MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ακρόπολη: «Ναι» από το ΚΑΣ στον Dior για τη φωτογράφιση στον ιερό βράχο

Θετική ήταν η απάντηση που έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Monopoli Team

Μετά από πολύωρη προγραμματισμένη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο παραχώρησε, τελικά, την άδεια στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Την ίδια στιγμή εγκρίθηκε με αυστηρούς όρους το αίτημα για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε Αρχαία Αγορά, Ηρώδειο, ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δόθηκε αντίστοιχη άδεια για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη, μιας και δεν υπάρχει η επιθυμία να παρουσιαστεί η Ακρόπολη ως φόντο επίδειξης μόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDior: Στο Καλλιμάρμαρο το ντεφιλέ και στην Ακρόπολη η φωτογράφιση για τη νέα συλλογή του οίκου12.09.2018

Μένει μόνο να συζητηθεί από το ΚΑΣ το αίτημα της παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για την εντυπωσιακή επίδειξη μόδας του οίκου, όπου θα παρουσιαστεί η νέα του συλλογή «Croisière 2022» που αν πάρει το «πράσινο φως» θα λάβει χώρα στις 17 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η creative director του οίκου Dior, Maria Grazia Chiurri, επέλεξε την Ελλάδα, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στον Christian Dior, ο οποίος είχε φωτογραφίσει τη συλλογή του πριν 70 χρόνια στην Ακρόπολη. Τότε τα μοντέλα είχαν ποζάρει μπροστά από τον Παρθενώνα σε μια ιστορική φωτογράφηση, όπου πίσω από την κάμερα βρισκόταν ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini.

Η σημερινή φωτογράφιση στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο που θα επαναφέρει στη μνήμη μας την ιστορική φωτογράφιση του 1951, προγραμματίζεται για τις 14 και 15 Ιουνίου.

Αυτή η συλλογή του οίκου Dior θα έχει έντονη ελληνική επιρροή, μιας και ο οίκος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Μάλιστα, οι δημιουργίες της νέας αυτής συλλογής θα έχουν ετικέτα «Made in Greece» αφού θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, σε μία προσπάθεια να προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b