MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

10 ελληνικά θεατρικά έργα παρουσιάζονται στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το ελληνικό θεατρικό έργο επιστρέφει στο ραδιόφωνο. Από την Δευτέρα 19/4 και για 10 εβδομάδες, 10 ελληνικά έργα παρουσιάζονται από τον Αθήνα 9.84!

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Πλατεία Θεάτρου» ή αλλιώς «Το θέατρο στο ραδιόφωνο»

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης της Αθήνας, στηρίζει τον πολιτισμό ακόμη μια φορά και συνεργάζεται με 10 συγγραφείς, 10 σκηνοθέτες και 40 ηθοποιούς για να χαρίσει ξανά τη μαγεία του θεάτρου στους ακροατές του!

Για πολλά χρόνια, το θέατρο στο ραδιόφωνο κατέκτησε τους ακροατές και καλλιέργησε μία μοναδική σχέση μαζί τους. Ανθρώπινη. Ιδιωτική. Άμεση. Συντροφική. Το αναζητούσαν σαν μία απόδραση από την καθημερινότητα που κάθε φορά έριχνε τα σύνορα της φαντασίας τους. Κατάφερε να γίνει μία μαγική συνθήκη επικοινωνίας και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό συνοδεύεται από νοσταλγία.

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η ερτζιανή θεατρική σκηνή του Αθήνα 9.84 (στη συχνότητα 9.83) ανοίγει την αυλαία της με την εκπομπή «Πλατεία Θεάτρου» για να φιλοξενήσει ένα μικρό θησαυρό από νεοελληνικά έργα. Γνωστά και πρωτοεμφανιζόμενα. Κωμωδίες, μονολόγους, δράματα, βιογραφίες και αφηγήσεις με αποσπάσματα ζωής. Έργα φυγής, αντισυμβατικά, ρεαλιστικά και έργα εποχής. Σάτιρες και ρομαντικές ιστορίες που μιλούν για την αιώνια αγάπη. Έργα που έχουν διανύσει μία πετυχημένη πορεία επί σκηνής.

Έτσι, για 2 μήνες – κάθε Δευτέρα στις 21:00 – οι ακροατές του Αθήνα 9.84, θα επιστρέφουν νοερά σε πλατείες των θεάτρων για να ακούσουν καταξιωμένους αλλά και νέους ηθοποιούς να ερμηνεύουν γνωστά ελληνικά θεατρικά έργα.

Πρόγραμμα μεταδόσεων
  • Δευτέρα 19/4 : “Σωτηρία με λένε” της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη
  • Δευτέρα 26/4: “Το τάβλι” του Δημήτρη Κεχαίδη, σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη
  • Δευτέρα 3/5: “Αβελάρδος και Ελοίζα” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού
  • Δευτέρα 10/5: “Το αμάρτημα της μητρός μου” του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη
  • Δευτέρα 17/5: “Φωνάζει ο κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου
  • Δευτέρα 24/5: “Χαρτοπόλεμος” του Βαγγέλη Ρωμνιού, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, δραματουργία και επεξεργασία του Γιωργή Τσουρή
  • Δευτέρα 31/5: “Καλιφόρνια ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά
  • Δευτέρα 7/6: “Δεν μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς”, το έργο και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια και βασίζεται στο κείμενο της Φωτεινής Τσαλίκογλου
  • Δευτέρα 14/6 : “Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου
  • Δευτέρα 21/6: “Καληνύχτα Μαργαρίτα” του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)

Θάνος Αλεξίου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Σαράντος Γεωγλερής, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Γιώργος Γλάστρας, Ευγενία Δημητροπούλου, Θανάσης Δήμου, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Κατσώνης, Χρήστος Κελαντώνης, Ελένη Κοκκίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Νατάσα Φαίη Κοσμίδου, Γιάννης Λεάκος, Θάνος Λέκκας, Στέφανος Ληναίος, Χριστίνα Μαξούρη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Μιχαλάκης, Κώστας Μπούντας, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Σοφία Πανάγου, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αντωνίνα Παπαθανάσογλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Παπανδρέου, Μαρία Παπαφωτίου, Παύλος Πιέρρος, Ρένη Πιττακή, Φοίβος Ριμένας, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Τζούλη Τσόλκα, Έλλη Φωτίου, Αγνή Χιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου.

Τα podcast κάθε παράστασης, αμέσως μετά τη ραδιοφωνική τους μετάδοση, θα παραμένουν για μια εβδομάδα στο site του σταθμού διαθέσιμα για ακρόαση. Μετά το τέλος της εβδομάδας θα ενοικιάζονται με μια συμβολική τιμή και τα ποσοστά των εκτελεστικών δικαιωμάτων θα αποδίδονται σε όλους τους συντελεστές μέσω συμφωνίας του Αθήνα 9. 84 με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα με τη ραδιοφωνική μετάδοση της «Πλατείας Θεάτρου», θα προβάλλεται στο site www.athina984.gr βίντεο οπτικής ερμηνείας κάθε έργου στη νοηματική γλώσσα το οποίο θα συνοδεύεται από πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test, σε συνεργασία με τα Πρότυπα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Medicity.

Εκτέλεση Παραγωγής : Art Ensemble
Συντονισμός Project : Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Ηχολήπτης : Πάνος Αργύρης
Γραφιστική Επιμέλεια: The Button Design

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Πάρος: Η «Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Εκδηλώσεις
Metropolitan-The Urban Theater: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια και μια κωμωδία τη νέα θεατρική σεζόν
Εκδηλώσεις
Ηρακλής Μαινόμενος: Η rock opera του Δημήτρη Μαραμή σε πανελλήνια πρεμιέρα στη Θήβα
Εκδηλώσεις
Μεσοτοιχίες: Η νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου- Βαμβακά σε Καβάλα και Αθήνα
ShowBiz
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια»: Η Εύα Σιμάτου αποχαιρετά τον σύζυγό της μ’ ένα ποίημά του
Θεατρικά Νέα
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου για 2η χρονιά στο θέατρο Άλφα
Θεατρικά Νέα
DEADLIFT. Άρση θανάτου: Το νέο έργο της Βαλέριας Δημητριάδου “ανεβαίνει” στο Θέατρο Εμπορικόν
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Θέατρο, μουσική, σινεμά στο καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού της Ελευσίνας
Θεατρικά Νέα
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος φέρνει επί σκηνής το εμβληματικό "The Dreamers"
Θεατρικά Νέα
Μάρω Κοντού: Το τελευταίο «αντίο» σήμερα και η επιθυμία που εκπληρώθηκε
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2026: Μουσική και θέατρο για 4η εβδομάδα στη Ρεματιά