MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης γράφει “νέα” τραγούδια του Κέρτ Κομπέιν

Ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έγραψε “νέα” τραγούδια του Κερτ Κομπέιν για ένα πρότζεκτ, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία.

Monopoli Team

Ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έγραψε “νέα” τραγούδια του Κερτ Κομπέιν για ένα πρότζεκτ, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της καναδικής οργάνωσης “Over The Bridge”, που δημιούργησε μία συλλογή με τραγούδια που δημιουργήθηκαν μέσω τεχνητής νοημοσύνης στο στυλ των μουσικών που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών και ανήκουν στο “27 Club” όπως αποκαλείται.

“Lost Tapes of the 27 Club” είναι ο τίτλος της συλλογής, που περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια, τα οποία δημιουργήθηκαν από υπολογιστές για να τραβήξουν την προσοχή στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι μουσικοί με την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες, καθώς και στην υποστήριξη που θα έπρεπε να είχαν λάβει.

“Τι θα γινόταν αν όλοι αυτοί οι μουσικοί που αγαπάμε τόσο είχαν στήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας;” ανέφερε στο Rolling Stones, ένα μέλος του Over The Bridge. “Κάπως στην μουσική βιομηχανία, η κατάθλιψη κανονικοποιείται και ρομαντικοποιείται. Η μουσική τους μοιάζει έτσι πιο αυθεντική”.

Τα τραγούδια στη συλλογή δημιουργήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google, “Magenta”, το οποίο αναλύει την προηγούμενη δουλειά και το στυλ ενός καλλιτέχνη, για να μάθει πώς να συνθέτει σαν αυτούς. Άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τους στίχους.

Για το “Drowned In The Sun”, το κομμάτι των Nirvana, χρησιμοποιήθηκαν τα φωνητικά του Eric Hogan, που είναι frontman ενός tribute συγκροτήματος στην Ατλάντα των ΗΠΑ. “Όταν άκουσα το τραγούδι του προγράμματος σκέφτηκα ότι όντως πιάνει την ενέργεια του Nevermind” ανέφερε. Πρόσθεσε: “Το τραγούδι λέει “Είμαι περίεργος και μ’ αρέσει”. Είναι εντελώς Κερτ Κομπέιν αυτό”.

Το “Over The Bridge” έχει ως στόχο να βοηθήσει τα μέλη της μουσικής βιομηχανίας να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές ασθένειες, προσφέροντας υποστήριξη μέσω εργαστηρίων, συναντήσεων στο Zoom και πολλές άλλες ενέργειες.

Περισσότερα παρόμοια τραγούδια θα βρείτε στο κανάλι του Lost Tapes of The 27 Club στο YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα, 5 Απριλίου 1994, αυτοκτονεί ο Kurt Cobain12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b