MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Portrait Of An Artist: To Netflix τιμά τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Το Netflix τιμά τον αείμνηστο ηθοποιό, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ, με τίτλο ‘Chadwick Boseman: Portrait Of An Artist’.

© David Lee / Netflix
© David Lee / Netflix
author-image Νίκη Αλεξοπούλου

Το Netflix κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το επερχόμενο αφιέρωμα με τίτλο ‘Chadwick Boseman: Portrait Of An Artist’. Το ντοκιμαντέρ έρχεται να τιμήσει τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, λίγους μήνες μετά τον απροσδόκητο χαμό του ηθοποιού.

Πρώην συνάδελφοι και φίλοι του αγαπημένου «Μαύρου Πάνθηρα» τιμούν την κληρονομιά που άφησε πίσω του και θυμούνται τα έργα του και την συνεχή αφοσίωσή στην τέχνη του ως «καλλιτέχνης».

Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα, όπως οι Βαϊόλα Ντέιβις, Σπάικ Λι, Ντένζελ Ουάσινγκτον και Ντανάι Γκουρίρα.

Μιλώντας για τον εαυτό του έχει δηλώσει πως «Οι άνθρωποι με αποκαλούν ‘ηθοποιό’. Δεν θα με χαρακτήριζα απαραίτητα έτσι. Θα αποκαλούσα τον εαυτό μου ‘καλλιτέχνη’»

Η σύντομη καριέρα του

Πριν αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση για το ρόλο του ως Τ’Τσάλα / Μαύρο Πάνθηρα στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, ο Μπόουζμαν πρωταγωνίστησε ως ο θρύλος του μπέιζμπολ, Τζάκι Ρόμπινσον, στην ταινία «42» (2013). Αργότερα, θα ενσαρκώσει τον τραγουδιστή Τζέιμς Μπράουν στην ταινία «Get on Up» (2014), και τον δικαστή Θέργκουντ Μάρσαλ στο επίσης βιογραφικό «Marshall» (2017).

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ως Τζέιμς Μπράουν στην ταινία Get On Up© Universal Pictures/Allstar

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ως Τζέιμς Μπράουν στην ταινία «Get On Up». © Universal Pictures/Allstar

Ο Μπόουζμαν πέθανε στις 28 Αυγούστου, 2020 μετά από μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, διάρκειας τεσσάρων ετών. Αξιοσημείωτο αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν μίλησε ποτέ στους συνεργάτες του για την ασθένειά του, ενώ συνέχισε να εργάζεται ολοκληρώνοντας 9 ταινίες.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται μεγάλες επιτυχίες όπως «O Μαύρος Πάνθηρας» της Marvel (2018), το «21 Γέφυρες» (2019) και το «Da 5 Bloods» (2020).

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ως Λίβι Γκρίν στην ταινία «Η Θρυλική Μα Ρέινι». © David Lee / Netflix

Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ως Λίβι Γκρίν στην ταινία «Η Θρυλική Μα Ρέινι». © David Lee / Netflix

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝάταλι Πόρτμαν: Θα ερμηνεύσει ηρωίδα της Έλενα Φερράντε σε επερχόμενη ταινία12.09.2018

Ακόμα και μετά το θάνατό του, ο Αμερικανός ηθοποιός συνέχισε να λάμπει μέσα από την ερμηνεία του ως Λίβι Γκρίν στην ταινία «Η Θρυλική Μα Ρέινι» (2020). Ο συγκεκριμένος ρόλος του χάρισε το βραβείο Α’ Ανδρικού στις Χρυσές Σφαίρες και στα βραβεία SAG. Παράλληλα, είναι φαβορί για να κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο στη φετινή 93η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Το νέο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου μέσα από την πλατφόρμα του Netflix, και θα διαθέσιμο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα 30 ημερών.

Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b