MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

To 11ο Athens Open Air Film Festival: To καλοκαιρινό ραντεβού των σινεφίλ

Ο αγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι με προβολές σε υπαίθριους χώρους και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Monopoli Team

Το Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Μετά την περσινή, άκρως επιτυχημένη και ασφαλή μας διοργάνωση αλλά και τον δύσκολο χειμώνα απομόνωσης και εσωστρέφειας από τον οποίο βγαίνουμε όλοι, το 11ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην πόλη με διάθεση επανασύνδεσης, συλλογικότητας και αγάπης.

Η απόλυτη κινηματογραφική γιορτή του καλοκαιριού σας επιφυλάσσει και φέτος αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Για μια ακόμη χρονιά εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης μετατρέπονται σε μαγευτικά υπαίθρια ή drive-in σινεμά και αγαπημένοι θερινοί κινηματογράφοι φιλοξενούν κλασικές και ανεξερεύνητες δημιουργίες στην αρτιότερη οπτικοακουστική ποιότητα, προσφέροντας την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική συντροφιά στο κοινό της Αθήνας.

Σινεμά με… ερωτική επιθυμία

Την φετινή αφίσα του φεστιβάλ δημιούργησε ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας, Βασίλης Μέξης, και είναι εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι «Ερωτική Επιθυμία» («In the Mood for Love») το οποίο θα φιλοξενηθεί στη φετινή διοργάνωση σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την επέτειο 20 χρόνων της ταινίας, παρόμοια με πολυάριθμες σπέσιαλ προβολές οι οποίες γίνονται αυτό τον καιρό στον υπόλοιπο κόσμο.

Από το αξέχαστο μουσικό μοτίβο μέχρι την πανδαισία των χρωμάτων κι από τη σκηνοθεσία του βλέμματος μέχρι την τελετουργία του άφταστου έρωτα, η «Ερωτική Επιθυμία» σφράγισε μεμιάς την έλευση του 21ου αιώνα και αποτελεί ταινία-σταθμό του παγκόσμιου σινεμά.

Όπως πολλές μεγάλες πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έτσι και η Αθήνα συμμετέχει στον εορτασμό της 20ής επετείου από την πρώτη κυκλοφορία της θρυλικής ταινίας του Γουόνγκ Καρ Γουάι στις αίθουσες, προβάλλοντας την «Ερωτική Επιθυμία» σε αποκατεστημένη κόπια και σε εμβληματική τοποθεσία της πόλης.

Προβολές της ταινίας σε μοναδικούς υπαίθριους χώρους έχουν ήδη φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, τη Σιγκαπούρη, τη Σαϊγκόν, το Λονδίνο, τη Μελβούρνη, το Τορόντο και αλλού, ενώ τον Ιούλιο έχει προγραμματιστεί μια ειδική υπαίθρια προβολή στο πλαίσιο του επερχόμενου Φεστιβάλ Καννών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πλήρες πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b