MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πρωτοβουλία DJs: Επιστολή διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της μουσικής

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Πρωτοβουλία DJs, είναι μια δράση που δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας με σκοπό την οργάνωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου των επαγγελματιών της μουσικής, που έχει πληγεί όσο λίγοι από τον ιό και τη δαιμονοποίηση της μουσικής, ως “μέσο” της υπερμετάδοσής του.

@Αria Βooking/unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ως πρωτοβουλία έχουν ήδη αποστείλει επιστολή στον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, υπογεγραμμένη από 441 DJs από όλη την Ελλάδα, με αφορμή το ότι πολλοί συνάδελφοι χάνουν το δικαίωμα της αναστολής με τις νέες διατάξεις που ισχύουν, η οποία παραμένει αναπάντητη. Η ανακοίνωσή τους είναι η εξής:

“Απαγορεύεται η μουσική”

Όταν η κυβέρνηση λέει «απαγορεύεται η μουσική», σημαίνει ότι άνθρωποι παραμένουν σε επαγγελματική καραντίνα. Όταν η κυβέρνηση λέει «εκτός αναστολής όσοι δεν συμπληρώνουν 16 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως στην ίδια επιχείρηση», κάνοντας πως δεν γνωρίζει για την υποδηλωμένη εργασία στο χώρο μας, σημαίνει ότι άνθρωποι μένουν χωρίς κανένα εισόδημα.

Αν αύριο η μουσική ανοίξει με 60 dB και απαγορεύεται ο χορός, όπως λένε οι φήμες, θα σημαίνει ότι άνθρωποι πρέπει να πετάξουν καριέρες και επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια.

Photo: Jonathan Petit/unsplash

Είμαστε η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών DJs και θέλουμε την προσοχή σας.

Μπορεί να μη «χωράμε» ακριβώς στο κίνημα του Support Art Workers, οι ανάγκες μας δεν είναι ίδιες με αυτές των επιχειρηματιών της εστίασης, όμως είμαστε κι εμείς εδώ. Το DJing είναι ένα πραγματικό και αυτόνομο επάγγελμα, από το οποίο πολλοί άνθρωποι βιοπορίζονται αποκλειστικά, εκτός μόδας και περιστασιακής απήχησης. Κάποιοι από εμάς εντάχθηκαν στην αναστολή εργασίας, κάποιοι λιγότεροι στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες. Κάποιοι συνάδελφοι, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε τίποτα από τα δύο. Μετά από 14 μήνες υπομονής, ζητάμε να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Η σχετική επιστολή μας με 441 υπογραφές συναδέλφων έχει αποσταλεί στον υπουργό, κ. Γεωργιάδη και περιμένει απάντηση.

Είναι σαφές ότι η μουσική ως συλλογική εμπειρία έχει δεχθεί μια τεράστια επίθεση στην εποχή της πανδημίας και έχει δαιμονοποιηθεί ως μέσο διασποράς του ιού. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιοδήποτε μέτρο προστατεύει τη δημόσια υγεία, αρκεί να είναι και στην πράξη αποτελεσματικό. Διότι χωρίς μουσική στην εστίαση έχουμε δει τους ανθρώπους να μιλούν δυνατότερα από πριν κι άρα να διασπείρουν σταγονίδια. Πέρυσι το καλοκαίρι είδαμε το περιορισμένο ωράριο να οδηγεί τον κόσμο να συγχρωτίζεται σε πλατείες και σπίτια. Βλέπουμε να αποφασίζουν για τη ζωή μας και τη δουλειά μας άνθρωποι σε γραφεία, χωρίς γνώση του χώρου και σχέση με την πραγματικότητα και τη λειτουργία της εστίασης/διασκέδασης.

Στον αντίποδα, σε χώρες του εξωτερικού, όπου η βιομηχανία της μουσικής αντιμετωπίζεται σοβαρά, γνωρίζοντας τη σημασία της στην οικονομία και τον τουρισμό, βλέπουμε συνεχώς να γίνονται πιλοτικά πάρτυ/εκδηλώσεις/συναυλίες προκειμένου η επανεκκίνηση του κλάδου να γίνει με τρόπο ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Και μάλιστα τα αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο για τις μεγάλες διοργανώσεις του 2021-22.

Οι επαγγελματίες DJs της Πρωτοβουλίας βγαίνουμε μπροστά, με προτάσεις και ιδέες, έτοιμοι και έτοιμες να συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση.

Όσοι μας ακούτε όλα αυτά τα χρόνια, ελάτε δίπλα μας!
Αλλά κανείς, πλέον, δεν μπορεί να πει ότι δε μας άκουσε.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Δύο νέες διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες του Γιώργου Κουμεντάκη
Μουσικά Νέα
Η Marseaux κυκλοφόρησε το music video του viral «Γρανίτα Λεμόνι»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Έρχεται το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Κορυφαίοι σολίστ και σπουδαία έργα σε «Διαλόγους μέσα στον χρόνο»
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη μνήμες
Μουσικά Νέα
Οι BTS είπαν “όχι” στα Grammys: Μήπως η εκπροσώπηση γίνεται τελικά διαχωρισμός;
Μουσικά Νέα
Νεκρός στο Παρίσι εντοπίστηκε ο Γάλλος DJ Kavinsky
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου
Μουσικά Νέα
Heatstroke: Νέο single και music video από τη VASSIŁINA σε μία καυτή Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς συνεχίζεται με μουσική, θέατρο και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συναντήσεις