MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το Χόλιγουντ αντιδρά στην καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν

Ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και οι θετικές αντιδράσεις έχουν κατακλύσει τα social media.

Γκράφιτι-φόρος τιμής, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ
Γκράφιτι-φόρος τιμής, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ
Monopoli Team

Το βράδυ της Τρίτης, τα social media γέμισαν θετικές αντιδράσεις από αγαπημένους ηθοποιούς και τραγουδιστές του Χόλιγουντ μετά την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που βρισκόταν σε δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Σόβιν ήταν ο άνδρας που επί εννέα λεπτά πατούσε πάνω στον λαιμό του Φλόιντ, παρόλο που εκείνος έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο θάνατός του στις 25 Μαϊου το 2020 έγινε η αφορμή για να ξεσπάσουν διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά της αστυνομικής βίας.

Το βράδυ της Τρίτης 20 Απριλίου, ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για δολοφονία δεύτερου και τρίτου βαθμού για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια

“Μία υπενθύμιση ότι νίκη θα ήταν αν ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν ακόμα ζωντανός. Κάθε μέρα που οι μαύροι Αμερικανοί ανησυχούν αν θα είναι οι επόμενοι, είναι μία ημέρα χωρίς δικαιοσύνη” έγραψε η ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν.

“Ανακούφιση” έγραψε η Λουπίτα Νιόνγκο.

“Ένοχος! Όπως και θα έπρεπε! Τώρα… αναπαύσου εν ειρήνη Τζορτζ Φλόιντ. Εσύ και η οικογένειά σου δικαιωθήκατε” έγραψε η ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις.

“Αυτή η απόφαση είναι μόνο το πρώτο βήμα μπροστά σε μία μεγάλη ιστορία αδικίας απέναντι στη μαύρη κοινότητα, συχνά χωρίς επιπτώσεις. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Όσο υπάρχουν κι άλλες οικογένειες που περιμένουν για δικαιοσύνη, η καρδιά μου είναι με την οικογένεια του Φλόιντ τώρα” έγραψε ο Τζάστιν Τίμεπρλεϊκ, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε αναμόρφωση της αστυνομίας με το σχετικό hashtag.


“Μία καταδικαστική απόφαση. Αλλά αυτός ο αγώνας για δικαιοσύνη δεν έχει τελειώσει. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε. Υπάρχει περισσότερος αγώνας μπροστά μας. Αλλά αυτή τη στιγμή παρακαλώ φροντίστε τον εαυτό σας. Και ας φροντίσουμε ο ένας για τον άλλον. Προσευχές και αγάπη στην οικογένεια Φλόιντ” έγραψε η Κέρι Γουάσινγκτον.

“Δικαιοσύνη. Στέλνω αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ Φλόιντ” έγραψε ο ηθοποιός Κρις Έβανς.

“Ευχαριστούμε για τη δικαιοσύνη. Έχει σημασία για εμένα, για εμάς, για όσους έχουν συνείδηση” έγραψε η Σάρον Στόουν.

“Ανακουφισμένη και συναισθηματικά φορτισμένη με τρόπους που δεν περίμενα. Έκλαψα δάκρυα χαράς όσο διάβαζαν κάθε καταδίκη. Είμαι ευγνώμων στους μάρτυρες και τις μαρτυρίες τους. Ευγνώμων για την Νταρνέλλα Φρέιζιερ. Ευγνώμων για κάθε ένορκο που είδε και αναγνώρισε όσα ο κόσμος είδε στην κάμερα. Σε ευχαριστώ Θεέ μου” έγραψε η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ καλλιτεχνική κοινότητα αντιδρά στον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b