MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Dior: Στο Καλλιμάρμαρο το ντεφιλέ και στην Ακρόπολη η φωτογράφιση για τη νέα συλλογή του οίκου

Αναμένοντας να εγκριθούν οι σχετικές άδειες από τους αρμόδιους φορείς, ο οίκος Dior σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη επίδειξη μόδας του στο Καλλιμάρμαρο και τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής σε διάφορα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, αλλά κυρίως στην Ακρόπολη.

Πηγή: dior.com
Monopoli Team

Πριν από έναν περίπου μήνα είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο οίκος Dior πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή στην Αθήνα, ωστόσο δεν γνωρίζαμε καμία επιπλέον λεπτομέρεια. Εχθές, 18 Μαΐου, όμως, έγινε γνωστό πως η εντυπωσιακή επίδειξη μόδας του οίκου που θα φέρει τον τίτλο «Croisière 2022» και θα αφορά στην Cruise 2022 συλλογή κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί στο Καλλιμάρμαρο, ενώ η φωτογράφιση της συλλογής θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα αρχαία μνημεία της πόλης και κυρίως στην Ακρόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFashion Stories#5: Tα αναγεννησιακά tableau vivant του Οίκου Dior12.09.2018

Συγκεκριμένα, το εντυπωσιακό και ιστορικό στάδιο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ως μία φυσική«πασαρέλα» όπου στις 17 Ιουνίου ο γαλλικός οίκος μόδας θα παρουσιάσει τη νέα του συλλογή του «Croisière 2022». Πρόκειται για μια συλλογή με έντονη ελληνική επιρροή, μιας και ο οίκος με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, οπότε και γι’ αυτόν τον λόγο η επιλογή της Αθήνας δεν είναι καθόλου τυχαία. Μάλιστα, οι δημιουργίες της νέας αυτής συλλογής θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, σε μία προσπάθεια να προβληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών.

Ταυτόχρονα, τα μοντέλα σχεδιάζεται να φωτογραφηθούν σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης. Σχετικές αιτήσεις για χορήγηση αδειών έχουν ήδη κατατεθεί προς έγκριση στους αντίστοιχους φορείς. Το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων πραγματοποιεί συζητήσεις σχετικά με την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου στον οίκο Dior, όπως και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει την άδεια για τη φωτογράφιση της συλλογής στους αρχαιολογικούς χώρους και κυρίως στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τον προηγούμενο μήνα ο διευθυντής αλλά και μέλη της ομάδας του οίκου Dior επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Δία στη Νεμέα, με σκοπό να καταλήξουν στην τοποθεσία που θα ταιριάζει περισσότερο στη συλλογή και στη φιλοσοφία του οίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIllustradays: To πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση12.09.2018

Η creative director του οίκου Dior, Maria Grazia Chiurri, επέλεξε την Ελλάδα, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στον Christian Dior, ο οποίος είχε φωτογραφίσει τη συλλογή του πριν 70 χρόνια στην Ακρόπολη. Τότε τα μοντέλα είχαν ποζάρει μπροστά από τον Παρθενώνα σε μια ιστορική φωτογράφηση, όπου πίσω από την κάμερα βρισκόταν ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini.

Πηγή: greekcitytimes.com

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b