MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι παραστάσεις που θα δούμε στο Ηρώδειο το φθινόπωρο

Ποιες παραγωγές εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ για να παρουσιαστούν στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού κατά τη φθινοπωρινή περίοδο 2021.

Monopoli Team

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται το πρόγραμμα παραχωρησης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού κατά τη φθινοπωρινή περίοδο 2021, σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Το πρόγραμμα του Ηρωδείου

26 και 27 Αυγούστου
«Οθέλλος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, μετάφραση Διονύση Καψάλη, με τους ηθοποιούς Γιάννη Μπέζο, Αιμίλιο Χειλάκη, Ελισάβετ Μουτάφη, Άγγελο Μπούρα και Αλέξανδρο Βάρθη.

28 και 29 Αυγούστου
Όπερα – «Best of Verdi, Puccini, Gounond & Tchaikovsky”

Μουσική παράσταση στην οποία θα λάβουν μέρος τενόροι και σοπράνο, όπως οι Elena Zelenskaya, Svetlana Shilova, Oleg Dolgov, Andrei Grigoriev κ.α. από την όπερα Bolshoi της Μόσχας, σε αποσπάσματα από τις όπερες των Arensky, Puccini, Sain-Saens, Cilea, Verdi, Offenbach, Gounod, Tchaikovsky και Mozart.

30 Αυγούστου
«Μανώλης Μητσιάς – 50 Χρόνια Χρυσάφι»

Συναυλία του Μανώλη Μητσιά με αφορμή τον εορτασμό του καλλιτέχνη για την 50ετή παρουσία και συμβολή του στο ελληνικό τραγούδι. Θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Σταύρου Ξαρχάκου, θα συνοδεύεται από 8μελή ορχήστρα και προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου
«Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός» – Ίδρυμα «Τo Σπίτι του Ηθοποιού»

Μουσική, θεατρική εικαστική παράσταση, μια περιήγηση στον κόσμο του Μ. Ευθυμιάδη, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με σκηνές μέσα από τον Καραγκιόζη και με αποσπάσματα από τον Θούριο του Ρήγα που θα εμπλουτιστούν με τους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών. Η σκηνοθεσία είναι του Ζ. Ρόχα, τα σκηνικά του Γ. Γαβαλά και στην παράσταση θα συμμετέχουν πολλοί ηθοποιοί και χορευτές (Α. Φόνσου, Α. Μπουρδούμης, Νόρα Κατσέλη, Ελένη Ράντου, Καίτη Φίνου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σπύρος Μπίμπιλας κ.α. με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας).

2 Σεπτεμβρίου
«Από τις αρχαίες ποιήτριες στα σύγχρονα ηχοχρώματα»

Μουσικοχορευτική παράσταση σε δύο μέρη με πρωτότυπες συνθέσεις της Λένας Πλάτωνος και τη συμμετοχή τριών μουσικών και δύο χορευτριών. Στο πρώτο μέρος μελοποιούνται σπαράγματα ποιημάτων οκτώ μεγάλων ποιητριών του αρχαίου ελληνικού κόσμου (Σαπφώ, Κόριννα, Νοσσίς, Ανύτη, Ήριννα, Πράξιλλα, Τελέσιλλα, Μοιρώ). Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη, αφήγηση: Λένα Πλάτωνος. Στο δεύτερο μέρος ακολουθεί μουσική παράσταση εθνικής μουσικής με ερμηνεύτριες τη Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά και τη Σαββίνα Γιαννάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεκινά η προπώληση για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου12.09.2018

3 Σεπτεμβρίου
«Ο Φτωχούλης του Θεού»

Πρόκειται για μια λαϊκή όπερα, σε μουσική Δ. Παπαδημητρίου και λιμπρέτο βασισμένο σε κείμενα Ν. Καζαντζάκη, Τζ. Γιόργενσεν, Χ. Έσσε. Σκηνοθεσία Ηλ. Μαλανδρής.

4 Σεπτεμβρίου
“Τα αγάλματα περιμένουν” – Θεσσαλικό Θέατρο

Επιχείρηση Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για παραγωγή σε συνεργασία με την Εφ.Α. Λάρισας, εμπνευσμένη από την απόκρυψη των αρχαιοτήτων του 1940, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού.

