MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

H Λυρική Σκηνή επιστρέφει στα live με παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους

H Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Ιουνίου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου 2021.

Μπαλέτο ΕΛΣ Χορός με τη σκιά μου- photo Maria Cheilopoulou
Monopoli Team

Μπορεί να μη δούμε και φέτος όπερα στο Ηρώδειο, καθώς οι προγραμματισμένες παραγωγές Ριγολέττος και Τόσκα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέρονται τελικά για την επομενη σεζόν, ωστόσο η Εθνική Λυρική Σκηνή δεν θα λείψει από το πολιτιστικό καλοκαίρι.

Σε διάφορους ανοιχτούς χώρους της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις και συναυλίες τον Ιούνιο και Ιούλιο ενώ οι μεγάλες παραγωγές αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Πρόγραμμα παραστάσεων
  • Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία Ύμνος εις την Ελευθερίαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.
  • Στις 6, 8, 13 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής Περιηγητικά του Κωνσταντίνου Χατζή στο Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Αρχοντικό Δεκόζη Βούρου και στον Κήπο των Ελλήνων Αρχαιολόγων.
  • Στις 8, 9, 10, 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση της Εναλλακτικής Σκηνής Η πόλη και η πόλη στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ.
  • Στις 25, 27, 29 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την παράσταση Χορός με τη σκιά μου σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου ο κορυφαίος τενόρος Γιόνας Κάουφμαν θα δώσει για πρώτη φορά ρεσιτάλ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με χορηγό τη ROLEX.
  • Στις 24, 25, 26, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η εμβληματική καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την περφόρμανς Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας.

Μαρίνα Αμπράμοβιτς – Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας

Για την επόμενη σεζόν

Σημειώνεται ότι οι προγραμματισμένες για το Ηρώδειο παραγωγές Ριγολέττος και Τόσκα, η συναυλία Τραγούδια του Αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη, η παρουσίαση του προγράμματος της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ The Artist on the Composer –τα οποία υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)–, καθώς και ο Διαγωνισμός Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και μελοποιημένη ποίηση» σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, μεταφέρονται για τη σεζόν 2021/22.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη στήριξη της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ και τη δημιουργία του επετειακού της προγράμματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου – Ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Βιβλία
Ove Vai Conte Nano? Ove vai?: Το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης του Θοδωρή Γκόνη από τη Μικρή Άρκτο
Art & Culture
"Η Κατάρρευση" στο Rabbithole (video)
Θεατρικά Νέα
«Λόλα»: Μια παράσταση αφιερωμένη στο «Μαζί για το Παιδί»
Θεατρικά Νέα
Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό
Θεατρικά Νέα
Το «Τζένη Τζένη» στο θέατρο με έμπνευση από την ταινία των 60s
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και Κόρες»: Η θρυλική παράσταση συνεχίζει στο Αμφι-Θέατρο – Οι πρώτες φωτογραφίες
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Η παράσταση των Παλούμπη-Τσιοτσιόπουλου σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι
Θεατρικά Νέα
Οι Καρέκλες: Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Θεατρικά Νέα
Ihsane: Η συγκλονιστική παράσταση των Ballet du Grand Theatre de Geneve και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής