MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
27
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

BAFTA 2021: Οι μεγάλοι νικητές, οι ηττημένοι και οι εκπλήξεις των “βρετανικών Όσκαρ”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μπορεί τα BAFTA να πραγματοποιήθηκαν εικονικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η βραδιά πέρασε απαρατήρητη, αφού η τελετή περιλάμβανε μεγάλους νικητές, εκπλήξεις και ένα συγκινητικό “αντίο” στον Πρίγκιπα Φίλιππο

BAFTA, φωτογραφία/credits: Hraybould, Wikimedia Commons
BAFTA, φωτογραφία/credits: Hraybould, Wikimedia Commons
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Όπως όλες οι τελετές απονομής φέτος, έτσι και αυτή της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA) πραγματοποιήθηκε εικονικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η βραδιά πέρασε απαρατήρητη, αφού οι νικητές των “βρετανικών Όσκαρ” συνέβαλαν σε μία συναρπαστική τελετή, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το άδειο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Παρουσιαστές ήταν οι Ντέρμοτ Ο’ Λίρι και Έντιθ Μπόουμαν, τους οποίους συνόδευσαν λίγοι Βρετανοί celebrities, οι οποίοι ανακοίνωσαν τους νικητές.

Στην αρχή της τελετής, μάλιστα, οι δύο οικοδεσπότες μίλησαν για τον πρόσφατο θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν ο πρόεδρος της Ακαδημίας των BAFTA, μέσα από ένα συγκινητικό “αντίο”.


Παράλληλα, ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι αποφάσεις της φετινής Ακαδημίας, η οποία μετά από τις καταγγελίες περί ρατσισμού στην βρετανική, αλλά και παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου, έδωσε χώρο στη διαφορετικότητα, με πολλά από τα βραβεία των κορυφαίων κατηγοριών να πηγαίνουν σε γυναίκες, μαύρους και Ασιάτες ηθοποιούς και συντελεστές.

Τα highlights της βραδιάς

Αδιαμφισβήτητα, ο μεγάλος νικητής των φετινών BAFTA ήταν το “Nomadland”, το οποίο καθιερώνεται όλο και περισσότερο ως φαβορί για τα Όσκαρ. Η σκηνοθέτις της ταινίας κέρδισε το BAFTA Σκηνοθεσίας, αλλά και κινηματογράφησης, ενώ η ταινία κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Η πρωταγωνίστρια Frances McDormand κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου.


Το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, από την άλλη, δεν δόθηκε στον πρόσφατα εκλιπόντα Chadwick Boseman -που αποτελούσε και φαβορί, αλλά στον Sir Anthony Hopkins για την ερμηνεία του στην ταινία “The Father”, όπου υποδύεται έναν ηλικιωμένο με άνοια. Η ταινία κέρδισε και το Βραβείο Διασκευασμένου Σεναρίου.

Παράλληλα, η βρετανική-αμερικανική ταινία “Promising Young Woman” πήρε τα βραβεία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, αλλά και Πρωτότυπου Σεναρίου. Και τα δύο βραβεία απονεμήθηκαν στην δημιουργό και σκηνοθέτιδα της ταινίας Emerald Fennell -ακόμα μία σημαντική νίκη για τις γυναίκες στην βιομηχανία.

Το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε το σουηδικό “Another Round” με τον Μαντς Μίκελσεν, ενώ άλλη μία ξενόγλωσση ταινία κέρδισε σημαντικά βραβεία. Συγκεκριμένα η Κορεάτισσα ηθοποιός Yuh-Jung Youn κέρδισε το BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου για το “Minari”.

Όσο για τα μουσικά BAFTA, αυτά πήγαν στην ταινία κινουμένων σχεδίων “Soul”, καθώς και στην εξαιρετική δραματική ταινία “Sound of Metal”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ξανασταυρώνεται: Η τολμηρή κινηματογραφική αλληγορία του Θοδωρή Παπαδουλάκη απέκτησε trailer και αφίσα
Cine News
Το Magenta History τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ολοήμερο αφιέρωμα
Cine News
Afterimages: Ελληνοπολωνικές προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανασύρουν ιστορίες από τα αρχεία
Cine News
Children of the Sun: Μια ουτοπία ελευθερίας στη σκιά των πυρκαγιών της Εύβοιας
Cine News
ΕΜΣΤ: Το χειμερινό CineFIX βλέπει ντοκιμαντέρ
Cine News
Το “Dexter: Resurrection” επιστρέφει με νέα σεζόν – Ο αγαπημένος μας serial killer σε νέες περιπέτειες
Cine News
Yaga: Η πιο hot σειρά μυστηρίου φτάνει πάνω στην ώρα για το Halloween
Cine News
Το Λάθος: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν για την ταινία του Θεόφιλου Παπαστυλιανού
Cine News
67ο ΦΚΘ: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ambassador της Αγοράς
Cine News
Σύγκρουση: Στον αέρα το καθηλωτικό trailer του νέου δικαστικού θρίλερ του MEGA
Cine News
«Nobody Wants This» αλλά όλοι το θέλουμε: Η 3η σεζόν της σειράς που όλοι περιμέναμε έρχεται στο Netflix
Cine News
Crystal Lake: Το Halloween φέτος ξεκινά με binge-watching α λα “Παρασκευή και 13”