5 Σεπτεμβρίου
“Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη”

Η συναυλία αφορά σε βυζαντινούς ύμνους και αριστουργηματικά έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών με βυζαντινές επιρροές (Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Καλδάρα).

7 Σεπτεμβρίου
«Βάτραχοι» Αριστοφάνη

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, σκηνικά Εύας Μανιδάκη, Μουσική Jan Van deEngel, μετάφραση Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, εκτέλεση παραγωγής Μαρίας Δούρου και με ηθοποιούς τους: Μανόλη Ανδριωτάκη, Μιχάλη Βαλάσογλου, Ευθύμη Θέου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη κ.α.

8 Σεπτεμβρίου
Thaikovsky Symphony Orchestra

Συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι αφιερωμένη στον Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

11 Σεπτεμβρίου
“Led Zeppelin Symphonic, The Music of Led Zeppelin-A Rock Celebration”

Συναυλία των Led Zeppelin με στοιχεία ροκ και συμφωνικής μουσικής. Θα συμμετέχει 50μελής συμφωνική ορχήστρα και 4μελής ροκ μπάντα. Μεταξύ των ερμηνευτών είναι οι Peter Eldridge, Jesse Smith, Mollie Marriott.

13-14 Σεπτεμβρίου
Gala Jonas Kaufmann -Εθνική Λυρική Σκηνή

Συναυλία του διεθνούς φήμης τενόρου Jonas Kaufmann που θα συμπράξει με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με άριες από όπερες και ορχηστρικά ιντερμέδια.

16 Σεπτεμβρίου
«Ιχνευταί» του Σοφοκλή

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινoύ, δραματουργική επεξεργασία Δ. Καγγελάρη/Κ. Θωμαϊδης σκηνικά Γ. Σαπουντζής, Μουσική Billy John Bultheel.

17 Σεπτεμβρίου
«Τραγούδια της καρδιάς Γιάννης Πάριος»

Συναυλία του Γιάννη Πάριου. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Coeurs pour Τous Hellas”.

18 Σεπτεμβρίου
«Tango vs Flamenco Passion»

Χορευτές και μουσικοί από την Αργεντινή και την Ευρώπη θα ζωντανέψουν μια χορευτική “διαμάχη”. Τραγουδούν Σαββίνα Γιαννάτου και Alfredo Tejada. Συμμετέχει ορχήστρα Quinteto Tango, με ενορχήστρωση του Αργεντίνου Roman Gomez.

20 Σεπτεμβρίου
«Προμηθέας Δεσμώτης»

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, σκηνικά Μ. Αυγερινού, κοστούμια Β. Σύρμα και μουσική Φ. Σιώτα με βασικούς συντελεστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Άρη Μπινιάρη, Ορέστη Χαλκιά, Αλέκο Συσσοβίτη κ.α. Η παραγωγή είναι του θεάτρου «Πορεία».

21-23 Σεπτεμβρίου
“Monica Bellucci-Maria Callas. Επιστολές και αναμνήσεις”

Η Ιταλίδα ηθοποιός διαβάζει αδημοσίευτα κείμενα της Κάλλας, που έχει συλλέξει ο σκηνοθέτης της ταινίας “Maria by Callas”, Τομ Γουλφ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Καμεράτα/Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γ. Πέτρου.

25 Σεπτεμβρίου
«Classic Rock 5 – Athens State Orchestra meets rock stars» – ΚΟΑ– Αλίκη Φιδετζή

Μουσική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε σύμπραξη με τους ροκ σταρ Bobby Kimball, Dave Bickler, Joe Lynn Turner και Fran Cosmo.

26 Σεπτεμβρίου
«Σταύρος Ξαρχάκος- 200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι»

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους με 21 τραγούδια, που ο συνθέτης και μαέστρος θα παρουσιάσει σε νέα εκτέλεση ως ορχηστρικό έργο με τη δεκαμελή ορχήστρα του, χορωδία και ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαϊα.

27 Σεπτεμβρίου
«Υann Tiersen live στο Ηρώδειο»

Συναυλία του συνθέτη Υann Tiersen με συνοδεία 3 μουσικών.

28 Σεπτεμβρίου
«Outwitting The Devil / AKC – Akram Khan Company»

Χοροθεατρική παράσταση σε χορογραφία του Akram Khan, δραματουργική επιμέλεια της Ruth Little, μουσική του Vincenzo Lamagna και κουστούμια της Kimie Nakano θα εκτελεστεί από έξι χορευτές (Ching-Ying Chien, Andrew Pan, Dominique Petit, James Pham, Mythili Prakash, Sam Pratt).

29 Σεπτεμβρίου
“Tiger Lillies”

Συναυλία των Tiger Lillies με τις σημαντικότερες επιτυχίες τους.

3 Οκτωβρίου
«Βάκχες» Ευριπίδη

Θεατρική παράσταση αρχαίου δράματος σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και με τους ηθοποιούς: Άκη Σακελλαρίου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, Θέμη Μπαζάκα, Ιωάννα Παππά και Στέλιο Μάινα.

5 Οκτωβρίου
«Ορέστης» του Ευριπίδη

Θεατρική παράσταση σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, σκηνικά Σάκη Μπιρμπίλη και Γιάννη Κακλέα και με ηθοποιούς τους: Άρη Σερβετάλη, Μαρία Πρωτόπαππα, Ηλέκτρα Νικολούζου κ.ά.

7 Οκτωβρίου
Pink Martini

Συναυλία του συγκροτήματος της lounge-jazz μουσικής σκηνής Pink Martini με ερμηνεύτρια την China Forbes, πιανίστα και συνθέτη τον Thomas Lauderdale και 14 μουσικούς υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Nergis Sinan.

8 Οκτωβρίου
«Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Ηρώδειο»

Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί μια επιλογή από τα τραγούδια του καλλιτέχνη. Θα τον συνοδεύει η ορχήστρα των φίλων της Μουσικής «Καμεράτα».

9-10 Οκτωβρίου
«Καπετάν Μιχάλης, Νίκου Καζαντζάκη» (μουσικοθεατρική παράσταση)-ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ ΟΤΑ

Πρωτότυπο μουσικοθεατρικό έργο σε δύο πράξεις με λιμπρέτο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη σε μουσική Δημήτρη Μαραμή, σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, σκηνικά Εύας Μανιδάκη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη και βασικούς ερμηνευτές τους Τάσο Αποστόλου, Χάρη Ανδριανό, Θεοδωρή Βουτσικάκη κ.α. Η παράσταση αποτελεί συνεισφορά και εκπροσώπηση της Κρήτης στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

11 Οκτωβρίου
«Γιώργος Χατζηνάσιος, 50 χρόνια καριέρας»

Μουσική συναυλία του Γ. Χατζηνάσιου για τη συμπλήρωση 50 ετών καριέρας του συνθέτη και πιανίστα Γ. Χατζηνάσιου.

12 Οκτωβρίου
«Λίνα Νικολακοπούλoυ – Τα σχήματα των αστεριών»

Συναυλία της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου που συμπληρώνει σαράντα χρόνια στη δισκογραφία (1981-2021). Το πρόγραμμα-αναδρομή θα παρουσιάζει τους σημαντικότερους σταθμούς της μεγάλης πορείας της και τα επιλεγμένα τραγούδια θα ερμηνεύει η σπουδαία ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου σε σύμπραξη με 9 μουσικούς σολίστ σε καλλιτεχνική επιμέλεια Φωκά Ευαγγελινού.

13 Οκτωβρίου
«Φορώντας Χρώματα Ανοικτά, μελοποιημένη ποίηση Γιώργου Σεφέρη»

Μουσικοθεατρική παράσταση σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα που πραγματοποιείται με άδεια της κληρονόμου του ποιητή, Άννας Λόντου. Τα μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε μουσική Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μούτση, Ανδριόπουλου, Μαρκόπουλου, Πασχαλίδη, Ρεμπούτσικα θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιώτα Νέγκα, Δήμητρα Σελεμίδου και ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου θα αποδώσει ποιήματα και αποσπάσματα από τα πεζά του ποιητή. Οι καλλιτέχνες θα συμπράξουν με την Ορχήστρα Νυχτών εγχόρδων Πάτρας υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Συμεωνίδη.

14 Οκτωβρίου
«Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Απόστολο Καλδάρα»

Συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Γ. Νταλάρα στην οποία θα συμμετέχουν 3 καλλιτέχνες και δεκατέσσερις μουσικοί.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b