MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Keukenhof: Οι τουλίπες του διάσημου “Κήπου της Ευρώπης” άνθισαν και το θέαμα είναι εντυπωσιακό

Οι εκατομμύρια τουλίπες του διάσημου κήπου Keukenhof στην Ολλανδία άνθισαν για τελευταία φορά φέτος και οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές.

φωτογραφία: Keukenhof.nl
φωτογραφία: Keukenhof.nl
Monopoli Team

Οι εκατομμύρια τουλίπες του διάσημου κήπου Keukenhof στην Ολλανδία άνθισαν για τελευταία φορά φέτος και λίγοι θα είναι μάλλον οι τυχεροί που θα έχουν την δυνατότητα να τους δουν από κοντά.

Ο κήπος με τα αμέτρητα πολύχρωμα λουλούδια, γνωστός ως “Ο Κήπος της Ευρώπης”, αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ολλανδίας, που κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες, πολλές φορές περισσότερους και από τα μεγαλύτερα μουσεία του Άμστερνταμ. Λόγω του κορονοϊού και του lockdown στη χώρα, όμως, ο κήπος παραμένει κλειστός.

Έτσι, για ακόμη μια χρονιά λίγοι ίσως είναι εκείνοι που θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις εκατομμύρια τουλίπες που ανθίζουν κάθε χρόνο για λίγους μόνο μήνες.

Συγκεκριμένα, το Keukenhof είναι ανοιχτό μόλις 8 εβδομάδες τον χρόνο, από τα τέλη του Μαρτίου μέχρι τα μέσα του Μαϊου. Δεδομένου του τωρινού lockdown, όμως, το άνοιγμα του πάρκου θα επιτραπεί μάλλον από τα μέσα του Μάη, όταν οι τουλίπες -το κύριο αξιοθέατο του πάρκου- θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Ο κήπος Keukenhof κανονικά προσελκύει περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, με τους περισσότερους να είναι τουρίστες από το εξωτερικό. Εφόσον φέτος δεν θα μπορεί να δεχτεί επισκέπτες, το πάρκο κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού, έστω και διαδικτυακά.

Έτσι, πέρα από τις online δράσεις του, ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες από τα ανθισμένα λιβάδια, τα οποία μάλλον δεν θα θαυμάσουν φέτος εκατομμύρια επισκέπτες, παραμένουν όμως ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keukenhof (@visitkeukenhof)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικονική περιήγηση στους πιο εντυπωσιακούς κήπους του κόσμου12.09.2018

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b