MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μια μικρή Ελλάδα: Ιστορίες από την Ελλάδα στη νέα ταινία του Κώστα Γάκη που προβάλλεται online

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η «Μικρή Ελλάδα» αποτελεί μια νέα φιλμική πρόταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη, η οποία παρουσιάζεται online έως τις 30 Ιουνίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ταινία «Μια μικρή Ελλάδα» αποτελεί τη δημιουργική απάντηση μιας ομάδας καλλιτεχνών στην πρώτη χρονιά της καραντίνας. Είναι ένα σπονδυλωτό φιλμ με ιστορίες από όλο τον ελλαδικό χώρο, με έντονο το ντοκυμαντερίστικο στοιχείο. Η «Μικρή Ελλάδα» αποτελεί μια νέα φιλμική πρόταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη η οποία ως format φέρει τον τίτλο «Ταινία-Γέφυρα».

«Ταινία-Γέφυρα» σημαίνει ότι μέσα από τη διαδικασία των γυρισμάτων γεφυρώθηκαν άνθρωποι που τους χώριζαν τεράστιες αποστάσεις. Σε συνδυασμό με την αίσθηση εγκλεισμού και απομόνωσης που βίωνε η ομάδα κατά την εποχή του γυρίσματος, η ταινία δημιούργησε πράγματι έναν «κοινό χώρο», μια γέφυρα συνάντησης, και έρχεται τώρα να λειτουργήσει σαν μαγική νησίδα συνεύρεσης, ελπίδας και ανακούφισης και για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά12.09.2018

Η «Μικρή Ελλάδα» είναι η απόδειξη ότι ακόμα και σε καταστάσεις καραντίνας, ασφυξίας και κοινωνικού αποκλεισμού μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένο το κερί της μνήμης, της ανθρώπινης ζεστασιάς, της ελπίδας και της δημιουργικότητας.

Με το ξέσπασμα λοιπόν της κρίσης του κορωνοϊού στη χώρα μας και στο ξεκίνημα της πρώτης καραντίνας (Μάρτιος 2020) ο Κώστας Γάκης με σταθερή συνοδοιπόρο και συνδημιουργό τη Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου, πρότεινε σε δώδεκα δημιουργικούς ηθοποιούς από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό διαδικτυακό σεμινάριο αφήγησης και εκδραμάτισης ιστοριών οι οποίες θα μετατρέπονταν σταδιακά σε μια «Ταινία-Γέφυρα».

Κάθε μέλος της ομάδας συνέβαλε με ιστορίες, μαρτυρίες, αφηγήσεις και ποιήματα από την περιοχή της καταγωγής του και από το δικό του απόθεμα μνήμης. Οι ιστορίες που τελικά επιλέχθηκαν για να αποτελέσουν το υλικό της ταινίας μιλούν για την κατανόηση της διαφορετικότητας μέσα στην κάθε κοινότητα, για την αξία της μνήμης καθώς και για μια τρυφερή επανοικειοποίηση της ελληνικότητας.

Πολύ γρήγορα, με έναν τρόπο μαγικό εκμηδενίστηκε η απόσταση μεταξύ των μελών της ομάδας παρόλο που βρίσκονταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Και κάπως έτσι τα δωμάτιά τους από μικρές φυλακές της πανδημίας μετατράπηκαν σε απροσδόκητες γέφυρες έκφρασης, δημιουργικότητας, ανακούφισης, συνάντησης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, σύλληψη, μουσική, αφήγηση: Κώστας Γάκης
Συνεργασία στη σκηνοθεσία – Μοντάζ: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Επιμέλεια Μοντάζ : Άρης Αγγέλου
Παίζουν: Αναστασία Αμπατζόγλου, Σοφία Ανδριτσοπούλου, Χριστίνα Βεριβάκη, Σωσσάνα Βερτσώνη, Χριστίνα Βράκα, Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Φωτεινή Καπνισάκη, Πάνος Νιάγκος, Σοφία Παγώνη, Χριστίνα Πολίτου, Νατάσα Σμυρνιώτη, Βασιλεία Τερζάκη
Παραγωγή: Ομάδα θεάτρου Άναμ(μ)α
Εισιτήρια: 5€
Κρατήσεις / Online streaming (15/05-30/06): https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/mia-mikri-ellada/

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας & «είμαστε ακόμα ζωντανοί» – Και χθες το βράδυ είχαμε έναν καλό λόγο να το πιστέψουμε
Cine News
MagentaTV: Οκτώβριος με νέες σεζόν Tulsa King και Dexter Resurrection, πολυαναμενόμενες σειρές και ταινίες
Cine News
67ο ΦΚΘ: Η Σοφία Ροζάκη υπογράφει την οπτική ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης
Cine News
Ταινιοθήκη: Ιστορική πρεμιέρα για την αποκατεστημένη «Εύα» της Μαρίας Πλυτά
Cine News
«NAZA»: Από τη Βενετία στις ελληνικές αίθουσες, το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε αντιδράσεις στο Ισραήλ
Cine News
Αυλαία για τους 4ους «Μεσογειακούς Διαλόγους»: Η Σάμος έγινε ξανά κινηματογραφικό σταυροδρόμι
Cine News
32ο AIFF: Ο Γιώργος Λάνθιμος επιλέγει για εμάς τις αγαπημένες του ταινίες
Cine News
7ο KinoFest: Αυλαία για το φεστιβάλ γερμανόφωνου κινηματογράφου – Οι νικητές των βραβείων
Cine News
Αυλαία για το Micro μ Festival 2026 – Οι ταινίες που βραβεύτηκαν
Cine News
Γιώργος Χρυσοστόμου για το ‘Κάμπινγκ’: «Είχα πολύ καιρό να κάνω κωμωδία στην τηλεόραση» (vid)
Cine News
Το «Ριφιφί» ξανά στην κορυφή του Top 20 της MagentaTV
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας και Release Athens ενώνουν σινεμά και μουσική: Μια ξεχωριστή προβολή του «Pink Narcissus» με Κωνσταντίνο Βήτα