MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
12
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Δήμος Αθηναίων: Lifting σε 20 σιντριβάνια της πόλης

Ένα μεγάλο έργο από τον Δήμο Αθηναίων, που στοχεύει στην αναβίωση των σιντριβανιών της πόλης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πλατεία Αμερικής
Monopoli Team

«Μεταμορφώθηκαν» τα πρώτα 20 σιντριβάνια της πόλης

Τα σιντριβάνια είναι οάσεις δροσιάς για την Αθήνα και πόλος έλξης για τους κατοίκους της, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Αποτελούν πηγή ζωής, κομμάτι της καθημερινότητας μιας σύγχρονης πόλης και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Τα τελευταία χρόνια τα σιντριβάνια της Αθήνας είχαν αφεθεί στην τύχη τους, πολλά σταμάτησαν να λειτουργούν, ενώ κι αυτά που ήταν σε χρήση είχαν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Άγιος Νικόλαος Αχαρνών

Σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο από τον Δήμο Αθηναίων, που στοχεύει στην αναβίωση των σιντριβανιών της πόλης, έτσι ώστε να γίνουν ξανά τα διακοσμητικά στοιχεία που συνοδεύουν την βόλτα, το παιχνίδι και τη ζωή στα πάρκα και τις πλατείες.

Το πρώτο βήμα έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο ανέκτησε τη χαμένη του αίγλη και έδωσε ξανά ζωή στο κέντρο της Αθήνας. Σειρά έχουν πάρει τα δεκάδες σιντριβάνια που βρίσκονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας, τα οποία ανακαινίζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Βεϊκου και Δημητρακοπούλου

Τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σάκη Κολλάτου, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα 34 σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.

Ήδη έχουν παραδοθεί σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους τα πρώτα 15 σιντριβάνια στις πλατείες Τρούμαν, Ρηγίλλης, Ιδρύματος Ερευνών, Μεταξουργείου, Αιγύπτου, Αμερικής, Αττικής, Μεσολογγίου, Ναθαναήλ, Λαυρίου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (Δροσοπούλου), αλλά και στην οδό Υμηττού. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίας σε πέντε ακόμη, δύο στη Φωκίωνος Νέγρη (Αγία Ζώνης και Επτανήσου), στο σιντριβάνι του Πνευματικού Κέντρου-Ακαδημίας, καθώς και στις πλατείες Μαβίλης και Μαδρίτης.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Τσικνoπέμπτη στην Αθήνα: Όσα θα κάνεις σήμερα δωρεάν
Στην Πόλη
Πώς να γιορτάσεις «σωστά» την Τσικοπέμπτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Tσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης με δωρεάν παραδοσιακό τσίκνισμα, μουσική και χορό
Δράσεις
Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ – Εορταστικό διήμερο με χορό και μουσική
Εταιρικές Δράσεις
Red Bull Basement 2026: Από την Ελλάδα στη Silicon Valley – η επόμενη μεγάλη ιδέα ξεκινά εδώ
Εταιρικές Δράσεις
Drink Once, Think Twice: Η Pernod Ricard Hellas ανοίγει τον διάλογο για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ
Εικαστικά
Χαμηλός Φωτισμός: Έκθεση της Κέλλυς Μοίρα και του Μιχάλη Οικονόμου
Εκδηλώσεις
Οι βραβευμένες «Χήνες» στο ΠΛΥΦΑ, Ραχμάνινοφ και Σούμαν στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι «Μουσικοί Περίπατοι» της ΚΟΑ επιστρέφουν, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Παλλάς – Όσα θα κάνουμε σήμερα