MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Σε δημοπρασία πίνακας που “βανδάλισε” συμβολικά για την κλιματική αλλαγή

Ο πίνακας, με τίτλο “Subject to Availability”, που ο Bansky είχε “βανδαλίσει” για να στρέψει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία.

Bansky's painting
Banksy, Subject to Availability (2009)Courtesy Christie’s
Monopoli Team

Ένας πίνακας, που ο Bansky “βανδάλισε” για να στρέψει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία. Το έργο τέχνης έχει τίτλο “Subject to Availability” και προβλέπεται να αγγίξει την τιμή των 3-5 εκατομμυρίων λιρών.

Φυσικά, ο πίνακας μπορεί να ξεπεράσει αυτή την τιμή αυτή, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που έργο του Banksy ξεπερνά τις προσδοκίες των οίκων δημοπρασιών. Πέρυσι, ο πίνακας-παρωδία ενός έργου του Μονέ, με τον χιουμοριστικό τίτλο “Show me the Monet”, ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις, όταν πουλήθηκε για περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία.

Bansky's painting

Banksy, Subject to Availability (2009), Courtesy Christie’s

Τώρα, ο Banksy “επιστρέφει” στα μπλοκ των δημοπρασιών με τον πίνακα με τίτλο “Subject to Availability”. Ο διάσημος street artist δημιούργησε το έργο το 2009, όταν… “παραμόρφωσε” μια ελαιογραφία του Albert Bierstadt από το 1890, που απεικονίζει το εθνικό πάρκο Mount Rainier. Φυσικά, ο καλλιτέχνης έδωσε τη δική του νότα στο διάσημο έργο, με τη σημείωση: “Σε διαθεσιμότητα μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα” στο κάτω μέρος του πίνακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί ο Λεονάρντο ντα Βίντσι θεωρείται ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης όλων των εποχών;12.09.2018

«Ο έξυπνος διάλογος του Banksy με την τέχνη φέρνει στο επίκεντρο την παγκόσμια κλιματική κρίση», δήλωσε η Katharine Arnold, συν-επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης τέχνης στο Christie’s, σε συνέντευξή της στο Artnet News.  «Δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του, το ειδυλλιακό πάρκο που απεικονίζει ο πίνακας έχει ήδη κλείσει για το κοινό από τον Φεβρουάριο του 2020 λόγω σοβαρών πλημμύρων και κατολισθήσεων».

Το “Βάσει Διαθεσιμότητας” του Banksy, προβάλλεται ως μέρος της έκθεσης “Off the Wall: Basquiat to Banksy” στη γκαλερί Christie’s έως τις 7 Μαΐου. Δείτε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεκρές Φύσεις: Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κρανίου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b