MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΚΣΝΜ: «Ναι» στο αίτημα του οίκου Dior για το εντυπωσιακό ντεφιλέ στο Καλλιμάρμαρο

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αποδέχτηκε το αίτημα για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της επίδειξης μόδας με τίτλο «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Monopoli Team

Ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) πήραν την απόφαση για την προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) στον οίκο Dior για τη διοργάνωση της φαντασμαγορικής επίδειξης μόδας «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η νέα του συλλογή ρούχων «Cruise 2021».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκρόπολη: «Ναι» από το ΚΑΣ στον Dior για τη φωτογράφιση στον ιερό βράχο12.09.2018

Την ίδια στιγμή εγκρίθηκε και η άδεια για φωτογράφιση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση, καθώς και για απευθείας αναμετάδοση της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο επίσημο site του οίκου Dior.

Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό και ιστορικό στάδιο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ως μία φυσική«πασαρέλα» όπου στις 17 Ιουνίου ο γαλλικός οίκος μόδας θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή. Πρόκειται για μια συλλογή με έντονη ελληνική επιρροή, μιας και ο οίκος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, οπότε και γι’ αυτόν τον λόγο η επιλογή της Ελλάδας δεν είναι καθόλου τυχαία. Μάλιστα, οι δημιουργίες της νέας αυτής συλλογής θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, σε μία προσπάθεια να προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Ακρόπολη ως πασαρέλα: Ποιους μεγάλους οίκους έχει φιλοξενήσει ο Ιερός Βράχος12.09.2018

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 25 Μαΐου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο παραχώρησε την άδεια στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο χωρίς κινηματογράφηση. Επιπλέον, εγκρίθηκε, με αυστηρούς όρους και σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων, το αίτημα για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε μερικά ακόμη εμβληματικά σημεία όπως η Αρχαία Αγορά, το Ηρώδειο, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Δία στην αρχαία Νεμέα.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b