MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου ζωντανά από την ΕΡΤ

Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου και τις εξελίξεις που σηματοδοτεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και το Brexit, θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ1 με έκτακτη εκπομπή το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 16:45.

prince_philip
author-image Εβίνα Γλώσση

Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου και τις εξελίξεις που σηματοδοτεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και το Brexit, θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ1 με έκτακτη εκπομπή το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 16:45.

Την εκπομπή θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Απόκης και Μαρία Αλεξάκη, ενώ τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα θα καταθέσουν και ειδικοί αναλυτές.

Από τη Μεγάλη Βρετανία, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευδοξία Λυμπέρη θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Η τελετή, η οποία θα διαφέρει από παρόμοιες που έχουν γίνει στο παρελθόν, θα γίνει σε στενό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, το φέρετρο θα φέρει και την ελληνική σημαία λόγω της σχέσης του πρίγκιπα με τη χώρα μας.

Λίγα λόγια για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και ήταν μέλος της ελληνικής και δανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία εξορίστηκε από την Ελλάδα όταν εκείνος ήταν βρέφος ακόμα. Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την, τότε πριγκίπισσα, Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης.

Η τελετή θα μεταδοθεί και από το ertnews.gr καθώς και από το ERTFLIX LIVE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Ταλαγάνης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος αρχιτέκτονας και ζωγράφος12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Συλλαλητήρια μνήμης τα Τέμπτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τρία χρόνια “χωρίς οξυγόνο” – Aπό την τραγωδία των Τεμπών στο σήμερα
Εικαστικά
Photographs: Προσβάσιμη σε όλους η έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’: Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Εθνικό συζητά για τις όψεις της συμβολικής βίας
Δραστηριότητες
Από Μάρτη… Άνοιξη στη Βαμβακού: Ένας μήνας με δράσεις για όλους στην καρδιά του Πάρνωνα
Μουσικά Νέα
Ο Bryan Adams επιστρέφει στην Αθήνα – Ποτέ θα τον δούμε στο Telekom Center
Cine News
Σύγκρουση: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου ερωτικού δικαστικού θρίλερ του MEGA
Μουσικά Νέα
Ημισκούμπρια: Reunion για τα "30 χρόνια επιτυχίες" - Το καλοκαίρι στο Release
Μουσικά Νέα
“Live Mutations”: Η Τάμτα εντυπωσιάζει με νέο live EP και οπτικοακουστικό υπερθέαμα
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2026: Oι Soul II Soul στον Λόφο της Σάνης
Art & Culture
The Ground Beneath Our Feet: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή όταν ο χρόνος λιγοστεύει…
Μουσικά Νέα
Imany, DJ sets, pop-up συναυλίες, party: Η μουσική πλευρά του WOW Athens 2026