MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Connect Your City: Τριήμερο πολιτισμού με δράσεις στη Θεσσαλονίκη

  Το Connect Your City σάς προσκαλεί να κάνετε restart στην ψυχική υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με την συμμετοχή σε ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πεδίο δράσεων.

  Τριήμερο πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη
  Τριήμερο πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη
  Monopoli Team

  Την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό Τριήμερο Πολιτισμού. Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται σημείο συλλογής του Fabric Republic, ενώ παράλληλα το Δίκτυο Select Respect θα φτιάξει τον «Τοίχο του πολιτισμού», όπου οι πολίτες θα αφήνουν το δικό τους πολιτιστικό στίγμα.

  Τριήμερο πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

  Τριήμερο πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

  Οι δράσεις του τριήμερου

  Στις 21/5 στις 16.00 η ομάδα «Library in Action» διοργανώνει κλειστό αφηγηματικό workshop με θέμα τα «Θρησκευτικά έθιμα». Στην αρχή κάθε διαδικτυακής εκδήλωσης του Library In Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση όλα τα συμμετέχοντα πρόσωπα γνωρίζονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες και επισκέπτονται τους αφηγητές (story tellers) σε «break out rooms», όπου μπορούν να συζητήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αφηγητές και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και βιώματα.

  Την Παρασκευή 21 Μαΐου, στο Library in Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση θα συγκεντρωθούν αφηγητές/τριες (story tellers), εκπρόσωποι επιδραστικών θρησκειών του κόσμου για να μας μιλήσουν για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της εκάστοτε θρησκείας. Συγκεκριμένα, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο θα μας μιλήσει για τα ήθη και έθιμα της Καθολικής Εκκλησίας, ο Σαμπρή Χατζηιμπράμ για τα Ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα και ο Λέων Καπέτας για τα έθιμα της Ισραηλιτικής κοινότητας.

  Παράλληλα, στις 21/05 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης οι εθελοντές/-τριες του ESC του YOU IN EUROPE θα πραγματοποιήσουν ένα DIYzero-wasteεργαστήρι και οι εθελοντές/-τριες της United Societies of Balkans θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε διάφορες γλώσσες της Ευρώπης μέσω ενός Tandem γλωσσών.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Βόλτες στους κήπους του κόσμου12.09.2018

  Θέλεις να δεις τη Θεσσαλονίκη από διαφορετική ματιά;

  Θέλεις να συνεισφέρεις στην κοινωνία γύρω σου αλλά και στον κόσμο, όμως δεν ξέρεις πως; Περπατά μαζί μας στο «Κινητοποιήσου και ανακάλυψε» και ανακάλυψε πως μπορείς να δεις την πόλη σου μέσα από τον εθελοντισμό. Σκάναρε το QRcode με το κινητό σου, λύσε τον γρίφο μαθαίνοντας περισσότερα για τον εθελοντισμό και βρες τον επόμενο. Λύσε όλους τους γρίφους για μια έκπληξη. Τη δράση υλοποιεί το Infinity Greece το Σάββατο 22 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 20:00.

  "Κινητοποιήσου και ανακάλυψε" μέσα από μία βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

  «Κινητοποιήσου και ανακάλυψε» μέσα από μία βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

  Την Κυριακή 23 Μαΐου το Erasmus Student Network (ESN)Thessaloniki διοργανώνει ένα κυνήγι θησαυρού από τις 16:00 έως τις 20:00. Έλα και εσύ να γνωρίσεις τους διεθνείς φοιτητές και να ζήσεις το Erasmus+ στην πόλη σου! Οι εθελοντές του μεγαλύτερου φοιτητικού εθελοντικού οργανισμού της Ευρώπης θα είναι εκεί, να σε ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις τους και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα. Ο εμπλουτισμός της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών το όραμα τους και το «unityindiversity» μία από τις αξίες τους.

  Πρόγραμμα δράσεων, Θεσσαλονίκη

  Πρόγραμμα δράσεων, Θεσσαλονίκη

  Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία του Connect Your City

  Το Connect Your City προσκαλεί να κάνουμε restart στην ψυχική υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με την συμμετοχή σε ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πεδίο δράσεων και με την υλοποίηση 10.000 δράσεων εθελοντισμού.

  Συγκεκριμένα συμμετέχοντας μπορείς να συμβάλλεις σε δράσεις που αφορούν σε εθελοντική αιμοδοσία, κοινωνικό φαρμακείο, βοήθεια στο σπίτι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, καθαρισμό παραλιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικό παιχνίδι και πολλές ακόμα δράσεις που σίγουρα θα ανακαλύψεις κάποια που σε ενδιαφέρει.

  Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 πραγματοποιούμε  έναν μαραθώνιο 10.000 εθελοντικών δράσεων μέσα από την εφαρμογή Connect Your City σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  Μπες στην εφαρμογή Connect Your City πάρε μέρος σε 10.000 δράσεις εθελοντισμού και πράξεις αλληλεγγύης  για εσένα και την πόλη σου , συγκέντρωσε πόντους και κέρδισε υπέροχα δώρα!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 43 προτάσεις με παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες για τις 20 Μαΐου12.09.2018

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Θεσσαλονίκη, 21 έως 23 Μαΐου / Εφαρμογή: Connect Your City

  Περισσότερα από Φεστιβάλ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