MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βαρκελώνη: «Πειραματική» συναυλία με τεστ, μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις

Το Σάββατο 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη μία δοκιμαστική συναυλία, η μεγαλύτερη από το ξέσπασμα της πανδημίας, με 5.000 θεατές.

Monopoli Team

Ενώ οι περιορισμοί της πανδημίας του Covid-19 εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Σάββατο το βράδυ, 5.000 λάτρεις της ροκ μουσικής συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ισπανικού συγκροτήματος Love of Lesbian, στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι της Βαρκελώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒαρκελώνη: Τι σημαίνει για το μέλλον της live μουσικής η πειραματική συναυλία του Primavera Festival χωρίς social distancing;12.09.2018

Μία συναυλία…υπό όρους

Κι ενώ στην υπόλοιπη Ισπανίας οι συγκεντρώσεις περιορίζονται στα τέσσερα άτομα σε κλειστούς χώρους, η εν λόγω συναυλία πραγματοποιήθηκε με την άδεια των υγειονομικών αρχών της χώρας – ωστόσο υπό ορισμένους όρους.

Αυτό που, αρχικά, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους ήταν να έχουν έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού την ίδια ημέρα της συναυλίας. Συγκεκριμένα, τα τεστ πριν από τη συναυλία πραγματοποιήθηκαν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης από 80 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ, μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους, με τα οποία εξασφάλιζαν την είσοδό τους στη συναυλία. Σημειώνεται πως το τεστ και μία μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.

Έτσι, περίπου 5.000 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι για να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Love of Lesbian, κατά τη διάρκεια της οποία ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά όχι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις.

Η sold-out αυτή συναυλία ήταν ένα «πείραμα» για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των τεστ αντιγόνου, αλλά και μια δοκιμή για το αν παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται ξανά.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στη Γερμανία, με τρεις πειραματικές συναυλίες να λαμβάνουν χώρα τον Αύγουστο του 2020. Μάλιστα, είχαν αποδώσει θετικά αποτελέσματα, με τους ερευνητές να δηλώνουν ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε χώρους που τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα – όπως για παράδειγμα η παροχή επαρκούς εξαερισμού – είναι «χαμηλή έως πολύ χαμηλή».

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b