MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
14
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου ζωντανά από την ΕΡΤ

Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου και τις εξελίξεις που σηματοδοτεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και το Brexit, θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ1 με έκτακτη εκπομπή το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 16:45.

prince_philip
author-image Εβίνα Γλώσση

Την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου και τις εξελίξεις που σηματοδοτεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και το Brexit, θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΡΤ1 με έκτακτη εκπομπή το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 16:45.

Την εκπομπή θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Απόκης και Μαρία Αλεξάκη, ενώ τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα θα καταθέσουν και ειδικοί αναλυτές.

Από τη Μεγάλη Βρετανία, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευδοξία Λυμπέρη θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Πρίγκιπας Φίλιππος

Η τελετή, η οποία θα διαφέρει από παρόμοιες που έχουν γίνει στο παρελθόν, θα γίνει σε στενό κύκλο, με ελάχιστους προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, το φέρετρο θα φέρει και την ελληνική σημαία λόγω της σχέσης του πρίγκιπα με τη χώρα μας.

Λίγα λόγια για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα και ήταν μέλος της ελληνικής και δανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία εξορίστηκε από την Ελλάδα όταν εκείνος ήταν βρέφος ακόμα. Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την, τότε πριγκίπισσα, Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης.

Η τελετή θα μεταδοθεί και από το ertnews.gr καθώς και από το ERTFLIX LIVE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρης Ταλαγάνης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος αρχιτέκτονας και ζωγράφος12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια viral εμφάνιση στο Super Bowl, ένα comeback που θα συζητηθεί και η ελευθερία του Τύπου
Cine News
10 anti rom-com ταινίες για όσους κάνουν skip τον Άγιο Βαλεντίνο
Εικαστικά
Λούβρο: Ζημιές στην πτέρυγα Denon από διαρροή νερού
Μουσικά Νέα
Ο Γιάννης Χαρούλης στον Σταυρό του Νότου
Εικαστικά
Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής
Μουσικά Νέα
Οι σαρωτικοί Kneecap επιστρέφουν το καλοκαίρι στο Rockwave
Επίκαιρα
Γραμμή 4: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» έφτασε στον Ευαγγελισμό
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Cine News
28ο ΦΝΘ: Έναρξη με το ντοκιμαντέρ «Ρώτα την Ι Τζιν» για τη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές τον Τραμπ
Εικαστικά
«Η δύναμη του φανταστικού» από τον Μιχάλη Αρφαρά στη γκαλερί Έκφραση
Βιβλία
Ove Vai Conte Nano? Ove vai?: Το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης του Θοδωρή Γκόνη από τη Μικρή Άρκτο