MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΠΟΡ

Αθλητικός τουρισμός: Τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

Μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να μην έχει τα επιβλητικά γήπεδα άλλων χωρών με σπουδαία εγχώρια πρωταθλήματα, όμως έχει μερικά γήπεδα που αποτελούν τουριστική ατραξιόν για τους απανταχού φιλάθλους. Παρακάτω παρουσιάζονται 4 από αυτά:

Monopoli Team

Ο.Α.Κ.Α

Το στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», γνωστό ως Ο.Α.Κ.Α. Το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ο.Α.Κ.Α αποτελεί ένα τμήμα των ευρύτερων εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στο Μαρούσι της Αθήνας. Είναι αδιαμφισβήτητα το πιο μεγάλο και εντυπωσιακό γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1982. Εξ αρχής, το πλάνο ήταν να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και έτσι έγινε. Στα πλαίσια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων έγιναν πολλές αναβαθμίσεις για να πάρει τη μορφή που έχει τώρα. Τις αλλαγές ανέλαβε το γραφείο του αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, ενώ ακολούθησαν και άλλες ανακαινίσεις το 2005 & 2006, για να γίνει σούπερ ειδική πίστα του ράλι Ακρόπολης. Το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 70.000 θεατές και αποτελεί το πλέον εμβληματικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Εδώ και χρόνια αποτελεί την έδρα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Το στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο Φάληρο της Αθήνας. Το καινούργιο γήπεδο Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε το 2004, μετά από ολική ανακατασκευή που διήρκησε 14 μήνες. Το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 33.000 θεατές, ενώ ήταν από τους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από την ανακατασκευή του και μετά αποτελεί την επίσημη έδρα του Ολυμπιακού. Ένας Ολυμπιακός που πάει προς το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του για φέτος, αφού ξεκίνησε τα play-off με 16 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Άρη. Οι αγώνες των play-off μόλις ξεκίνησαν και το στοίχημα της bwin δείχνει τις αποδόσεις για τους προσεχείς αγώνες. Προς το παρόν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Άρη στον 1ο αγώνα και επόμενη αντίπαλος είναι η ΑΕΚ. Τα play-off θα ολοκληρωθούν στις 16 Μαΐου και τότε θα είναι γνωστή η τελική κατάταξη των ομάδων.

Το γήπεδο της Τούμπας

Το γήπεδο της Τούμπας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και κατασκευάστηκε το 1959. Από το έτος κατασκευής του μέχρι και σήμερα, αποτελεί την έδρα του ΠΑΟΚ. Όπως και τα δύο άλλα γήπεδα, ανακαινίστηκε σημαντικά το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν ένα από τα γήπεδα προπόνησης των εθνικών ομάδων. Η 2η μεγάλη ανακαίνιση έγινε μεταξύ των ετών 2012 με 2015, ώστε το γήπεδο να πληροί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στο Εuropa League. Αυτή τη στιγμή το στάδιο έχει χωρητικότητα 29.000 καθήμενων θεατών. Το μελλοντικό περιλαμβάνει την ολική κατεδάφιση του παρόντος και την ανέγερση νέου γηπέδου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026. Το νέο στάδιο θα είναι βασισμένο στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ θα αναμένεται να έχει χωρητικότητα 42.000 θεατών.

Το ΑΕΛ FC Arena

Αυτό το υπερσύγχρονο στάδιο βρίσκεται στη Λάρισα και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2010. Η αρχική του χωρητικότητα είναι στις 16.000 θέσεις, ωστόσο έχει δυνατότητα επέκτασης για 22.500 ή και 33.000 θέσεις. Στο ευρύτερο οικόπεδο του γηπέδου περιλαμβάνεται πάρκινγκ για 1.110 οχήματα, 38 σουΐτες, αλλά και πρόβλεψη για δημιουργία επαγγελματικών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, όπως σινεμά, θέατρο, ξενοδοχείο κτλ.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b