
Monopoli Team
06.05.2021
A
A
Πότε ανοίγουν οι χώροι πολιτισμού
Συγκεκριμένα το σταδιακό άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού θα γίνει ως εξής:
- 14 Μαΐου τα Μουσεια.
- 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία.
- 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%.
- 28 Μαΐου τα ζωντανά θεάματα -θέατρα- συναυλίες- μόνον με καθήμενους, με πληρότητα 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.
Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self test).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆρση lockdown: Πότε ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες – Τι ακολουθεί12.09.2018
Άρση του lockdown και σε άλλες δραστηριότητες
- Από το Σάββατο 8 Μαΐου, ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.
- Μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
- Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια. Προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων, η διενέργεια των self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και όλα τα γνωστά μέτρα προστασίας.
- Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις.
- Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν επίσης τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
- Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκιακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέλος τα click away και click inside: Πότε καταργούνται τα ραντεβού για ψώνια;12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 25: 3 ημέρες ηλεκτρονικής μουσικής στην Κύμη Ευβοίας
ζ – η – θ, ο Ξένος: Η παράσταση του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού σε καλοκαιρινή περιοδεία
Ολοκληρώθηκε το 2ο Women in Politics & Communication: Μια βραδιά για τις γυναίκες στην πολιτική και την επικοινωνία
Full Moon Sleepover: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος “ξενυχτάει” με μαραθώνιο ταινιών, silent disco πάρτι, yoga και άλλες δράσεις
Οι Shkodra Elektronike για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Καραμεσίvη στον Μικρό Κεραμεικό
Όταν η Χάρις Αλεξίου αποθεώθηκε στη συναυλία του ΛΕΞ (vid)
Αριστοφάνεια: Χρήστος Λεοντής και Σταμάτης Κραουνάκης στο Ηρώδειο
Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Σμύρνη: Συλλήψεις για εμπρησμούς (video)
Τα “Παράθυρα” είναι το νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη – Δες το βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία The Boy