MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Νέο διεθνές πνευματικό φόρουμ στη μνήμη του Άγγελου Σικελιανού

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ένας νέος κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στον Άγγελο Σικελιανό και τη Δελφική Ιδέα, εγκαινιάζεται, στις 11 Ιουνίου, με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή.

Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού (1884-1951). Mε αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στο πλαίσιο ενός νέου, φιλόδοξου πολιτιστικού θεσμού που τιτλοφορείται «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και στοχεύει να γίνει ένα Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ.

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021» θα διεξαχθούν από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου 2021 σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα και Αθήνα. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις

Οι δράσεις αφιερώνονται στον Άγγελο Σικελιανό και το έργο του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συμμετέχουν η Ρούλα Πατεράκη, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Nάντια Μουρούζη, ο Χριστόφορος Χριστοφής και πολλοί άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και μελετητές.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Άγγελου Σικελιανού σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στην εναρκτήρια εκδήλωση στους Δελφούς (12/6) και στην εκδήλωση λήξης (11/7), που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Οι εκδηλώσεις απλώνονται σε υπαίθριους χώρους μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας:

Από το Ανοιχτό Θέατρο Φρύνιχος, την Αυλή του Μουσείου Δελφικών Εορτών Εύας και Άγγελου Σικελιανού και την Κασταλία Πηγή στους Δελφούς (11-13 Ιουνίου), μέχρι τη Βίλα του Άγγελου Σικελιανού στη Συκιά (17-19/6). Και από το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού – Κηποθέατρο στη Λευκάδα (25-27/6) και την Οικία Άγγελου Σικελιανού (Μοναστήρι Φανερωμένης) στη Σαλαμίνα (2-4 Ιουλίου), μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας στην Αίγινα (9-10 Ιουλίου). Αλλά και σε θέατρα, πύργους, αυλές σχολείων και παλιών ξενοδοχείων, αρχαιολογικές τοποθεσίες και χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Ο κύκλος εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο την Κυριακή 11 Ιουλίου.

Άγγελος Σικελιανός

Ο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), ποιητής, συγγραφέας και δραματουργός, υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της πνευματικής ζωής της χώρας μας στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Τιμήθηκε με πέντε υποψηφιότητες για Νόμπελ Λογοτεχνίας. Παρά τη φήμη και την αναγνώρισή του, στο τέλος της ζωής του πάλεψε με τη φτώχεια και τις αρρώστιες. Πέθανε στις 19 Ιουνίου 1951.

«Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Ανατρέχοντας στο έργο και την προσφορά του Άγγελου Σικελιανού στην περιοχή των Δελφών (Δελφική Ιδέα, Δελφικές Εορτές) και θεωρώντας ότι του οφείλεται όχι απλώς ένα αφιέρωμα μνήμης, αλλά κυρίως η διαιώνιση της μεγάλης πνευματικής παρακαταθήκης του, εγκαινιάζεται φέτος ένας μόνιμος θεσμός, που θα προάγει τη σύγχρονη Δελφική Ιδέα και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης ανθρώπων του πνεύματος από όλα τα μέρη της γης: Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο για το 2021 εντάσσεται το Διεθνές Φεστιβάλ Άγγελος Σικελιανός.

Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Άγγελος Σικελιανός και η ανάπτυξη της «Δελφικής Ιδέας»12.09.2018

*Oι δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΟΤ. Συνεργαζόμενοι φορείς: Εταιρεία Συγγραφέων, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

**Διοργάνωση/υλοποίηση: European Center of Animation & Arts, Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία – City & Region Planning, Εταιρεία Συμβούλων Αυτοδιοίκησης – Mindview Strategy & Research.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Website: https://delphicheritage.eu/

Social Media:

https://twitter.com/delphicheritage

https://www.linkedin.com/events/delphicculturalheritagedays11ju6796507239667511297/

https://www.facebook.com/delphicheritage/

https://www.instagram.com/delphicheritage/

 

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από την Tilda Swinton μέχρι το ΑΧΟΣ ΦΕΣΤ: Ο οδηγός για το πιο γεμάτο ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Οι δωρεάν δράσεις που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
SNF Nostos 2026: Αυτό είναι το πολιτιστικό πρόγραμμα της φετινής, επετειακής διοργάνωσης
Εκδηλώσεις
Έναρξη για το 17ο ARC For Dance Festival, η Patti Smith στο Θέατρο Λυκαβηττού – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος στο Θέατρο ΜΕΤΣ με καινούρια τραγούδια, η Φένια Παπαδόδημα και το «Uccelli del mare» στη Μουσική Βιβλιοθήκη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Χρυσή Εποχή» του Κωνσταντίνου Ρήγου στην ΕΛΣ, η μουσική συναντά την τέχνη της όσφρησης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Με συναυλία, ξεναγήσεις και εργαστήρια πλαισιώνεται η έκθεση «Αναδρομικά»
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι θέατρο: Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Λυκαβηττού
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τον Στρίντμπεργκ στους Fugazi και το «Κοριτσάκι Αλεξανδρείας» – Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη