MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΙΡΑ

Άννα Καρένινα: Το αριστούργημα του Τολστόι γίνεται η πρώτη ρωσική σειρά του Netflix

Το Netflix αποφάσισε να εγκαινιάσει τις παραγωγές ρωσικών πρωτότυπων σειρών με μια εκμοντερνισμένη εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Λέοντος Τολστόι, «Άννα Καρένινα».

Άννα Καρέινια
Πίνακας του Alexey M. Kolesov εμπνευσμένος από την «Άννα Καρένινα» | Φώτο: wikimedia.org
Monopoli Team

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δημοφιλής πλατφόρμα Netflix αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή της πρώτης της ρωσικής πρωτότυπης σειράς με μια διασκευή της «Άννας Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι. Πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού μυθιστορήματος με πρωταγωνίστρια τη γνωστή από το «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι» Ρωσίδα ηθοποιό Σβετλάνα Χοτσένκοβα.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Σε αυτή την ανανεωμένη μεταφορά η Άννα Καρένινα είναι μια κοσμική και σύζυγος του μελλοντικού κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, η οποία θα συνάψει μια παράνομη σχέση με τον Βρόνσκι, γοητευτικό κληρονόμο μιας «αυτοκρατορίας αλουμινίου». Η σχέση αυτή γρήγορα θα εκτροχιαστεί απειλώντας τις λεπτές ισορροπίες των οικογενειακών τους σχέσεων και της κοινωνικής τους ζωής.

Η πρωταγωνίστρια Σβετλάνα Χοτσένκοβα | Φώτο: Netflix

Το σενάριο της σειράς έχει αναλάβει ο Ρόμαν Κάντορ, σεναριογράφος της ρωσικής σειράς «Προς τη Λίμνη» (που επίσης προβάλλεται από το Netflix), ενώ όσον αφορά τη σκηνοθεσία τον Κάντορ θα πλαισιώσουν οι Valeriy Fedorovich, Evgeniy Nikishov, Natasha Merkulova, και Aleksey Chupov.

Το σκηνικό τοποθετείται ανάμεσα στην κοσμοπολίτικη Μόσχα, την ιστορική Αγία Πετρούπολη και την αυστηρή εξοχή της Ρωσίας. Η σειρά, της οποία η πρεμιέρα δεν έχει οριστεί, θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο.

Τι δηλώνει το Netflix

«Ανακοινώνουμε με περηφάνια την πρώτη ρωσική σειρά μας σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής 1-2-3 Production» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Michael Azzolino, υπεύθυνος πρωτότυπων σειρών για το Netflix. «Η ταλαντούχα ομάδα των σεναριογράφων, σκηνοθετών και παραγωγών δημιούργησαν μια ευφάνταστη και συναρπαστική σειρά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε ώστε το όραμά τους για αυτή την καταπληκτική ιστορία να φτάσει στα μέλη μας στην Ρωσία και σε ολόκληρο τον κόσμο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛέων Τολστόι: Τα αριστουργήματα του συγγραφέα που μας «άνοιξε» την ψυχή του12.09.2018

Ένα εμβληματικό μυθιστόρημα

Η «Άννα Καρένινα» θεωρείται ως ένα από τα εμβληματικότερα μυθιστορήματα όλων των εποχών. Το έργο αρχίζει με μια από τις πιο δημοφιλείς φράσεις στην ιστορία της λογοτεχνίας: «Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιάζουν μεταξύ τους. Κάθε δυστυχισμένη οικογένεια, όμως, είναι δυστυχισμένη με το δικό της τρόπο».

Το κλασικό αριστούργημα έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, συμπεριλαμβανομένης και της ομότιτλης ταινίας του 2012, σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ, με πρωταγωνιστές τους Κίρα Νάιτλι και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον.

Πηγή: Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b