλο “The Moat, Breccles”, αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας που δώρισε ο Τσώρτσιλ στον Αριστοτέλη Ωνάση θα πουληθεί σε δημοπρασία, credits: Phillips

Ο πίνακας που δώρισε ο Τσώρτσιλ στον Αριστοτέλη Ωνάση θα πουληθεί σε δημοπρασία, credits: Phillips

Ο Τσώρτσιλ και ο Ωνάσης γνωρίστηκαν για πρώτη φορά μέσω του γιού του πρώτου, Ράντολφ, και σχημάτισαν μία μακροχρόνια φιλία. Ο εφοπλιστής ήταν ένας από τους πολλούς φίλους του πολιτικού, ο οποίος δώριζε συχνά τα έργα τέχνης του.

Για την προώθηση του πίνακα, ο οίκος Phillips σχεδιάζει να τον παρουσιάσει δίπλα σε ένα ακριβές αντίγραφο του γιότ του Ωνάση, που αποτελούσε “στέκι” πολλών διάσημων προσωπικοτήτων της εποχής, από την Εύα Περόν και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον μέχρι την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και την Μέρλιν Μονρόε.

Πάντως, αυτός δεν είναι ο πρώτος πίνακας του Τσώρτσιλ που βγαίνει στο φως και γνωρίζει επιτυχία. Σε μία δημοπρασία του οίκου Christie’s, ένας αγοραστής αγόρασε τρεις πίνακες του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας για 16 εκατομμύρια δολάρια! Ανάμεσα σε αυτά τα έργα ήταν και ένας πίνακας ενός τζαμιού στην Νότια Αφρική που άνηκε στην Αντζελίνα Τζολί, η οποία τον πούλησε για 11 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελεί τιμή-ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ του Τσώρτσιλ ήταν 2,7 εκατομμύρια δολάρια για το έργο “The Goldgish Pool at Chartwell” (1932).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Στέγη ανοίγει τη συζήτηση για τον κλιματικό πολιτισμό12.09.2018

Με πληροφορίες από το ArtNews

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b