MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision 2021: Η Λευκορωσία αποκλείστηκε και επίσημα από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού

Η Λευκορωσία αποκλείστηκε από τη φετινή Eurovision, αφού “δεν συμμορφώθηκε” και συνέχισε να υποβάλλει “πολιτικοποιημένα τραγούδια” στον διαγωνισμό.

Monopoli Team

Η Λευκορωσία αποκλείστηκε από τη Eurovision 2021, αφού “δεν συμμορφώθηκε” στον κανονισμό που απαγορεύει τα “πολιτικοποιημένα” τραγούδια στον διαγωνισμό, και συνέχισε να υποβάλλει τραγούδια με πολιτικό στίχο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τραγούδι που υποβλήθηκε από τον BTRC, με τίτλο “I Will Teach You” (“Θα Σας Διδάξω”) βρέθηκε πως περιλάμβανε «υποσυνείδητες πολιτικές αποχρώσεις και έννοιες», όπως ήταν ο στίχος «Θα σας διδάξω να ακολουθήσετε τη γραμμή». Μετά από υποδείξεις της Eurovision, το τραγούδι αντικαταστάθηκε από ένα δεύτερο τραγούδι από το συγκρότημα Galasy ZMesta, που χλευάζει τους διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης και επίσης θεωρήθηκε “υπερβολικά πολιτικοποιημένο”.

Ο Νόελ Κιουράν, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) που διοργανώνει κάθε χρόνο τον διαγωνισμό, δήλωσε ότι έπρεπε να λάβουν μία σαφή θέση για την καταστολή και βία εναντίον των διαδηλωτών από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας, καθώς και να λάβουν μέτρα ώστε να μην συμβεί ξανά το ίδιο με μελλοντικά τραγούδια άλλων χωρών. Τόνισε επίσης ότι αφού πρώτα συμβουλεύτηκε ειδικούς στην Λευκορωσία σχετικά με τους στίχους των τραγουδιών, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχει κίνδυνος αντιπαράθεσης με την χώρα και για μελλοντικές συμμετοχές της στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στον οποίο η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις, έχει περιγράψει την απόφαση της EBU να αποκλείσει τη χώρα ως «πολιτικοποιημένη» κίνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Eurovision παρεμβαίνει σε τραγούδια, απαιτώντας να αλλάξουν περιεχόμενο. Το 2015 ζήτησε από την Αρμενία να αλλάξει τον τίτλο του «Don’t Deny» καθώς το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία παραπονέθηκαν ότι ο τίτλος παρέπεμπε στους αρνητές της γενοκτονίας των Αρμενίων. Αντίστοιχα, το 2009 η Γεωργία κλήθηκε να αλλάξει στίχους στο «We Don’t Wanna Put In» καθώς το “Put In” παρέπεμπε στο όνομα του Ρώσου ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2021: Η φετινή διοργάνωση “πείραμα” για τον κορονοϊό12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b