MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

H Λυρική Σκηνή επιστρέφει στα live με παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Ιουνίου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου 2021.

Μπαλέτο ΕΛΣ Χορός με τη σκιά μου- photo Maria Cheilopoulou
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μπορεί να μη δούμε και φέτος όπερα στο Ηρώδειο, καθώς οι προγραμματισμένες παραγωγές Ριγολέττος και Τόσκα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, μεταφέρονται τελικά για την επομενη σεζόν, ωστόσο η Εθνική Λυρική Σκηνή δεν θα λείψει από το πολιτιστικό καλοκαίρι.

Σε διάφορους ανοιχτούς χώρους της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις και συναυλίες τον Ιούνιο και Ιούλιο ενώ οι μεγάλες παραγωγές αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Πρόγραμμα παραστάσεων
  • Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία Ύμνος εις την Ελευθερίαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.
  • Στις 6, 8, 13 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής Περιηγητικά του Κωνσταντίνου Χατζή στο Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Αρχοντικό Δεκόζη Βούρου και στον Κήπο των Ελλήνων Αρχαιολόγων.
  • Στις 8, 9, 10, 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση της Εναλλακτικής Σκηνής Η πόλη και η πόλη στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ.
  • Στις 25, 27, 29 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει την παράσταση Χορός με τη σκιά μου σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου ο κορυφαίος τενόρος Γιόνας Κάουφμαν θα δώσει για πρώτη φορά ρεσιτάλ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με χορηγό τη ROLEX.
  • Στις 24, 25, 26, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η εμβληματική καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την περφόρμανς Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας.

Μαρίνα Αμπράμοβιτς – Οι 7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας

Για την επόμενη σεζόν

Σημειώνεται ότι οι προγραμματισμένες για το Ηρώδειο παραγωγές Ριγολέττος και Τόσκα, η συναυλία Τραγούδια του Αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη, η παρουσίαση του προγράμματος της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ The Artist on the Composer –τα οποία υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)–, καθώς και ο Διαγωνισμός Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και μελοποιημένη ποίηση» σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, μεταφέρονται για τη σεζόν 2021/22.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη στήριξη της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ και τη δημιουργία του επετειακού της προγράμματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου – Ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μια “σύγχρονη” Άλκηστις από τον Δημήτρη Καρατζά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
Εκδηλώσεις
17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
Θεατρικά Νέα
Ποιοι διεκδικούν φέτος τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
Θεατρικά Νέα
Ιαχές: Χρήστος Στέργιογλου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στην 54η Μπιενάλε θεάτρου της Βενετίας
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Η Ζέτα Μακρυπούλια στον πολυπρόσωπο θίασο της νέας παράστασης των Καραθάνου-Δεληβοριά
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Μάκμπεθ: Ακρόαση για παιδιά 8-12 ετών στην παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων