MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Βρετανία: Τα ποιητικά λόγια ενός αυτιστικού αγοριού για το lockdown μετατρέπονται σε έργα τέχνης

Οι όμορφες, ποιητικές σκέψεις ενός αγοριού με αυτισμό μετατρέπονται σε εμπνευσμένα illustrations από τον πατέρα του.

Ο 8χρονος Woody με τον πατέρα του δημιουργούν ενθαρρυντικά έργα τέχνης για την πανδημία, credits: Woodism.co.uk
Monopoli Team

Τα ποιητικά λόγια ενός νεαρού αυτιστικού αγοριού για το lockdown μετατρέπονται σε τέχνη. Σύμφωνα με ένα σύντομο βίντεο που αφιέρωσε το BBC για την ιστορία του μικρού Woody, ενός 8χρονου παιδιού στο Λονδίνου, τα λόγια του για την πανδημία θα γίνουν έργα τέχνης από τον πατέρα του, που είναι γραφίστας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι γονείς του Woody συνειδητοποίησαν ότι “συχνά έλεγε μικρές, αλλά ουσιαστικές φράσεις που ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπες”. Για παράδειγμα, ο πατέρας του θυμάται όταν ο Woody “γύρισε και είπε: Αυτό δεν μοιάζει ποτέ με lockdown όταν είμαι μαζί σας”.

Οι φράσεις του Woody, τις οποίες αποκαλούν “Wood-isms”, μετατράπηκαν σε κάρτες και αφίσες, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.


Μιλώντας για την δημιουργικότητα του γιού της, η μητέρα του δήλωσε: “Είναι ο τρόπος του να βγάζει προς τα έξω τον φόβο και την ανησυχία που νιώθει, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει”.

Ο Woody διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν 3 ετών. Ο αυτισμός αναφέρεται σε μία ευρεία γκάμα παθήσεων, που χαρακτηρίζονται από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκείνοι στην επικοινωνία και σε κοινωνικές δεξιότητες.

Στο βίντεο του BBC βλέπουμε μερικές από τις όμορφες σκέψεις του Woody, όπως “Γιατί ο Covid έπρεπε να διαλέξει αυτό τον πλανήτη” και “Δεν θέλω η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα. Θέλω να επιστρέψει σε κάτι καλύτερο”.

Στιγμιότυπο από το βίντεο του BBC

Στιγμιότυπο από το βίντεο του BBC, credits: BBC

Όταν ερωτήθηκε τι πιστεύει για την “κατάσταση με τον Covid”, ο Woody απάντησε: “Είναι κάπως κακά και κάπως καλά, ταυτόχρονα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσουμε σύντομα”.

Μέρος των εσόδων από τα έργα τέχνης του θα δοθεί στο Ambitious About Autism, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για νεαρούς ανθρώπους με αυτισμό.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω μερικά έργα του Woody:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Woodism.co.uk (@woodism_ink)

Με πληροφορίες από το BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία καλλιτέχνις από τη Γαλλία δημιουργεί υπέροχα illustrations για τον αυτισμό12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b