MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πότε ανοίγουν ξανά οι δραματικές και οι σχολές χορού;

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού για τη δια ζώσης εκπαίδευση για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού.

Monopoli Team | 27.04.2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Tην επανέναρξη από τις 15 Μαΐου της δια ζώσης εκπαίδευσης μόνο για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες διενέργειας των εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, στη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου 2021.

Πώς θα αναπληρωθεί το έτος;

Αναλυτικό πρόγραμμα αναπλήρωσης του έτους, πραγματοποίησης των εξετάσεων, καθώς και λεπτομέρειες ως προς τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα από τη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες και σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η δια ζώσης διδασκαλία παραμένει σε αναστολή, μέχρι νεότερης οδηγίας από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι φοιτητές των δραματικών σχολών έχουν κάτι να πουν12.09.2018

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα και με την ανοιχτή επιστολή προς το σύνολο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στις 30 Μαρτίου 2021 προβλέπονται:

Η παράταση του διδακτικού έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου 2021. Πρόκειται για την απώτατη δυνατή ημερομηνία παράτασης του έτους και όχι δεσμευτική για όλες τις σχολές, αφού η αναπλήρωση μπορεί να ολοκληρωθεί και νωρίτερα ανάλογα με τη σχολή, το αντικείμενο, το πόσα μαθήματα έχουν διεξαχθεί μέσω τηλεκπαίδευσης κ.λπ.
Η έναρξη του διδακτικού έτους 2021-2022 την 1η Νοεμβρίου 2021, με αντίστοιχη μετατόπιση στις προθεσμίες εγγραφών, έναρξης μαθημάτων, διεξαγωγής των Εισαγωγικών Εξετάσεων και ορισμoύ σχολικού έτους από 1 Νοεμβρίου 2021 – 31 Αυγούστου 2022. Συγκεκριμένα, ως προς τις Εισαγωγικές Εξετάσεις προβλέπεται έναρξή τους τον Σεπτέμβριο και ολοκλήρωση εντός του Οκτωβρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη του διδακτικού έτους 2021-2022 για τους πρωτοετείς, τον Νοέμβριο του 2021.

Προγραμματισμός Εξετάσεων Τελειόφοιτων Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Ανώτερων Σχολών Χορού
Επαναληπτικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2021

• Παραπομπή των υποψηφίων στις Διπλωματικές Ιουνίου (όποτε διεξαχθούν σύμφωνα με τις σχετικές παρατάσεις που θα ανακοινωθούν).

Διπλωματικές Εξετάσεις Ιουνίου 2021
• 15 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2021, με κατανομή σε συγκεκριμένες εβδομάδες για όσες Σχολές πραγματοποίησαν πλήρη τηλεκπαίδευση ή τηλεκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό.
• Σεπτέμβριο / Οκτώβριο για τις Σχολές που δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, ή πραγματοποιήσαν μερική αλλά μη επαρκή τηλεκπαίδευση.

Επαναληπτικές Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2021
• 1-15 Δεκεμβρίου 2021

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατόπιν σχετικής επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση διαθέσιμων υπαίθριων χώρων σε ιδιωτικές δραματικές σχολές, για την πραγματοποίηση μαθημάτων, έχουν ήδη ενημερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οι Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές Ελλάδας (Α.Ι.ΔΡΑ.Σ.Ε.) ως προς τη θετική ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να προβούν σε σχετική συνεννόηση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναιων: Κάλεσμα στους καλλιτέχνες και δωρεάν διάθεση χώρων πολιτισμού12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οι Κάλπηδες, του Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Θεατρικά Νέα
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο»: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Η «Παράσταση του μήνα» ζωντανεύει στο ραδιόφωνο μέσα από το πολύτιμο αρχείο του
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί τη νέα σεζόν στο «McNeal» του Ayad Akhtar
Θεατρικά Νέα
Οι κωμωδίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Θεατρικά Νέα
«Στοιχειωμένοι»: Tο μουσικοθεατρικό έργο του Δημήτρη Μαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
Θεατρικά Νέα
Φαέθων, του J. B. Lully σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου στο 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων
Art & Culture
Η Εναλλακτική Σκηνή περνάει σε μια νέα εποχή με το ρεπερτόριο 2026-2027
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους
Θεατρικά Νέα
Ευτυχισμένες Μέρες: Πρεμιέρα στην Άνδρο για τη νέα παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου με την Αγλαΐα Παππά
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης